Top 20 ČR: Ve stínu potřetí na vrcholu

Vydáno: 02.10.2012 08:08 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Kriminálka Davida Ondříčka Ve stínu si podržela velmi slušné skóre, na něž nemohli slábnoucí Expendables na dvojce reagovat. A na bednu se po třech týdnech zase vrátila Rebelka.
Český snímek Ve stínu, o němž se odhaduje, že by mohl uspět i na mezinárodním poli, si oproti minulému týdnu pohoršil sotva o jednu desetinu a bez nejmenších potíží tak potřetí v řadě bere zlato. Zato Expendables: Postradatelní 2, ačkoliv naštěstí pro ně nebyl kolem nikdo, kdo by je předstihl, si připsali až o třetinu nižší tržby, což znamená, že jen lehce přestřelili milionovou hranici.
Také disneyovka Rebelka zůstává nad milionem, který si udržela stabilní návštěvností. Kdo to ale všechno odnesl, byla pětka hororové série Resident Evil nesoucí podtitul Odveta. Ta nejen, že pozbyla svoje místo na bedně, ale nepodařilo se jí ani přitáhnout tolik diváků. Končí s necelými devíty sty tisíc na čtyřce.
Velmi překvapila předpremiéra animované komedie Hotel Transylvánie, která se ještě před oficiálním vstupem do kin vyšplhala na pátou příčku s návštěvností přesahující šest tisíc diváků. Čeho se dočkáme za týden?
Na škatulata si zahrála Svatá čtveřice a Doba ledová 4, které si ve víkendovém souboji vyměnily místa. Úspěšnější česká komedie bere s téměř stejným výsledkem jako minule šestou příčku a Země v pohybu na ni může ze sedmičky přes více než stotisícovou propast jenom smutně koukat.
Vůbec největší sešup potkal o víkendu novinku z minulého týdne Bastardi 3. Návštěvnost opadla na polovinu a české drama Tomáše Magnuska si tentokrát připisuje rovnou dvojnásobné umístění - ze čtyřky se posouvá na osmičku.
Poslední dvě místa první desítky pak ukořistila dvojice novinek. Lépe si vedlo drama Divoši, kde si zahrála hvězda seriálu Gossip Girl Blake Lively a které předčilo komedii Sousedská hlídka o dvacet tisíc.
Na jedenáctku spadla komedie Druhá šance s dvojicí Streep - Lee Jones, která se nedokázala vyrovnat nastupujícím snímkům ve stejné žánrové kategorii. Dvanáctka patří již podruhé animáku Madagaskar 3, jehož dětští příznivci přispěli k tomu, že i v šestnáctém týdnu si vede lépe než někteří na pohled silnější kolegové.
O dvě až tři příčky klesají jak Let’s Dance: Revolution, tak i Norman a duchové a nekorektní komedie Méďa. Nikomu z nich se nepovedlo navázat na tržby minulého víkendu a musí se spokojit s hodnotami slabšími až o pětatřicet procent.
Ještě hůř se vedlo dvěma novinkám z minula. Prohibiční lahůdka Země bez zákona si stejně jako romantické drama The Words odečetla přes čtyřicet procent. Lawless klesl dokonce až o šest příček na patnáctku.
Šestnácté místo patří poslední premiéře, road movie, která je už druhým zářezem Bradleyho Coopera v TOP 20. Akční komedie Naboř a ujeď přilákala skoro dva tisíce diváků a vydělala si přes čtvrt milionu korun.
Poslední dvě místa obsadily se stejnými procentuálními ztrátami dokument Váňa a hitovka Temný rytíř povstal, který tentokrát balancuje na samém konci žebříčku.
S novinkami se tentokrát roztrhne pytel a distributoři se první říjnový čtvrtek pokusí přitáhnout pozornost diváků hned sedmičkou snímků. Kromě již zmiňovaného Hotelu Transylvánie, který si svou účast v žebříčku pojistil dopředu, se můžeme těšit na horor Kletba z temnot nebo na thriller, kde si hlavní roli střihl opět Liam Neeson - 96 hodin: Odplata.
Nebude nouze ani o legraci v českém filmu Cesta do lesa nebo další road movie s příznačným názvem Hasta la vista!. Krom úplných trháků uvedou menší kina i dokument Karel Reisz, ten filmový život nebo české drama Tambylles.
TOP 20 ČR OD 27. 9. 2012
  1. Ve stínu 2,5 mil.
  2. Expendables: Postradatelní 2 1,1 mil.
  3. Rebelka 1,0 mil.
  4. Resident Evil: Odveta 876 tis.
  5. Hotel Transylvánie 870 tis. (předpremiéra)
  6. Svatá čtveřice 858 tis.
  7. Doba ledová 4: Země v pohybu 737 tis.
  8. Bastardi 3 704 tis.
  9. Divoši 626 tis. (novinka)
  10. Sousedská hlídka 605 tis. (novinka)
  11. Druhá šance 562 tis.
  12. Madagaskar 33 400 tis.
  13. Let’s Dance: Revolution 375 tis.
  14. Norman a duchové 374 tis.
  15. Země bez zákona 374 tis.
  16. Méďa 273 tis.
  17. Naboř a ujeď 269 tis. (novinka)
  18. The Words 153 tis.
  19. Váňa 80 tis.
  20. Temný rytíř povstal 57 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY