Doctor Who míří na velké plátno

Vydáno: 21.11.2011 08:56 - Alžběta Fridrichová | foto: Facebook tvůrce

Kultovního seriálu se ujme David Yates
Karen Gillan a Matt Smith ve filmu <b>Pán času</b>
BBC
Nebude to trvat dlouho a legendární seriál Doctor Who, v ČR vysílaný pod názvem Pán času, si připíše metu nejvyšší - nejdéle vysílaný seriál v historii. A v průběhu několika let se chystá i na velké plátno. O režii snímku s takovým potenciálem se uchází David Yates, který projevil své schopnosti s velkofilmy na posledních Potterech.
"Zatím hledáme scenáristy, kteří by si vzali na starost takové sousto. Bude to trvat tak, dva, tři roky, než se nám povede příběh upravit tak, aby byl nosný pro celovečerní snímek," sdělil Yates serveru Variety. Počítá s naprosto samostatným dobrodružstvím, které se na rozdíl od dvou filmů Gordona Flemynga (v hlavní roli s Peterem Cushingem) z šedesátých let nebudou vztahovat ke konkrétním epizodám. Yates také odmítl spolupracovat s původním scenáristou seriálu Stevenem Moffatem.
Seriál odstartoval v roce 1963 na BBC, kdy se na televizních obrazovkách poprvé objevil tajemný mimozemšťan, poslední Pán času. Říkal si prostě - Doktor - a cestoval v čase ve své lodí Tardis (která nezasvěceným mohla zvenčí připomínat policejní budku). Doctor Who běžel nepřetržitě v letech 1963 až 1989, v roce 1996 vznikl TV film a v roce 2005 se začaly točit nové epizody, které se vysílají dodnes.
"Doctor Who přestavuje tak silný námět právě proto, že ho můžete situovat do jakékoli časové dimenze," říká Yates. Teď už jen zbývá otázka, jak se k takové představě postaví fanoušci. Jak se vám líbí představa Pána času ve zbrusu novém příběhu a se všemi efekty, které dokáže kinematografie v průběhu dalších několika let vyvinout?
zdroj: Variety


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY