Plán premiér: 31. týden

Vydáno: 14.08.2012 17:25 - Kateřina Horáková | foto: facebook tvůrce

Filmové adaptace komiksů se těší velké divácké přízni, proto není divu, že i vcelku průměrný Kapitán Amerika bude mít pokračování. V českých kinech se ho dočkáme v roce 2014. Dále nás čekají třeba pixarovské klasiky v moderním 3D kabátku nebo znovuuvedení francouzské komedie Můj strýček z Ameriky.
Komedii Můj strýček z Ameriky uvidíme již 4. září. Cenami ověnčené dílo režiséra Alaina Resnaise uvede NFA jak jinak než v Ponrepu a nabídne tak filmovým fanouškům lahodné sousto, které jistě zpříjemní konec léta. Další premiéry, nahlášené k 31. týdnu tohoto roku, jsou už ale plnokrevné novinky.
Ve čtvrtek 27. září nás čeká povídkové drama 360. V něm se protnou životy několika lidí, které ztvární například Jude Law, Rachel Weisz nebo Anthony Hopkins. V jedné z vedlejších rolí se objeví také slovenská herečka Danica Jurčová, kterou známe i z několika českých snímků.
Od 15. listopadu uvidíme zatím záhadný španělský film Cesta, 22. listopadu pak český Odpad město smrt. Novinkou pro rok 2013 je na 28. listopadu plánovaný animovaný film Frozen. Hlavní hrdince Anně v něm propůjčí hlas herečka Kristen Bell.
Rok 2014 nabídne kromě již zmiňované dvojky Kapitána Ameriky (3. dubna) také fantasy Maleficent. Maleficent je zlá víla, která proklela malou princeznu v Disneyho Šípkové Růžence a odsoudila ji tak k věčnému spánku. Typický je pro ni vpravdě ďábelský, rohatý čepec a havran na rameni. Hraný snímek Roberta Stromberga nám 13. března celý příběh ukáže právě z pohledu zapuzené a předem odsouzené čarodějnice. Nalákat snad může i to, že hlavní postavu si nezahraje nikdo menší než svůdná Angelina Jolie. Přehled nových snímků, na které se můžete nově těšit také v českých kinech, pak uzavírá animovaný film The Good Dinosaur, který by měl dorazit do tuzemských kinosálů 26. července roku 2014.
Jak jinak, je tu i několik změn u premiér filmů, na které již delší dobu čekáme. Dokument o vývoji filmu The Story Of Film: An Odyssey vznikal šest let a na své uvedení do kin si ještě bude muset počkat – minimálně do 4. října. Raubíř Ralf s hlasem Johna C. Reillyho se zase do kin dostane o několik dní dříve, a to už 15. listopadu.
Hudební film Tanec mezi střepinami nebo zajímavý thriller Nemají pokoj svévolníci mají smůlu a prozatím se odkládají na neurčito. Akční drama Into The White, které jsme původně měli vidět už letos na podzim, se přesouvá až na zatím nespecifikované datum příštího roku.
A příští rok sám o sobě má pro nás tentokrát jen dva výraznější přesuny. Téměř geniální Příšerky s.r.o. dostanou nový 3D obal a pomažou v něm znovu na plátna už 14. března. Stejný osud má i neméně dobrý Hledá se Nemo. Ten měl ovšem ještě před týdnem nejasnou premiéru. Dnes už víme, že si ho budeme moci znovu užít 14. února. Úplně poslední změnou je přesun rodinné podívané Letadla na 22. srpna 2013.
Tečkou je tradičně nově přeložený název snímku, nicméně tentokrát nás nečeká nic převratného. Pokračování The Smurfs bude v českých kinech uvedeno jednoduše jako Šmoulové 2...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY