Angelina Jolie natočí válečné drama

Vydáno: 19.12.2012 19:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Podruhé, ale tentokrát s velkým studiem to chce režisérsky zkusit herečka Angelina Jolie. Její točící ambice zaujal pohnutý osud bývalého olympijského běžce za druhé světové války.
Angelina Jolie se na place naposledy objevila letos, kdy pro novou disney pohádku Maleficent ztvárnila hlavní zápornou postavu. Již hotový snímek na plátna kin dorazí v roce 2014. Jinak to byly především manželské a rodičovské povinnosti, které oblíbenou herečku uplynulých dvanáct měsíců nejvíce zaměstnávaly.
Jolie aktuálně ale stlouká plány na své druhé režijní angažmá. Po debutu V zemi krve a medu z minulého roku je nyní v jejím hledáčku další válečný film Unbroken, adaptace Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption.
Biografie z pera Laury Hillenbrand vypráví o životě dosud žijícího bývalého olympionika Louieho Zamperiniho, která za druhé světové války havaroval s letadlem a po několika týdnech na voru se stal zajatcem v japonském internačním táboře.
O knižní předloze a hlavně jejímu ústřednímu představiteli Jolie nešetří slovy obdivu: "Geniální knihu Laury Hillenbrand jsem četla a hrdinský příběh Louieho Zamperiniho mě velmi dojal. Hned jsem začala usilovat o to, abych dostala šanci natočit adaptaci. Louie je skutečný hrdina a muž neuvěřitelné víry a odvahy. Velice si cením příležitosti sdělit jeho inspirující příběh divákům.”
Její prvotina u diváků a kritiky moc nepochodila. Tentokrát ji k dokonalému výsledku ovšem dopomůže autor Gladiátora nebo letošních Bídníků, William Nicholson. Nechme se tedy překvapit, zda si Angelina, režisérka, napraví reputaci.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY