Dočkáme se v budoucnu černého Jamese Bonda?

Vydáno: 28.10.2012 17:00 - Jaroslav Mrázek | foto: MGM

Skyfall režiséra Sama Mendese sklízí potlesk a uznání všude po světě, ale v zákulisí se již začíná hovořit o možných změnách v hlavní roli. Kdo by mohl vystřídat Daniela Craiga?
Třiadvacátá bondovka právě brázdí plátna kin, a jak se zdá, bude se jednat o úspěch na všech frontách. Nedílnou součástí propagace je i pohled do budoucnosti a nesmí chybět celá řada spekulací ohledně směřování agenta s povolením zabíjet.
Diváci byli odjakživa zvyklí, že 007 je bílý jako stěna. Nicméně žijeme v turbulentní době plné změn, která s sebou přináší prolomení nejednoho tabu. Však ve Spojených státech by si před několika lety asi nepomysleli, že jednou bude prezidentem černoch. A tak se může dost dobře stát, že i James Bond bude mít černou barvu pleti.
Dokonce už známe jméno prvního kandidáta. Je jím charismatický Idris Elba, jehož si určitě pamatujete ze snímků Thor nebo Prometheus. Dle slov Naomie Harris, jedné z hvězd hitovky Skyfall, se producentka Barbara Broccoli s urostlým hercem nedávno skutečně sešla a v teoretické rovině spolu měli probrat eventuální možnosti. Vůbec to neznamená, že se něco v podobném duchu chystá, leč zmíněná alternativa pravděpodobně není nereálná.
Ortodoxní milovníci tradičního pojetí mohou být zatím klidní, jelikož Daniel Craig má smlouvu ještě na dva další filmy s britským tajným agentem, tudíž v dohledné době se převratné proměny hlavního hrdiny určitě nedočkáme.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY