Top 20 ČR: Hádek s Dykem si urvali zlato

Vydáno: 21.02.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Ozval se Signál a diváci zamířili do kin po tisících. Nakonec je z toho jasné prvenství pro českou novinku. Cesta na tajuplný ostrov 2 se o svém premiérovém víkendu vyšvihla na dvojku a na bronz klesá komedie Láska je láska.
Jakmile vtrhl na podzim loňského roku do kin trailer zbrusu nové české dramedie s nicneříkajícím názvem Signál, leckdo nevěřil svým očím, když zaregistroval ústřední dvojici. Vojta Dyk a Kryštof Hádek? To mnohým stačilo, aby po Czech Made Manovi svěřili otěže své víkendové zábavy do rukou Tomáše Řehořka...
A že to bylo vidět. Přes pětatřicet tisíc diváků vykouzlilo novince více než trojnásobek toho, co loni v dubnu vydělal Czech Made Man s Janem Budařem. Skoro čtyři a tři čtvrtě milionů korun staví Signál tabulce otevíracích tržeb sice až za komedii Láska je láska, ale i přesto se určitě zapíše na seznam nejúspěšnějších českých premiér roku 2012.
Stříbrnou příčku vybojovalo pokračování 3D dobrodružného filmu Cesta do středu Země pod názvem Cesta na tajuplný ostrov 2. Z původního obsazení nezbyl nikdo a na režisérském postu nahradil Erica Breviga Brad Peyton. To fanouškům očividně nevadilo a novince vydělali skoro tři a půl milionů, což ji propastně oddělilo od třetí příčky, kam se posunula Láska je láska.
Pouhé dvě příčky - ale zato rekordní propad v kategorii tržeb - má za sebou 3D předělávka prvního / čtvrtého dílu legendární ságy Star Wars Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba. Přestože celá TOP 20 odečítala, seč mohla, padesát šest procent je maximum a znamená pád pod milionovou hranici. Stejný počet míst, ale méně peněz ztrácí Hugo a jeho velký objev, který se posouvá na pětku.
Přes půl milionu vydělala novinka Nepřítel pod ochranou s Denzelem Washingtonem, které to přineslo šestou příčku. Relativně v těsném závěsu skončil animák Alvin a Chipmunkové 3, který si drží výsledek od posledně a co do pořadí stoupl na sedmičku.
Ještě nad pěti sty tisíc se udržel Sherlock Holmes: Hra stínů, zato nejstarší snímek aktuální TOP 20 Kocour v botách už tak daleko nedošel a klesá na devátou příčku. Rovnou šest míst pak přeskočila sandlerovská komedie Jack a Jill a uzavírá tak první desítku.
Na jedenáctce skončilo pokračování veleúspěšného animáku Happy Feet 2 a hned za ním se umístila americké adaptace knižního bestselleru Muži, kteří nenávidí ženy. Z (ne)šťastné třináctky startuje v žebříčku němý film francouzského režiséra Michela Hazanaviciuse The Artist, který má velké šance posbírat solidní várku plešatých Oscarů. Tuzemský premiérový víkend mu do kasičky vynesl tři sta třicet tisíc.
O tři místa klesají Underworld: Probuzení a Mupeti, na šestnácté místo sklouzlo drama Děti moje a Nebezpečná metoda si podržela sedmnáctou příčku, protože sedmadvacet procent minus je za tento víkend skoro nejlepší skóre.
Přes dvě stě tisíc se nevyškrábala novinka z minulého týdne Den zrady, kde si po boku Ryana Goslinga zahrál i George Clooney, který film i režíroval. Lépe se nevedlo ani britskému hororu Kronika, který skokem vzad zvládl překonat pět příček. Dvacítku pak uzavírá snímek Speciální jednotka s Diane Kruger.
A co nás čeká? Půl roku po premiéře posledního Pottera se vrací Daniel Radcliffe v mysteriózním hororu Žena v černém. Premiéry se konečně dočká také Spielbergovo drama Válečný kůň a hned dvojkombinaci vypustí do kin čeští tvůrci - jednak to bude komedie Modrý tygr Petra Oukropce a dále také komedie Školní výlet.
Polsko pak vyšle do českých filmových vod svou novinku Křtiny a nesmíme zapomenout také na akční romantickou komedii s Reese Witherspoon a Tomem Hardym Tohle je válka! a životopisné drama Můj týden s Marilyn, kde si porcelánovou krásku zahrála Michelle Williams.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 16. 2. 2012
  1. Signál 4,7 mil. (novinka)
  2. Cesta na tajuplný ostrov 2 3,4 mil. (novinka)
  3. Láska je láska 2,1 mil.
  4. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba 929 tis.
  5. Hugo a jeho velký objev 619 tis.
  6. Nepřítel pod ochranou 544 tis (novinka)
  7. Alvin a Chipmunkové 3 510 tis.
  8. Sherlock Holmes: Hra stínů 607 tis.
  9. Kocour v botách 495 tis.
  10. Jack a Jill 481 tis.
  11. Happy Feet 2 465 tis.
  12. Muži, kteří nenávidí ženy 432 tis.
  13. The Artist 330 tis. (novinka)
  14. Underworld: Probuzení 276 tis.
  15. Mupeti 255 tis.
  16. Děti moje 218 tis.
  17. Nebezpečná metoda 210 tis.
  18. Den zrady 180 tis.
  19. Kronika 144 tis.
  20. Speciální jednotka 140 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY