Zombieland a Punisher míří do televize

Vydáno: 25.10.2011 08:16 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Filmové (ne)kvality se přesouvají do seriálové podoby
Jesse Eisenberg, Abigail Breslin, Woody Harrelson a Emma Stone ve filmu <b>Zombieland</b>
Columbia Pictures
Pomalu ale jistě se nám v televizi blýská na lepší časy. Originální a výpravná podívaná už není výsadou jen velkého plátna, tvůrci se čím dál více snaží v seriálech přiblížit filmovosti svých "kinosálových" bratříčků.
Vedle povedené Hry o trůny bychom se v budoucnu mohli dočkat také adaptace Amerických bohů Neila Gaimana, komiksu 100 nábojů nebo Neuvěřitelného Hulka, kterého připravuje sám Guillermo del Toro. Co je však důležitější - o svých kvalitách by nás chtěl v následujících letech přesvědčit také Zombieland a Punisher (Kat), se kterýma se počítá jako s novými seriály.
U Zombielandu se nejdříve uvažovalo o sequelu, ale režisér Ruben Fleischer se náhle začal angažovat v dalších projektech, včetně hvězdně obsazeného The Gangster Squad, a tak v diáři nebude mít volno přibližně do roku 2013. Aby projekt nezůstal dlouho u ledu, rozhodli se Foxové a Sony, že to zkusí na menších obrazovkách.
Producent prvního filmu Gavin Polone nyní potvrdil, že se napevno počítá se seriálem, a dokonce už jsou najati i scenáristé - těmi by měli být Paul Wernick a Rhett Reese, kteří společně napsali také nadcházející G.I. Joe: Retaliation a Deadpool.
Podpořeno solidní kasovním i kritickým úspěchem filmu by mohlo být opravdu zaděláno na novou show, která by na obrazovky měla dorazit někdy v roce 2012 nebo 2013. Jen jestli už televizní diváci nebudou přesyceni zombií z The Walking Dead, která jen utvrzuje, že přijít v tomto subžánru s něčím originálním lze už jen těžko...
To Punisher by se měl pokusit celou sérii rebootovat rovnou od začátku. V komiksovém světě známá značka, ve filmovém však podprůměrné béčko, kterému se dá pravidelně vysmívat, má velké ambice na to začít znovu a lépe. Seriálu by se měl ujmout tvůrce Myšlenek zločince Edward Allen Bernero, který v současné době připravuje pilot pro stanici Fox.
Policajt Frank Castle, který ztratí rodinu a rozhodne se vykonat brutální pomstu na všech zločincích, by se tak do televize mohl dostat dříve, než se zdá. Studio počítá s hodinovými epizodami, které dle popisu tak trochu připomínají schéma seriálového Dextera. Měli bychom se tak setkat s úspěšným stoupajícím policistou, který "po nocích" vystupuje jako Punisher a vykonává spravedlnost ne zrovna zákonnou cestou.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY