Alenka se podívá do říše divů znovu

Vydáno: 10.12.2012 11:43 - Amaya Tomanová | foto: Disney

Studio Disney se mění v nezastavitelný kolos, produkující jeden kasovní trhák za druhým. Nebo se o to alespoň snaží. Úspěch Alenky v říši divů inspiroval vedení studia k natočení sequelu, scénáře se opět zhostí Linda Woolverton.
Přestože předloňská disneyovská Alenka v říši divů byla kritiky přijata spíše rozpačitě, zvládla kromě několika dalších cen nejen vybojovat dva Oscary a jednu nominaci, ale stihla také vydělat studiu nemalé peníze. Není proto divu, že se vedení rozhodlo natočit sequel.
Přípravy jsou zatím v příliš brzké fázi, proto jediná informace, kterou studio pustilo do oběhu, zní, že ke scénáři se vrátí Linda Woolverton. O obsazení, stejně jako o zápletce a ději, se zatím můžeme pouze dohadovat (a modlit se, aby vše neskončilo naprostým fiaskem).
V předloňském snímku si pod režijní taktovkou Tima Burtona zahráli Johnny Depp a Mia Wasikowska. Všichni jmenovaní mají minimálně do konce příštího roku vskutku napilno: Wasikowska si kromě jiného zahraje v adaptaci románu Madame Bovaryová, Johnny Depp dotáčí Lone Rangera a hyperproduktivní Tim Burton začal natáčet vlastní adaptaci Pinocchia - není tedy jisté, zda se na sequelu bude někdo z nich také podílet.
Studio Disney se tedy opět vrhá do čistě pohádkových vod, kromě sequelu Alenky se pouští například do příběhu o Popelce.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY