Kinopremiéry: 3. týden

Vydáno: 19.01.2012 07:00 - Daniel Patras | foto: Bontonfilm

Příznivci chytrých uměleckých filmů mají týden volna. Tentokrát je na řadě čistokrevná a jednoduchá zábava. Tučnáci z Happy Feet 2 se budou snažit létat, Selene v Underworld zachraňovat svůj druh a George Clooney bude chtít být dobrým otcem ve filmu Děti moje.
Příjemný, líbezný, melodramatický, humorný a zároveň tragický havajský příběh Děti moje vynesl Georgovi Clooneymu před pár dny Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon a producentům dokonce cenu za nejlepší drama. A rozhodně nemusí zůstat jen u toho. V konkurenci ostatních filmů se jedná o jasný tip tohoto týdne. Další český pokus o zamilovanou komedii Láska je láska už tak dobře nedopadl. A co se týče Happy Feet 2 a Underworld: Probuzení, je jasné, že si své diváky najdou. Stejně jako je jasné, že peníze jejím tvůrcům nesmrdí.
Děti moje (The Descendants) (Bontonfilm)
Čerstvý držitel Zlatého glóbu George Clooney se představuje v roli Matta Kinga. Otce, který byl pro své dvě dcery vždycky až rodičem číslo dvě. Rodinná hierarchie se ovšem zhroutí po nehodě, během které skončí Mattova žena v kómatu. Pro Matta tak začíná zcela nový život. Přechytralá desetiletá Scottie a nevypočitatelná sedmnáctiletá Alexandra vytrvale zkouší tátovy nervy a jeho otcovské schopnosti. Co si však Matt ještě neuvědomuje, je fakt, že jeho rodina byla rozbitá už dávno před nehodou. Alexandra v sobě zatím drží tajemství o své matce. Ve chvíli, kdy se provalí, nastane pro Matta honba za pravdou a lepším životem. Co si s výsledkem počne, ještě netuší, jisté však je, že ta honba bude veselá, bolestná, obtížná i očistná zároveň.
Hodnocení: 8/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Underworld: Probuzení (Underworld Awakening) (Falcon)
Uběhlo již patnáct let od likvidace zlého upíra Marcuse vampírskou bojovnicí Selene (Kate Beckinsale) a jejím lidsko-vlkodlačím milencem Michaelem. Během té doby už svět přišel na existenci upírů i lykanů a zatoužil obě rasy vyhladit. Selene je během války zajata a její druh je na pokraji vyhubení. Probouzí se ve vězení společnosti Antigen, která se snaží vyvinout lék proti viru, jenž způsobuje přeměnu na upíry či vlkodlaky. Selene přišla o Michaela, záhy však zjišťuje, že se jí během kryogenního spánku narodila dcera Eva. Selene se spojuje s jiným vampírským válečníkem Davidem (Theo James) a započnou boj proti Antigenu. To však ještě neví, že proti ní stane nejtěžší nepřítel ze všech. Geneticky vylepšený superlykan.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).

Happy Feet 2 (Happy Feet Two) (Warner Bros)
Rozverní tučňáci se vrací. Tanec je pro ně vším. Proto je nepřípustné, aby ho někdo neměl rád. Zvlášť, když je to syn učitele stepu. Tohle neštěstí se stalo tučňákovi Erikovi. Tanec ho opravdu nebaví a otec Mumble se může jenom přetrhnout, aby svého synka přesvědčil. To by ale nesměl mít nepřekonatelnou konkurenci. Objeví se totiž tučňák, který umí létat. Jeho jméno je Mocný Sven a svět tučňáků záhy obrátí vzhůru nohama.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).

Láska je láska (Láska je láska) (Blue Sky Film Distribution)
Že láska kvete v každém věku nás bude chtít opět přesvědčit nová česká komedie. Osmnáctiletá Maruška prožije krásné i smutné prázdniny se svým novým princem. I Maruščin dědeček, se kterým prázdniny tráví, potká svojí vyvolenou. V poslední době sice jeho Libuška trochu letí na vlně marihuany, tu ale samozřejmě používá jen čistě ze zdravotních důvodů. I u sousedů láska vře. Mladý Honza je přistižen svou matkou, jak dovádí v autě s jiným mužem. Matka Zdena tohle nemůže nechat jen tak a rozhodne se svého syna předělat zpátky. Aspoň že otec Karel je dobrotivý podpantoflák, ve kterém se ovšem pomalu ale jistě dere na povrch malá rodinná vzpoura.
Hodnocení: 4/10 (recenze | trailer | profil filmu).



Trailery aktuálních kinopremiér
Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 3. týdnu roku 2012?








Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY