George Lucas odchází do důchodu

Vydáno: 22.01.2012 12:24 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Red Tails jsou údajně jeho posledním velkým filmem
George Lucas při natáčení filmu <b>Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho</b>
Lucasfilm Ltd. & 20th Century Fox
Jedni mluví o bolestivém loučení, druzí tvrdí, že kdyby k tomu došlo po dotočení všech epizod Star Wars, nic hrozného by se nestalo. George Lucas nedávno oznámil, že letecký snímek Red Tails Anthonyho Hemingwaye je posledním "mainstreamovým" počinem, na kterém se podílí. Poté se hodlá odebrat na zasloužený režisérský odpočinek.
"Odcházím z branže, ze společnosti, odcházím od toho všeho," prohlásil. Posledním hřebíčkem do rakve Lucasovy filmařské snahy byly zřejmě komplikace spojené s realizací velkolepého eposu z druhé světové války, jehož financování i propagace ležely výhradně na Lucasových bedrech. Pokud se v budoucnu ještě do něčeho pustí, půjde podle jeho vlastních slov o komorní, experimentální záležitosti, určené především pro artové projekce.
Režisér dále oznámil, že se cítí dotčený neustálou kritikou ohledně jeho "vylepšování" ságy Hvězdných válek. "Jsou to moje filmy, nesou moje jméno a mají být takové, jaké je chci mít já," vyjádřil se k rozhořčeným reakcím fanoušků. "Proč bych pracoval na dalších Hvězdných válkách, když na mě akorát každý pokřikuje, jak jsem strašný?"
"Teď, když naplno ukázal své schopnosti na poli komerční kinematografie, je na čase, aby ukázal svou druhou tvář," komentuje celou záležitost režisérův kolega a přítel Francis Ford Coppola.
Snímek Red Tails, na kterém se George Lucas podílel, měl 20. ledna premiéru. S fenoménem Hvězdných válek se zatím také ještě zcela neloučíme. zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY