Top 20 ČR: Hobit udržel prvenství před Bídníky

Vydáno: 08.01.2013 12:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Warner Bros.

Na kontě má přes půl milionu tuzemských diváků a stále se na něj chodí v davech. Hobit znovu potvrdil roli favorita, když ho nedokázala ohrozit ani horká novinka Toma Hoopera – Bídníci se museli spokojit se stříbrnou příčkou.
Od minulého týdne se ovšem i přes všechny úspěchy na celém žebříčku podepsalo novoroční opadnutí zájmu o kina. To, co si Hobit nahrabal před Silvestrem, s velkým kusem navíc znovu ztratil. Ve čtvrtém týdnu se dokonce propadl pod deset milionů a to ne nějak těsně. Ztráta šestapadesáti procent rázem zkrouhla jeho tržby na šest a půl milionu.
Bídníci si ale ani ambice na zlato dělat nemohli, na Neočekávanou cestu jim chybělo asi třináct tisíc diváků. Premiérové tržby dosahující až ke čtyřem milionům jsou ale velmi příjemným překvapením, vhledem k tomu, že spoustu lidí odradí už jen to slovo muzikál. Snímek, který je adaptací legendárního muzikálu z Broadwaye, přezpívali pro film slavné hollywoodské tváře, což dělá z profláknutého příběhu poněkud netradiční zážitek.
Další tři snímky, včele se Sammyho dobrodružstvím 2, si ponechaly vzájemné pořadí z minula a posunuly se jen o novinkovou příčku vzad. Pí a jeho život i Jack Reacher: Poslední výstřel svorně odečetly přes třicet procent, milionové tržby si však stále drží.
Tuto hranici tentokrát už nedokázali pokořit Anna Karenina ani Atlas mraků, kteří se umístily na pětce a sedmičce, protože se mezi ně vměstnala animovaná novinka Tima Burtona Frankenweenie: Domácí mazlíček, již si nenechalo ujít před pět tisíc diváků.
O jednu příčku poklesl animák Legendární parta i hudební snímek Ladíme!, který uzavírá první desítku.
Jak statečně se minule držel akčňák Skyfall, tak tento víkend naprosto propadl a poprvé od premiéry v říjnu minulého roku končí v druhé půlce TOP 20. Zatím je to jen jedenáctka, ale s tržbami na sto šedesáti tisících už asi nemůžeme čekat mnoho. Přitom už třiadvacáté bondovce zbývá jen dvacet tisíc prodaných vstupenek do půl milionu diváků.
Dvanáctku si udržel Kozí příběh se sýrem, zato Zvonilka: Tajemství křídel to vzala v kontrastu s minulým úspěchem až na třináctku.
Opravdu velkého zklamání se o víkendu dočkaly hned dva snímky, s jejichž umístěním to pěkně zamávalo. V první řadě klesla o sedm příček upírská romance Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část, která tudíž aktuálně bere čtrnáctku. A o totožný počet míst se propadl i Hotel Transylvánie, který ovšem nezájem zavál až na samý konec žebříčku. Na patnáctce končí už po třetí za sebou Raubíř Ralf, kterého tentokrát přeskočil Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva, jehož ztráta poloviny tržeb stála dvě příčky.
Jediným kladným výsledkem s výjimkou novinek je postup dramatu Sedm psychopatů s Colinem Farrellem z dvacítky na sedmnáctku, zatímco Návrat do Silent Hill i český snímek Ve stínu sklouzly o místo vzad.
A na nový rok to distributoři začínají zase konečně rozjíždět a na tento týden si pro nás připravili celý balík novinek. Kdo se u filmu rách klepe strachy, může vsadit na dvojice severských thrillerů Hon a Babycall. Ze zámoří se přidá ještě Vražedná hra s Matthew Foxem.
Režisér Paul Thomas Anderson oceněného snímku Až na krev tentokrát představí své drama Mistr, kde si zahrál Philip Seymour Hoffman nebo Joaquin Phoenix.
Čeští tvůrci přispějí 3D verzí úspěšného muzikálu s Lucií Bílou Carmen a Španělsko přihodí ještě animák Snížek, bílý kožíšek.
TOP 20: VÍKEND OD 3. 1. 2013
  1. Hobit: Neočekávaná cesta 6,4 mil.
  2. Bídníci 3,6 mil. (novinka)
  3. Sammyho dobrodružství 2 1,6 mil.
  4. Pí a jeho život 1,4 mil.
  5. Jack Reacher: Poslední výstřel 1,2 mil.
  6. Anna Karenina 800 tis
  7. Frankenweenie: Domácí mazlíček 769 tis. (novinka)
  8. Atlas mraků 428 tis.
  9. Legendární parta 267 tis.
  10. Ladíme! 255tis.
  11. Skyfall 161 tis.
  12. Kozí příběh se sýrem 159 tis.
  13. Zvonilka: Tajemství křídel 157 tis.
  14. Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část 146 tis.
  15. Raubíř Ralf63 tis.
  16. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva 61 tis.
  17. Sedm psychopatů 45 tis.
  18. Návrat do Silent Hill 38 tis.
  19. Ve stínu 30 tis.
  20. Hotel Transylvánie 29 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY