Stane se Ryan Reynolds novým Highlanderem?

Vydáno: 21.05.2012 20:03 - Petr Čáp | foto: Warner Bros. Pictures

Nová verze oblíbeného fantasy filmu Highlander láká do hlavní role mladého herce Ryana Reynoldse. Podaří se ho tvůrcům získat? A podaří se jemu nahradit Christophera Lamberta?
Po více než čtvrtstoletí od vzniku prvního dílu se do pohybu dostává restart fantasy série o Highlanderovi, která kdysi dostala do hlubšího povědomí herce Christophera Lamberta. Ten už se vzhledem ke svému pokročilému věku do hlavní role nejspíše nevrátí (vyloučené není alespoň cameo), proto se pro novou verzi osudu Connora MacLeoda vehementně shání další představitel. A jak se zdá, tvůrcům do oka padl Ryan Reynolds.
Mladý, schopný herec z Kanady se po sérii neškodných komedií snaží již nějakou dobu dostat do první hollywoodské ligy. Prozatím se mezi elitou naplno neprosadil, ale stále vystrkuje růžky. Po hitu Návrh a povedené one man show Pohřben zaživa přišly dvě tvrdé rány pod pás, a to komedie V cizí kůži a především Green Lantern, který propadl po všech stránkách.
Až po spárování s Denzelem Washingtonem v komerčně úspěšném Nepříteli pod ochranou chytá Reynoldsova star-power druhý dech.
Otázkou zůstává, zdali zrovna je pro Reynoldse ten pravý projekt. Přece jen se jedná o poměrně zastaralou látku, která má fanouškovskou základnu, ale ne tak početnou, aby byl předem jistý finanční úspěch. Proto se nejspíše dočkáme reimaginace původního projektu, která by měla přizpůsobit příběh současnému publiku.
Při pohledu na scenáristy se ale dostavují obavy. Trojice Matt Hollaway, Melissa Rosenberg a Art Marcum se totiž nemohou pochlubit dobrým portfoliem. Pánové spolupracovali na scenáři k prvnímu Iron Manovi a k další marvelovce Kat: Válečná zóna.
Na Punishera si dnes nikdo nevzpomene a produkce Iron Mana je proslulá děravým scénářem, kdy se většina scén tvořila až při natáčení. Melissa Rosenberg se pak podílela na několika seriálech a především napsala scénáře ke všem dílům Stmívání.
Nicméně i tak je o projekt ve filmových kruzích zájem a kolem režie se jeden čas motal Justin Lin. Nakonec od filmu odstoupil a uvolnil místo Juanu Carlosi Fresnadillovi.
Vzhledem k tomu, že zatím není jasné, zda byla Reynoldsovi role nabídnuta oficiálně, natáčení je v nedohlednu. Internetem ale kolují zvěsti, že už se studio s hercem sešlo, což by značilo zájem i z jeho strany. Jak se situace bude dál vyvíjet, vás samozřejmě budeme informovat.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY