Top 20 ČR: Signál před Modrým tygrem uhájil jedničku

Vydáno: 28.02.2012 17:01 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Žádná z novinek nedokázala sesadit z trůnu českou komedii Tomáše Řehořka Signál. Ani Cesta na tajuplný ostrov 2 nenašla rovnocenného soupeře, takže až na bronzové příčce se umístila premiérová komedie Modrý tygr.
I když o milion a půl chudší, Signál si podruhé urval zlato a ani tentokrát to nebylo těsně. Komedie o obyvatelích obyčejné české vesničky, jejichž poklidné soužití z ničeho nic obrátí naruby dvojice Dyk / Hádek a jeden mobilní vysílač, si před filmem Cesta na tajuplný ostrov 2 udržela sedmitisícovku diváků navíc.
Ze trojky na bramborovou příčku vyšoupl komedii Láska je láska rodinný snímek Petra Oukropce Modrý tygr. Z předpremiérové třiadvacítky se tak s pomocí více než sedmnácti tisíc diváků vyhoupl až na třetí medailovou pozici.
Na pětce se jako poslední milionový snímek umístila romantická novinka Tohle je válka!. V něm se sejdou dva přitažlivý špioni Tom Hardy a Chris Pine, kterým se do cesty připlete ještě více okouzlující Reese Witherspoon a... už je asi jasné, který hollywoodský vzorec tvůrci použili.
S osmi sty devadesáti tisíci se na šestém místě zastavila při výstupu k vrcholu Žena v černém. Remake stejnojmenného thrilleru z roku 1989 si tentokrát připsal do titulků jednoho z nejznámějších britských herců současnosti - Daniela Radcliffa. A snad právě proto se divácky ne úplně nejatraktivnější snímek umísti takhle vysoko.
Na ústup před odpotterováváním Daniela Radcliffa se musela vydat nejen hvězdná a čerstvě i 3D podívaná Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba, ale také Hugo a jeho velký objev. Trojrozměrná verze jedi-dobrodružství ztratila v sestupu o pětačtyřicet procent čtyři příčky a pěti Oscary čerstvě oceněný Hugo to vzal z pětky rovnou na jedenáctku.
Naopak zase jeden z plodnějších víkendů zaznamenal Kocour v botách, kterému se podařilo povyskočit o dvě příčky vzhůru, a sice na sedmičku. Na devítce se objevil snímek Alvin a Chipmunkové 3, který si udržel nejstabilnější výsledek, ale přesto ho nástup novinek stál dvě místa, a první desítku překvapivě uzavírá premiéra dramatu Stevena Spielberga Válečný kůň.
Slušný propad má za sebou Sherlock Holmes: Hra stínů, končící na dvanáctce, stejně jako komedie Jack a Jill na čtrnáctém místě. Mezi ně se ještě stačil vklínit Nepřítel pod ochranou s Denzelem Washingtonem.
V druhé desítce se to čtyřicetiprocentními ztrátami jen hemží a lépe se tak nevedlo ani thrilleru s Danielem Craigem Muži, kteří nenávidí ženy, který v nedělním oscarovém klání získal sošku za střih. Vůbec nejhůř však dopadl animák Happy Feet 2, který přišel o dvě stě tisíc a rovnou pět míst.
Na sedmnáctce se umístil životopisný snímek s Michelle Williams Můj týden s Marilyn, který si z víkendového programu vybralo na sedmnáct set diváků. O třetinu chudší tržby si připsal podle amerických akademiků nejlepší snímek loňského roku The Artist. Pět zlatých Oscarů mu snad pomůže se o nadcházejícím víkendu trochu vzchopit, aby se s TOP 20 nemusel záhy rozloučit.
Předposlední pak zabrali loutkoví Mupeti a na dvacítce se umístila česká novinka . Mimo žebříček si tento týden připsala obrovský úspěch i Metropolitní opera New York v pražském kině Aero, kde vydělala téměř milion korun.
První březnový čtvrtek přinese čtveřici novinek. V první řadě se můžeme těšit na životopisný snímek Železná lady o Margaret Thatcher, kterou ztvárnila aktuálně už třikrát oscarová Meryl Streep. Na své si přijdou také fanoušci úspěšného akčňákuGhost Rider, který vtrhne do kin ve druhém dílu, vymýtat démoni se budou v americkém horroru Ďábel v těle a jako poslední uvedou distributoři koncertní snímek Chemical Brothers: Don't Think z japonského festivalu Fujirock.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 23. 2. 2012
  1. Signál 2,9 mil.
  2. Cesta na tajuplný ostrov 2 2,6 mil.
  3. Modrý tygr 1,9 mil. (novinka)
  4. Láska je láska 1,7 mil.
  5. Tohle je válka! 1,2 mil. (novinka)
  6. Žena v černém 888 tis. (novinka)
  7. Kocour v botách 555 tis.
  8. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba 543 tis.
  9. Alvin a Chipmunkové 3 489 tis.
  10. Válečný kůň 455 tis.
  11. Hugo a jeho velký objev 354 tis.
  12. Sherlock Holmes: Hra stínů 326 tis.
  13. Nepřítel pod ochranou 273 tis
  14. Jack a Jill 271 tis.
  15. Muži, kteří nenávidí ženy 257 tis.
  16. Happy Feet 2 249 tis.
  17. Můj týden s Marilyn 238 tis. (novinka)
  18. The Artist 226 tis.
  19. Mupeti 180 tis.
  20. 178 tis. (novinka)
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY