Nicolas Cage spojí síly s režisérem Donnie Darka

Vydáno: 27.09.2012 17:00 - Dominik Dolejš | foto: Buena Vista Pictures

Režisér Richard Kelly a herec Nicolas Cage se dali dohromady pro nový film s názvem Amicus. Ten bude pojednávat o případu mnohonásobné nájemné vraždy, který se udál roku 1999 v USA.
Filmový pologénius Richard Kelly, který dal vzniknout dnes již legendárnímu filmu Donnie Darko a poté si pod sebou podřízl větev snímkem Southland Tales a kontroverzně hodnoceným The Box, se spojil s Nicolasem Cagem, s nímž se chystá natočit film o soudním případu několikanásobné vraždy. A to samozřejmě podle skutečné události.
Amicus se točí okolo případu Lawrence Horna, bývalého hudebního producenta, který byl odsouzen k smrti za nájemnou vraždu své manželky, ochrnutého syna a jeho pečovatelky. Název filmu odkazuje k výrazu "amicus curiae", což je osoba v soudním procesu, která je nestranná, ale zároveň přispívá do samotného procesu svými znalostmi. Takovou postavou v tomto případu bude advokát Rodney A. Smolla, kterého ztvární právě Nicolas Cage.
Natáčení by mělo začít v lednu příštího roku v Atlantě, a jak to tak vypadá, Kelly bude sedět na dvou židlích. Nejen na režisérské, ale i scenáristické. A můžeme jen doufat, že obě hlavní postavy tohoto projektu dají vzpomenout na svá dřívější slavnější období.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY