Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
FAQ: Expendables 2

FAQ: Expendables 2

Vydáno: 04.09.2012 13:00 v sekci Články | Publicistika - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Při příležitosti premiéry druhých Expendables jsme si dovolili za všechny nedočkavce položit několik otázek, které leckoho mohou budit ze spaní. Zajímá-li vás tedy třeba to, koho všeho (ne)uvidíte, přečtěte si následující článek.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ještě než na nás vtrhnou druzí Expendables, neuškodí si zodpovědět několik zásadních otázek, které možná vytanou na mysli nejednoho fanouška akčních filmů. Otázek, a tím pádem i odpovědí je deset a osvětlují to nejpodstatnější, co je před návštěvou kina třeba vědět.
Kdo všechno tu nakonec je?
Sestava druhých Expendables je vskutku hvězdná a naprosto luxusní. K již známým Sylvesteru Stalloneovi, Jasonu Stathamovi, Randymu Coutureovi, Dolphu Lundgrenovi, Jetu Li, Terrymu Crewsovi, Bruceovi Willisovi a Arnoldu Schwarzeneggerovi se tentokrát přidávají Scott Adkins, Yu Nan, Liam Hemsworth a hlavně Jean-Claude Van Damme a sám Chuck Norris. Úctyhodná sbírka žánrových legend.
Kdo tu naopak chybí?
Oproti jedničce neuvidíte Mickeyho Rourkea, o němž tu nepadne ani slovo. Z opravdu slavných jmen chybějí v "expendablovském" universu snad jen Steven Seagal, Michael Dudikoff a Chow Yun-Fat, měli-li bychom být důslední a jít do detailů, museli bychom ještě zmínit jména jako Lorenzo Lamas, Sasha Mitchell, Mark Dacascos nebo Wesley Snipes. To už jsou ale asi jen zbožná přání fanoušků.
Kdo to režíruje?
Autor celého nápadu Sylvester Stallone zřejmě před dvěma lety zjistil, že si toho na sebe nabral moc, a tentokrát se přesunul pouze na místo jednoho ze scenáristů. Režijní kormidlo převzal kdysi nadějný Simon West, který se už patnáct let marně snaží navázat na kvalitativní úspěch svého debutu Con Air. To se mu v tomto případě svým způsobem podařilo a jeho staromódní přístup snímku naštěstí prospěl. Volba se tak ukázala být velmi dobrá.
Kdo si vystřihl záporáka a o co mu jde?
Do úlohy hlavního záporáka, který se mimochodem jmenuje Villain (doslovný překlad je zloduch, padouch), byl obsazen Jean-Claude Van Damme alias Svaly z Bruselu a náležitě si to užívá. Filmovou motivací mu je zisk tajných plánů úložišť plutonia, které by prodal a zbohatl na něm. Jednoho z jeho poskoků ztvárňuje Scott Adkins, což je zástupce nastupující generace akčních "herců". A ano, na souboj Stallone vs. Van Damme skutečně dojde. Je tedy na co se těšit.
Objeví se nějaké narážky na slavné role zúčastněných?
Pochopitelně objeví a není jich málo. Zejména Arnold Schwarzenegger a Bruce Willis si v tomto směru nezůstávají nic dlužni. Když se k nim přidá i Chuck Norris, který si otevřeně střílí sám ze sebe a vůbec neváhá ocitovat jeden z mnoha vtipů, které o něm kolují, fanouškovo srdce vskutku plesá. Dialogy se prostě vyplatí pozorně sledovat, protože nikdy nevíte, kdy nějaká ta vtipná narážka přijde. Většinu z nich si ale užijí jen zkušení angličtináři, protože české titulky zrovna dvakrát kvalitní nejsou.
Změnila se nějak cílová skupina diváků?
Absolutně ne, ba naopak. Druzí Expendables jsou určeni pouze a jen fanouškům, kteří vyrůstali nebo v mládí sledovali béčkové a nenáročné akční filmy, u nichž nešlo o scénář. U nikoho jiného snad ani návštěva kina nepřipadá v úvahu, neboť by si jen nevěřícně ťukal na čelo a většinu vtípků by vůbec nepochopil. Tady je tzv. cílovka zcela jasná a nemůže o ní být sebemenších pochyb.
Jaká je úroveň akce?
Oproti jedničce se "zklidnila" a je příjemně oldschoolová a zabíraná statickou kamerou. Pravda ovšem je, že opulentní a velkolepé akční scény jsou tu pouze dvě (jedna na začátku, druhá na konci), ale rozhodně stojí za to. Dojde na souboje, výbuchy, přestřelky, destrukce, honičky, zkrátka vše, na co si vzpomenete. Je také přehledná, takže v tomto ohledu si není na co stěžovat.
Kde se projeví nejdříve slíbený, pak odvolaný a nakonec opět potvrzený eRkový rating?
Tvrdší rating, který označuje, že na film mohou osoby do sedmnácti let pouze v doprovodu rodičů, je znát na brutální a krvavé akci. Není to sice takový masakr, jaký předvedl Stallone v jedničce, pořád je to ale výrazně násilnější než devadesát devět procent dnešních akčňáků. Nějakou vulgárnější mluvu a údernější slova ovšem nečekejte, dialogy probíhají ve vší slušnosti. Ani sexuální narážky se tu neobjevují.
Uvidíme nějakou před- nebo potitulkovou bonusovou scénu?
Jak se to vezme. Úvodní akční sekvence sice titulkům předchází, o předtitulkovou scénu v "bondovském" slova smyslu se ovšem nejedná. Po titulcích závěrečných už nenásleduje nic, takže můžete s klidným svědomím odejít ze sálu, ještě než úplně doběhnou.
Bude další díl a kdo se v něm objeví?
Už teď je téměř jisté, že trilogie bude završena. Pokud vše dobře dopadne, měli bychom se závěrečného dílu série dočkat někdy v roce 2014. Toť jakž takž pravdivé zvěsti. S obsazením ale budeme ještě dlouho tápat. Vrátit by se měl Mickey Rourke a nejpravděpodobněji se zatím jeví účast Nicolase Cage, který momentálně hraje skoro ve všem a najít místo v diáři by pro něho neměl být takový problém. To u dalších spekulovaných a rádoby lanařených herců typu Johna Travolty, Liama Neesona nebo Clinta Eastwooda se pohybujeme hodně v oblasti teorie a zbožných přání. Není ani vyloučeno, že se ukáže někdo ze jmenovaných v otázce číslo dvě.
Český trailer filmu Expendables: Postradatelní 2

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Světové tržby: 34. víkend
Světové tržby: Expendables 2 sbírají první důležité zářezy Svalnatá sebranka z dvojky Expendables vzala útokem slušnou řadu velkých trhů a bez problémů se vyšvihla na první příčku. Batman byl tedy sice sesazen, ale ve své cestě za miliardou nijak nezpomalil. čtěte zde
Vydáno: 01.09.2012 13:17 v sekci Komentáře | Box office
0
Expendables: Postradatelní 2 8/10
Recenze: Expendables: Postradatelní 2 Druzí Expendables jsou konečně tady! Ke staré známé a už tak nabušené sestavě tentokráte přibyli mimo jiné ještě Jean-Claude Van Damme a legendární Chuck Norris. Je výsledek přesně tím, co všichni fandové akce chtějí vidět? čtěte zde
Vydáno: 28.08.2012 16:40 v sekci Recenze | Premiéry
0
Box office: 33. víkend
Box office: Druzí Expendables zaostali za prvním dílem Stalloneho old-all-star team vyrazil na svoje druhé dobrodružství, a přestože do pestré soupisky přibyla jména jako Chuck Norris nebo Jean-Claude Van Damme, diváků se do kina přišlo podívat výrazně méně než minule. čtěte zde
Vydáno: 21.08.2012 07:36 v sekci Komentáře | Box office
0
Total Recall 5/10
Recenze: Total Recall Total Recall se po více jak dvaceti letech vrací v novém zpracování. Většina fanoušků originálu sténá a má tak trochu proč. Total Recall sází hlavně na skvělý vizuál, neutuchající akci a z původního příběhu Phillipa K.... čtěte zde
Vydáno: 15.08.2012 15:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Preview: Expendables 2
Preview: Expendables 2 Stallone, Statham, Lundgren, Li, Van Damme, Schwarzenegger, Willis, Norris a další. Od posledně se nám společnost trochu rozrostla a průměr svalové hmoty na hlavu se stále drží na silném nadprůměru, pročež čekejme jen to... čtěte zde
Vydáno: 08.08.2012 07:00 v sekci Radar | Preview
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi (26.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu