Za pár dní v Praze vypukne Das Filmfest

Vydáno: 14.10.2011 15:41 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Přehlídka uvede řadu oceňovaných snímků
Werner Herzog ve filmu <b>Cave of Forgotten Dreams</b>
IFC Films
Již za týden, počínaje 19. říjnem, bude v Praze zahájen Festival německy mluvených filmu Das Filmfest, který návštěvníkům ve svém šestém ročníku slovy organizátorů nabídne "úspěšné debuty, historické velkofilmy, komediální snímky, niterná dramata, investigativní dokumenty a na Oscary pomýšlející spektákly".
Šestadvacet divácky úspěšných a cenami ověnčených filmů bude v pražských kinech Lucerna a Evald k vidění do 23. října. Poté se přehlídka přestěhuje do brněnského kina Art, kde se vybrané tituly budou promítat od 24. do 28. října.
Das Filmfest bude zahájen projekcí kriticky oceňovaného hraného debutu německého režiséra Andrese Veiela Kdo, když ne my, který letos mimo jiné získal bronzovou Německou filmovou cenou. Na pozadí milostného vztahu ústředních hrdinů snímek nabízí pohled na západní část Německa šedesátých let minulého století, na palčivé problémy tehdejší mladé generace jako vyrovnání se s nacistickou minulostí nebo boj proti konformitě.
Kdo, když ne my na Das Filmfestu osobně uvede jeho tvůrce Andres Veiel a kameramanka Judith Kaufmann. Pár týdnů po uvedení na přehlídce vstoupí Veielův film i do tuzemské filmové distribuce.
Přehlídku současné německé, rakouské a švýcarské filmové produkce zpestří účast dalších hostů z řad filmových režisérů, producentů, herců a dalších umělců. Do Prahy rovněž zavítá populární rakouský herec Karl Markovics, aby zde osobně uvedl svůj režijní debut Atmen (viz předchozí aktualita). Akce se rovněž zúčastní debutující režisérka Ziska Riemann, jež osobně uvede své pop-drama Lollipop Monster, či herec Edgar Selge a filmař Michael Steiner.
Z bohatého programu se rovněž můžete těšit na Herzogovu Jeskyni zapomenutých snů nebo Wendersovu Pinu. Vstupenky na festivalové snímky jsou v prodeji v  kinech Lucerna a Evald v ceně 90 Kč, na 3D filmy v ceně 120 Kč.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY