Russell Crowe bude debutovat za kamerou

Vydáno: 25.07.2012 14:35 - Lukáš Havlíček | foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

A zároveň to bude jeho vysněný projekt - film o Billu Hicksovi, antiamerickém komikovi, který zemřel v pouhých 32 letech. To je ale také důvod, proč si ho sám Crowe, téměř padesátiletý, nemůže zahrát.
Jsou to přesně čtyři roky, kdy se objevily první zprávy o spojení Billa Hickse a Russella Crowea. Nyní se sen australského herce splní - příští rok se životopis Hickse začíná natáčet a celý projekt bude navíc i jeho debut za kamerou. "Život Billa Hickse byl tragicky krátký, ale mimořádně zajímavý," poznamenal scenárista filmu Mark Staufer a zároveň potvrdil, že scénář je na světě už několik let, ale procházel řadou změn.
Bill Hicks byl americký stand-up komik, ale místo laciných vtipů se zaměřil na kontroverzní témata. Zesměšňoval konzumní, povrchní společnost, mainstreamová média, popkulturu, pokrytectví a samozřejmě přispíval i do dalších oblastí, jako je náboženství a politika.
Kvůli své kritice americké společnosti (ve svých vystoupeních se navážel například do oficiální verze zavraždění Kennedyho - pravda bolí, a tak s ním Amerika měla pochopitelně problémy a cenzurovala ho) se stal populárním nejdříve ve Velké Británii, kde byl dokonce zvolen čtvrtým nejlepším stand-up komikem na Channel 4 v roce 2007.
Hicks zemřel ve věku 32 let na rakovinu slinivky (v roce 1994). Rozdíl ve věku mezi Hicksem a Crowem je důvod, proč herec nebude hlavní postavu hrát, ale poprvé se stane režisérem. Crowe byl kvůli dlouhodobé vyhlídce natočit film o Hicksovi v kontaktu s jeho rodinou a má k dispozici všechen potřebný archivní materiál. Pravděpodobně ten nejtěžší úkol má stále před sebou – najít herce, který Hickse zahraje.
O Billu Hicksovi vznikl také dokument American: The Bill Hicks Story
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY