Killing Them Softly s Bradem Pittem má první trailer

Vydáno: 03.08.2012 11:26 - Lukáš Havlíček | foto: Inferno Distribution

Brad Pitt v roli zabijáka, který rád vykonává svou práci z bezprostřední blízkosti. To vše ve filmu Andrewa Dominika, režiséra výjimečného Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem.
Není nic jiného, na co bych se těšil víc - Andrew Dominik je konečně zpátky. Dlouhých pět let od Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, kde se vizuálně Dominik minimálně vyrovnal Terrenci Malickovi a vyprávěním ho překonal na celé čáře, přichází s novým filmem. Ten má s tím posledním společné zatím dvě věci – zaměření především na muže stojící na "špatné" straně zákona, kteří nemají problém střílet zblízka na cíle (a dokážou si to ospravedlnit), tou druhou je tvář Brada Pitta.
Každého názor, ale podle mě právě Andrew Dominik ve svém minulém filmu probudil Pitta do nové éry – v novém tisíciletí netočil zrovna úspěšné filmy, ale po spolupráci s ním přišly velké úspěchy, Podivuhodný případ Benjamina Buttona, Hanebný pancharti, Moneyball, ale i Strom života Terence Mallicka.
V Killing Them Softly si zahraje zabijáka, který má nastolit zpět rovnováhu a vrátit respekt (a peníze) profesionálním gangsterům, kteří byli okradeni amatéry s rukavicemi od Sava a až moc upilovanou brokovnicí. To se samozřejmě ukáže jako velká chyba těchto rádoby gangsterů.
Trailer potvrzuje Dominikovu pověst a určitě nepůjde o žádný béčkový krimi film - dočkáme se jak černého humoru, tak "uklízení" v tom nejlepším vydání. Atmosféru traileru dokresluje ve druhé polovině svým typickým hlasem Johnny Cash.
Killing Them Softly už viděli diváci na festivalu v Cannes, odkud na internet mířily pochvalné řeči o chytré a brutální podívané. A řeč šla mimochodem i o politickém kontextu filmu. Pro mě jednoznačně film, který je nutno vidět (v českých kinech...?).

Killing Them Softly - Trailer No. 1
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY