Top 20 ČR: Okresní přebor stále ve vedení

Vydáno: 11.04.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Také ve svém druhém týdnu si film Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka s dostatečným odstupem udržel prvenství před stříbrnou novinkou Prci, prci, prcičky: Školní sraz. Titanic 3D startuje z bramborové příčky.
Prequel populárního seriálu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka si zase vystřílel jedničku a i přes třicetiprocentní ztrátu kouká na zbytek TOPky pořád pěkně z vysoka. Za velikonoční prodloužený víkend nasbíral před deset a půl milionu korun, což mu s přehledem zajistilo královskou korunu na další týden. I s výhledem k tomuto víkendu se zdá šance, že by Poslední zápas Pepika Hnátka někdo překonal, téměř nepatrná.
Zato druhá příčka už od minule změnu v obsazení zaznamenala. Hněv Titánů vystřídalo zbrusu nové pokračování jedné z nejoblíbenějších teenage komedií minulého desetiletí. Pokračování série Prci, prci, prcičky s podtitulem Školní sraz si nenechalo ujít na pětačtyřicet tisíc diváků. Jedná se už o osmý snímek nesoucí tento legendární název. Ale na rozdíl od svých straších kolegů (zejména těch z posledních let) si nese překvapivě pozitivní hodnocení kritiky.
Stejně jako za mořem se velkolepý návrat dvou set sedmdesáti metrového parníku nekonal. Jestliže v USA si 3D Titanic vydobyl trojku, v tuzemských kinech se světel slávy medailových příček nedočkal, a končí až za Hněvem Titánů na čtyřce. Přesto se dá počítat s tím, že i čeští diváci se ještě rozhoupou a nenechají Titanic klesnout tak rychle ke dnu.
Z trojky se o dvě horké novinky posunula česká komedie Probudím se včera, jejíž výsledek bezmála dvou a půl milionů se od toho minulého příliš neliší. Na šestce skončila premiérová Sněhurka režiséra Války bohů Tarsema Singha. Tradiční pohádku bratří Grimmů v hollywoodském kabátě navštívilo patnáct tisíc diváků.
Pouze patnáctiprocentní pokles zachránil animák Hurá do Afriky! před výraznějším propadem, což znamená, že se posouvá jen na sedmičku, zato Hunger Games to ze čtyřky berou rovnou na osmou příčku. Tím také končí výčet milionových filmů a nutno podotknout, že osm titulů se sedmimístnými čísly tu už pár týdnů, ba měsíců nebylo.
O tři příčky to svorně vzali Lorax, novinka z minulého týdne Navždy spolu a také Železná lady, přičemž vzájemná pozice se od posledního březnového víkendu nezměnila. Ve třetím týdnu se o více jak půlku propadl Miláček s Robertem Pattinsonem v roli pařížského žurnalisty a The Artist přimělo pětatřicet procent minus přestěhovat se na osmnácté místo.
Daleko lépe si vedl Modrý tygr, jemuž sotva dvacet ztrátových procent nepřineslo nic horšího než ztrátu jednoho místa. O skoro třicet tisíc si polepšil Alvin a Chipmunkové 3, který s drobnými výkyvy odolává náporu novinek už šestnáct týdnů, zatímco zbytek TOP 20 to zhruba po pěti týdnech vzdává. Ještě lépe se vedlo dobrodružnému snímku Cesta na tajuplný ostrov 2.
Konec první dvacítky patří ještě dvěma novinkám. Tou první je italská komedie Máme papeže! o tom, jak složitý proces předchází volbě nové hlavy katolické církve a jak těžký život poté Papež má. A devatenáctka pak patří thrilleru Zatímco spíš, který si nenechala ujít zhruba pětistovka diváků v osmi kinech.
O přízeň diváků se ve čtvrtek popere hned pětka premiér, z nichž si snad každý něco vybere. V první řadě se dočkáme rodinné komedie Koupili jsme zoo, milovníky historických snímků potěší Královská aféra a příznivce krimi-romantiky Katherine Heigl alias Slečna nebezpečná.
A opomenout nesmíme ani akčňák S ledovým klidem, v němž se objeví Bruce Willis po boku Henryho Cavilla, a další dramedii z české kotliny - Jiří Strach uvede snímek Vrásky z lásky.
TOP 20 ČR / BOX OFFICE: VÍKEND OD 5. 4. 2012
  1. Okresní přebor 10,7 mil
  2. Prci, prci, prcičky: Školní sraz 5,8 mil. (novinka)
  3. Hněv Titánů 3,2 mil.
  4. Titanic 1,8 mil. (novinka)
  5. Probudím se včera 2,3 mil.
  6. Sněhurka 1,8 mil. (novinka)
  7. Hurá do Afriky! 1,5 mil.
  8. Hunger Games 1,2 mil.
  9. Lorax 629 tis.
  10. Navždy spolu 414 tis.
  11. Železná lady 347 tis.
  12. Miláček 214 tis.
  13. Modrý tygr 192 tis.
  14. Alvin a Chipmunkové 3 187 tis.
  15. Čtyři slunce 182 tis.
  16. Cesta na tajuplný ostrov 2 159 tis.
  17. Máme papeže! 111 tis (novinka)
  18. The Artist 62 tis.
  19. Zatímco spíš 52 tis. (novinka)
  20. Musíme si promluvit o Kevinovi 56 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY