Světové tržby: Svět stále leží Avengerům u nohou

Vydáno: 11.05.2012 07:00 - Zbyněk Kubín | foto: MVLFFLLC & Marvel

Druhý víkend v řadě dominuje světovým tržbám marvelácká superhrdinská týmovka Avengers. A díky expanzi do nových trhů se zadařilo také týmu nadržených Prcičkářů v jejich (zatím) poslední štaci s podtitulem Školní sraz.
Článek je založen na odhadech tržeb podle hollywoodských studií a na základě dostupných informací od distributorů z jednotlivých států.
Avengers vydělali během druhého víkendu ve světových kinech tučných 157,4 milionů dolarů a navýšili své dvanáctidenní tržby ze zbytku světa na macatých 447,4 milionů. Celosvětově se marvelácká týmovka již přehoupla přes hranici 700 milionů dolarů a během nadcházejícího víkendu se na dosah přiblíží kulaté miliardě.
O uplynulém víkendu se superhrdinská banda nově podívala například do Ruska a Číny, kde zdejšíá diváci v pokladnách nechali parádních 17,9, respektive 17,4 milionů dolarů. Kromě domácího jsou nejvýdělečnějšími trhy Whedonova komiksového spektáklu Velká Británie (54 milionů), Mexiko (40,7 milionů) a Brazílie (33,9 milionů).
Zadařilo se také novým Prcičkám, které si díky solidním otvírákům ve Velké Británii (10, 2 mil.) a Francii (4,9 mil.) výrazně vylepšily bilanci a za uplynulý víkend se jejich tržby vyšplhaly na parádních 33,5 milionů.
Celkové tržby ze zbytku světa tedy momentálně činí 117 milionů a směřují k překonání rekordu dvojky, která ve světových kinech utržila 142,5 milionů. Takže zatímco na domácí frontě jsou nejnovější usudy prcičkářů z celé série komerčně nejméně úspěšné, ve světě tomu bude právě naopak.
Scifařina Bitevní loď přidala tentokrát 11 milionů, díky čemuž překonala hranici 200 milionů. Daleko za dvousetmilionovou metou jsou také Hunger Games a Titanic. Mezi tyto megahity se ještě vklínil nepříliš úspěšný doják Talisman.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 27.04.2012
  1. Avengers 157,4 mil.
  2. Prci, prci, prcičky: Školní sraz 33,5 mil.
  3. Bitevní loď 11,0 mil.
  4. Hunger Games 6,4 mil.
  5. Talisman 5,4 mil.
  6. Titanic 5,2 mil.
  7. Sněhurka 4,4 mil.
  8. Piráti 3,0 mil.
  9. Lorax 2,3 mil.
  10. 21 Jump Street 2,2 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY