Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 29. 3. 2019 - 4. 4. 2019

TV tipy: Josey Wales právě začíná rychle a zběsile vyhlížet prodloužený víkend

Vydáno: 29.03.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasným televizním hitem přelomu března a dubna je premiéra šestého dílu akční ságy Rychle a zběsile. Vedle něj upoutají i drama Prodloužený víkend, tragikomedie Žert nebo western Psanec Josey Wales. Nechybí ani neznámé žánrovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rychle a zběsile 6 (Furious 6) (pátek 29. 3., Nova, 21.30 - 00.00 / neděle 31. 3., Nova Cinema, 00.00 - 03.20)

Český plakát filmu Rychle a zběsile 6 / Furious 6Akční krimi oproti předchozímu dílu v mnohém zaostává, jako výplach ale funguje víc než dobře. Režírující Justin Lin neměnil úspěšné schéma a opřel se především o parádní, avšak notně přepálenou a někdy až nechtěně směšnou akci, která rezignuje na jakékoli fyzikální zákony, přidal svěží tempo a několik výborných bitek, které dojem výrazně vylepší. Příběh, do něhož se tentokrát trochu zbytečně míchá melancholická zápletka, se pochopitelně řešit vůbec nesmí, protože nedává příliš smysl. Obsazení je samozřejmě hvězdné a objeví se v něm Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Gina Carano, Gal Gadot nebo Ludacris. Jediné, co snad lze vysloveně vytknout, je bezdůvodně přetažená stopáž. Typická oddechovka na páteční večer, o níž se podrobnosti dozvíte v naší recenzi, je zároveň jasným tipem týdne.

Zajímavost: Natáčelo se mimo jiné na Tenerife, kde bylo využito přibližně sto padesát aut, čtyři tanky a čtyři stovky komparzistů.

Český trailer filmu Rychle a zběsile 6 / Furious 6
Daleké obzory (The Far Horizons) (sobota 30. 3., ČT2, 13.25 - 15.10 / neděle 31. 3., 01.35 - 04.20)

Plakát filmu Daleké obzory / The Far HorizonsNejen u nás totálně neznámý snímek z poloviny padesátých let je sice uváděn jako western, ve výsledku jde ale spíš o poctivou dobrodružnou podívanou. Režírující Rudolph Maté v něm uchvátí především nádhernou kamerou, která zabírá tehdy ještě ne tak probádáné lokace divoké přírody, krásné a různorodé kostýmy a poměrně velkolepou výpravu. Potěší i velmi dobře napsané postavy, celkově zajímavý příběh, hodně solidní akce a fungující romantická linie. V titulních rolích se objeví Fred MacMurray, Charlton Heston a Donna Reed, které pak doplňují Barbara Hale, William Demarest nebo Eduardo Noriega. Zamrzí snad jen to, že film postrádá větší napětí a občas vypadne z tempa. Zapomenutý počin s nikoli prvoplánově dojemným koncem.

Zajímavost: Hlavní role měli původně hrát Gary Cooper a John Wayne.

Originální trailer filmu Daleké obzory / The Far Horizons
Právě začínáme (sobota 30. 3., Prima, 14.50 - 16.50 / neděle 31. 3., Prima Max, 11.05 - 12.55)

Plakát filmu  / Právě začínámeČeskoslovenská poválečná komedie nepatří k těm úplně nejznámějším, což je trochu škoda. Režírující Vladimír Slavínský v ní částečně navazuje na prvorepublikovou podobu žánru a spoléhá se na nostalgickou atmosféru a sentimentální ladění, které doplňuje inteligentním a neprvoplánovým humorem a břitkými dialogy, které tvoří většinu nedlouhé stopáže. Příběh je tedy dost banální, o ten ale tolik nejde, neboť důraz je kladen na jednotlivé situace a jejich vtipné pointy. V hlavních rolích excelují Jindřich PlachtaJaroslav Marvan, kterým sekundují například Meda ValentováEman Fiala nebo Václav Trégl. Je jasné, že v některých momentech už snímek zcela zastaral a někomu se může zdát svou pomalostí a částečnou naivností až směšný, je ale tak příjemný, že by neměl být problém ho vidět až do konce. Tip pro milovníky filmů pro pamětníky.

Zajímavost: Natáčelo se v Praze, Jihlavě, Kolíně, Benešově a Čechticiach.

Ukázka z filmu Právě začínáme
Nepřítel pod ochranou (Safe House) (sobota 30. 3., Nova, 21.55 - 00.00 / středa 3. 4., Nova Cinema, 00.15 - 02.25)

Plakát filmu Nepřítel pod ochranou / Safe HouseAmericko-jihoafrický thriller je starý sice jen sedm let, dnes už je ale zcela zapomenutý. A asi je to dobře, protože režírující Daniel Espinosa v něm ničím výrazně nezaujme a předvádí tak jen lehce nadprůměrnou žánrovku, která svůj potenciál úplně nevyužila. Příběh je předvídatelný a variuje již několikrát viděné, navíc se nevyhýbá ohraným klišé. Akce je sice potřebně adrenalinová a svižná, jenže natáčená na ruční kameru, což moc nefunguje a divák se mnohdy v jednotlivých aktérech ztrácí. Nad vodou tak výsledek drží obsazení, v němž se objeví spolehlivý, ale asi až moc rutinní Denzel Washington, méně výrazný Ryan Reynolds a dále pak Brendan GleesonVera FarmigaJoel Kinnaman nebo Robert Patrick. Ideální víkendová jednohubka, o níž víc prozradí naše recenze.

Zajímavost: Film se měl původně natáčet v Riu de Janeiru, z důvodů obav o bezpečnost štábu bylo ale vše nakonec přesunuto do Kapského města.

Český trailer filmu Nepřítel pod ochranou / Safe House
Prodloužený víkend (Labor Day) (sobota 30. 3., ČT1, 22.50 - 00.40)

Český plakát filmu Prodloužený víkend / Labor DayŠest let staré a dost podceněné drama je hluboce lidské a z diváka jen lacině netahá emoce. Režisér a scenárista Jason Reitman v něm sice nezapomíná na pro sebe typické satiru a humor, ty tady ale spíše jen probleskují, protože prim hraje pečlivé budování křehkého vztahu dvou životem zkoušených lidí, jenž je zachycen velmi citlivě a uvěřitelně. Záležet si dává i na atmosféře, vyhýbá se banálním dialogům a naštěstí se ani vzdáleně nepřibližuje kýči. Velice citlivě pracuje i s hudbou, které je překvapivě málo, neboť v mnoha scénách působí jen ticho. Klíčové bylo obsazení ústředních rolí, které bravurně zvládli minimalistická Kate Winslet, charismatický Josh Brolin a malý Gattlin Griffith, v menších rolích se pak mihnou J. K. Simmons, Clark Gregg, Maika Monroe nebo Tobey Maguire. Tempo asi mohlo být o něco rychlejší a stopáž možná o malinko kratší, to jsou ale jen drobné výtky na jinak výtečném melodramatu, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Autor tak stál o účast Winslet, že byl kvůli jejím závazkům ochoten o rok odložit natáčení.

Oficiální trailer filmu Prodloužený víkend / Labor Day
Labyrint: Zkoušky ohněm (Maze Runner: The Scorch Trials) (neděle 31. 3., Prima Cool, 20.00 - 22.55 / úterý 2. 4., Prima Max, 00.15 - 06.35)

Český plakát filmu Labyrint: Zkoušky ohněm / Maze Runner: The Scorch TrialsProstřední část young adult trilogie naráží na mantinely zoufale průměrné předlohy Jamese Dashnera, s níž paradoxně tolik společného nemá. Režírující Wes Ball v ní dělá, co může, a především hutná a místy lehce hororová atmosféra, výborná akce a svěží tempo výrazně potěší. K tomu se přidává několik nedořečených tajemství, solidní obsazení, jemuž vévodí Dylan O'Brien a pár slušných příběhových zvratů. Dojem ale výrazně sráží přepálená stopáž, klišovitost většiny scén, toporné a prvoplánově slzopudné dialogy a nechtěně směšné momenty. V rámci populárního subžánru jde ale o hodně slušnou podívanou, která sníženou přístupnost využívá na maximum a zároveň se musí držet nastavených žánrových pravidel. Nedotažená záležitost, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Vzhled a chování nakažených je inspirováno poměrně slavnou videohrou The Last of Us.

Oficiální český trailer filmu Labyrint: Zkoušky ohněm / Maze Runner: The Scorch Trials
Žert (pondělí 1. 4., ČT2, 21.45 - 23.05)

Plakát filmu  / ŽertČeskoslovenské komediální drama je adaptací románu Milana Kundery, který k němu napsal i scénář, což je dost znát. Režisér a spoluscenárista Jaromil Jireš v něm kongeniálně kombinuje momenty poetické s těmi hrůznými a vytváří velice specifickou, trochu posmutnělou atmosféru tragikomického příběhu, který je pro svého autora typický. Kouzlo snímku dodává i to, že tvůrce v něm důležitou úlohu svěřil lidovým tradicím, především ale folkové hudbě, která ho posouvá na zcela jinou úroveň. Fantastické je i obsazení, v němž exceluje trojice Josef Somr, Luděk Munzar a Jana Dítětová, kterou doplňují třeba Evald Schorm, Jaroslava Obermaierová nebo Michal Pavlata. Jeden z těch méně připomínaných počinů Československé nové vlny.

Zajímavost: Inspirací postavy, kterou ztvárnil Munzar, byl spisovatel Pavel Kohout.

Ukázka z filmu Žert
Snídaně na Plutu (Breakfast on Pluto) (úterý 2. 4., ČT art, 21.55 - 00.05)

Plakát filmu Snídaně na Plutu / Breakfast on PlutoČtrnáct let staré irsko-britské komediální drama je hodně svérázné a osobité, ale spíše v tom pozitivním smyslu slova. Režisér a scenárista Neil Jordan si je vědom toho, že hlavní hrdina není úplně obvyklý a leckoho by mohl odradit, proto snímek zaobalil do pohodové a kouzelné atmosféry a dopřál mu značný nadhled. I vizuálně je z něj znát obrovská hravost a barevnost. Výrazně si pak pomáhá parádní dobovou výpravou a písničkovým soundtrackem, který jen dotváří jeho specifičnost. Nejvíc ale potěší fakt, že tvůrce v něm kombinuje politiku, fantastiku, melancholii, sexuální odchylky a velmi jemný a decentní humor a vše dohromady skvěle funguje. V titulní roli uhrane Cillian Murphy, jemuž sekundují Liam Neeson, Stephen Rea, Brendan Gleeson nebo Morgan Jones. Škoda jen zbytečně dlouhé stopáže, která zejména uprostřed stagnuje, nemá moc co nabídnout a není tak svěží jako začátek a konec. Netradiční tip.

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy Pata McCabea, který si v něm také zahrál malou roli učitele.

Originální trailer filmu Snídaně na Plutu / Breakfast on Pluto
Psanec Josey Wales (The Outlaw Josey Wales) (čtvrtek 4. 4., Nova Cinema, 12.55 - 15.30)

Plakát filmu Psanec Josey Wales / The Outlaw Josey WalesWestern z druhé poloviny sedmdesátých let střídá hned několik žánrových přístupů a je velmi zvláštní. Režisér a představitel hlavní role Clint Eastwood v něm vychází z románu Forresta Cartera a ve velmi pomalém tempu vypráví zajímavý příběh s atraktivním poselstvím, nedokáže se ale zbavit vaty, které v něm najdeme opravdu hodně. Akční scény jsou tradičně velmi dobré, nechybí tu pořádně suché hlášky a ústřední hvězda je pochopitelně charismatická, dojem nicméně kazí fakt, že se tvůrce nedokáže rozhodnout, zda točí seriózní podívanou, nebo odlehčenou "kovbojku", která se nebere moc vážně. Výsledek tím pádem osciluje někde uprostřed a moc mu nepomáhá ani zbytečně dlouhá stopáž. Méně výrazný počin stále ještě žijící holywoodské legendy.

Zajímavost: Film měl původně režírovat jeden ze scenáristů Philip Kaufman, později byl nahrazen Eastwoodem. O důvodech se dodnes spekuluje.

Oficiální trailer filmu Psnec Josey Wales / The Outlaw Josey Wales
Před ranními červánky (Vor der Morgenröte) (čtvrtek 4. 4., ČT art, 20.20 - 22.05)

Plakát filmu Před ranními červánky / Vor der MorgenröteU nás absolutně neznámé německo-francouzsko-rakouské historické drama se soustředí na poslední období života Stefana Zweiga, které strávil v New Yorku a Brazílii. Jen výjimečně režírující herečka Maria Schrader se v něm soustředí především na dobovou atmosféru, vykreslení charakteru hlavní postavy a atraktivní lokace. Výrazně jí pomáhá Josef Hader v titulní roli, jenž drží snímek nad vodou i ve slabších chvílích, a kterého doplňují pro našince méně povědomé tváře. Škoda jen, že autorka spoustu věcí jen naznačí, velmi střídmě pracuje s emocemi a používá až mnoho zkratek, které výsledek občas mění v chaos. Tip pro náročnějšího, tolerantnějšího a festivalového diváka.

Zajímavost: V roce 2017 zastupoval film Rakousko v boji o cizojazyčného Oscara.

Originální trailer filmu Před ranními červánky / Vor der Morgenröte

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Království Planeta opic (13.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Jana Hlaváčová (14.01.2024 12:46 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu