Spielbergův Lincoln má tvář

Vydáno: 21.11.2010 16:06 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Titulní postavu ztvární Daniel Day-Lewis
Daniel Day-Lewis ve filmu Až na krevStudio Dreamworks oznámilo, že držitel dvou Oscarů a neuvěřitelný herecký dříč Daniel Day-Lewis si zahraje šestnáctého amerického prezidenta Abrahama Lincolna v dlouho připravované filmové biografii Lincoln Stevena Spielberga (dřive byl zvažován také Liam Neeson). Nezbývá než zvolat, že lepší rozhodnutí nemohlo padnout.
O Danielu Day-Lewisovi je známo, že se svým postavám dostává doslova až pod kůži a podstupuje při tom extrémní procedury (například před natáčením historického eposu Poslední Mohykán odcestoval Lewis na půl roku do divočiny, aby se mohl dokonale adaptovat na tamější podmínky), proto si můžeme být jisti, že k roli přistoupí s velkým odhodláním. Sám režisér je z něj štěstím bez sebe a označuje jej za jednoho z nejlepších herců od němé éry kinematografie.
Spielberg, který po dotočení dramatu z první světové války War Horse měl původně režírovat sci-fi Robocalypse, si za svůj další projekt vybral právě tento životopis. Film má být založen na dílu historičky Doris Kearns Goodwin, držitelky Pulitzerovy ceny, s názvem Team Of Rivals, který zaznamenává prezidentův boj s jeho vlastním kabinetem, přičemž se snaží dosáhnout konce otroctví za posledních tažení občanské války. Scénář píše Tony Kushner, jenž se Spielbergem spolupracoval na filmu Mnichov.
Zatím ještě není stanoveno pevné datum premiéry, ale film by měl dorazit na podzim roku 2011. Vše se však může ještě výrazně změnit. Doufejme, že se Spielberg vyhne klasickým neduhům životopisů a naservíruje nám originální podívanou. Není důvod, proč mu nevěřit.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY