Světové tržby: Batman uhájil čelo před Méďou. Prozatím

Vydáno: 17.08.2012 09:30 - Zbyněk Kubín | foto: Warner Bros.

Nolanův velehit opět stanul v čele žebříčku světových tržeb. Ale zatímco Batman už víceméně pouze dosluhuje, vulgární Méďa, který mu šlape na paty, je stále pln síly a v nejbližších týdnech si dá netopejra k večeři.
Temný rytíř povstal stále drtí světová kina. Tentokrát si připočetl 35,1 milionů dolarů a navýšil své zahraniční tržby na 446 milionů dolarů. Závěrečný díl batmanovské trilogie se tak již na dohled přiblížil sumě 469 milionů, což je konečné číslo, kterého svého času za hranicemi dosáhl Temný rytíř. S debutem v Číně v záloze a současnými 842 miliony celosvětově je globalní miliarda téměř nevyhnutelná, stejně jako překonání celkových tržeb předchozího dílu.
Úspěšný Méďa přidal tentokrát 20 milionů a celkově již ze zbytku světa přepočítává 114 milionů. S 33 trhy k dobru, kde Ted stále čeka na svou premiéru, si ale Seth MacFarlane může hodně hlasitě pískat. Méďa nás v tomto žebříčku bude "otravovat" ještě hodně dlouho.
Kasovní průšvih Total Recall si před týdnem odkroutil premiéru v hrstce trhů, ale do první desítky se ani nedostal, nyní expandoval do několika zásadnějších států, které ho protlačily až na zisk 19 milionů dolarů. Přesto se ani zdaleka nedá říct, že by remake krvavé scifárny z počátku devadesátých let komerčně zazářil. Například Rusko dodalo 6 milionů, Japonsko 3,5 milionů a Mexiko 2 miliony, což jsou relativně solidní čísla, ale domácí průšvih se zbytku světa těžko podaří vyvážit.
Na čtvrté a páte příčce spolehlivě vydělávají úspěšné animáky Rebelka a Doba ledová 4: Země v pohybu. Trojici rodinných podívaných tradičně doplňuje další animovaný veterán Madagaskar 3, před nějž se ale stačil vklínit taneční kýč Let’s Dance: Revolution.
Do třinácti malých trhů vtrhl nováček Aaron Cross, neboli Bourneův odkaz a zadařilo se mu na výbornou. Výsledných 7,7 milionů dolarů mimo špičku je dobrý start. Uvidíme, jak se restartované sérii povede ve významných zemích jako Velká Británie, Austrálie a Španělsko, které hodlá dobývat následující víkend.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 10.08.2012
  1. Temný rytíř povstal 35,1 mil.
  2. Méďa 20,3 mil.
  3. Total Recall 19,0 mil.
  4. Rebelka 17,2 mil.
  5. Doba ledová 4 16,2 mil.
  6. Let's Dance: Revolution 9,9 mil.
  7. Madagaskar 3 9,0 mil.
  8. Prometheus 7,8 mil.
  9. Bourneův odkaz 7,7 mil. (novinka)
  10. Abraham Lincoln Lovec upírů 3,5 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde a žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY