Box office: Halloweenský víkend

Vydáno: 31.10.2010 22:12 - Johana Hovorková | foto: 2010 2media.cz

Na víkendové návštěvnosti kin je vidět, že všichni v USA mají rádi Halloween. Nejen že na příčkách vítězů se drží Paranormal Activity 2, ale zlatou medaili dostává novinka, a to opět trojrozměrná. Tentokrát je to Saw 3D.
Podle producentů je Saw 3D díl už opravdu poslední, ale... Tentokrát jde o příběh skupiny lidí, kterým se podařilo přežít útok šíleného vraha Jigsawa. A odpoví prý na všechny otázky, které byly v předchozích dílech otevřeny. Zároveň ale láká i ty, kteří žádný snímek ze série Saw neviděli. My v našich kinech uvidíme už ve čtvrtek. Druhé místo patří zatím jen dvoudílné hororové sérii, která ale jedničku brala minulý týden. Paranormal Activity 2 si na účet připisuje jistě slušných 16,5 milionů dolarů a celkově už se blíží sedmdesátce.
Na bronzu (a pořád velmi slušně vysoko) se drží akční jízda RED a za ní máme druhý 3D film - oblíbenou partičku Jackass. Té přibylo více než 8 milionů dolarů. Na pětce se drží Eastwoodův Život po životě, u něhož je to ale spíše rozpačité překvapení. Jen šest a půl milionu rozhodně nesplnilo velká očekávání Warnerů.
Své šesté místo si stejně jako minulý týden drží snímek Secretariat. Tento víkend to bylo 5 milionů a začíná se pošilhávat po metě s nápisem padesát. Úspěch. Na sedmou příčku klesá zjevně přeceňovaný The Social Network Davida Finchera a se zisky jen o půl milionu nižšími, tedy se 4 miliony, se za ním umístila komedie Pod jednou střechou. Také Město si udrželo svoje umístění z minulého týdne, tentokrát stačily necelé dva miliony.
A stejně jako minulý víkend se nám v první desítce objevuje velký “skokan”. Drama s názvem Conviction je nový film amerického režiséra Tonyho Goldwyna. Příběh je to skutečně hollywoodský, o to víc, že je založen na skutečné události. Vypráví o nezaměstnané matce dvou dětí Betty Anne, kterou hraje Hilary Swank a která se rozhodne bojovat za svého bratra Kennetha (Sam Rockwell). Ten je totiž odsouzen za loupežnou vraždu. Bette Anne je ale přesvědčena o jeho nevině, a proto začne studovat právo, aby ho mohla obhajovat u soudu. Na základě nových důkazů dosáhne obnovení soudního procesu a divák se stává svědkem jednoho z nejúžasnějších příběhů v dějinách americké justice. Conviction nám uzavírá žebříček posledního říjnového víkendu.
BOX OFFICE: VÍKEND OD 29. 10.
  1. Saw 3D 22,5 mil. (novinka)
  2. Paranormal Activity 2 16,5 mil.
  3. RED 10,7 mil.
  4. Jackass 3D 8,5 mil.
  5. Život po životě 6,4 mil.
  6. Secretariat 5,0 mil.
  7. The Social Network 4,5 mil.
  8. Pod jednou střechou 4,1 mil.
  9. Město 2,0 mil.
  10. Conviction1,8 mil.
Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY