Sam Raimi se chystá na remake Poltergeista

Vydáno: 02.05.2012 14:57 - Michala Benešovská | foto: Warner Bros. Ent.

Robert Birnbaum z MGM potvrdil vedle remaku Carrie, která má mít podobu stále oblíbenějšího found-footage dokumentu, také plánovanou předělávku hororu Poltergeist.
O nové verzi Poltergeista se mluví ze strany studia MGM již několik let. V minulosti se objevilo v souvislosti s tímto filmem i jméno hororového veterána Sama Raimiho, který se po několika komerčně úspěšných spektáklech začal pomalu vracet k hororům. Jakmile ale začal mít nový Poltergeist konkrétní obrysy, začalo prosakovat, že Raimi bude pouze jeho producent.
Původní Poltergeist v režii Tobea Hoopera vznikl v roce 1982 a na scénáři se podílel Steven Spielberg. Tento snímek o hlučném duchovi, který terorizuje středostavovskou rodinku v jejich domě, patří ke klasickým snímkům svého žánrů.
Jako scenárista by se měl novému Poltergeistovi propůjčit David Lindsay-Abaire, který s Raimim spolupracoval na filmu Oz: The Great And Powerful.
Tím ale výčet jeho kariéry zdaleka nekončí, tento dramatik je vítězem prestižní Pulitzerovy ceny a je také autorem scénářů k filmům jako Králičí nora nebo Inkoustové srdce. A právě jeho účast by mohla Raimiho přesvědčit, aby se ujal role režiséra.
Zatím ale není potvrzen ani Lindsay-Abaire, ani Sam Raimi. Raimiho režie a styl by byly rozhodně v případě filmu zajímavé a pro fanoušky lákavé, ale stejně otázkou zůstává, zda vůbec film, jako je Poltergeist, potřebuje remake.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY