Box office: Vítězství na Facebooku, velký propad na burze

Vydáno: 10.10.2010 22:36 - Johana Hovorková | foto: 2010 Columbia Pictures

Také druhý týden se Fincherův film The Social Network udržel na špičce, o víkendu od 8. října tak svým umístěním překvapily hlavně novinky. Zato druhý Wall Street padá níž a níž.
Režisér David Fincher i po tomto víkendu bude moci slavit. Okamžiky, které měnily historii pro většinu uživatelů internetu, táhnou. Drama se záměrně vyhýbá jediné interpretaci a poukazuje na rozpory výkladu událostí. Faktem ale je, že Facebook je fenomén, a tenhle film toho umí využít. Zatím je to celkově přes 46 milionů.
Víkendová návštěvnost kin dala stříbrnou medaili komedii v češtině nazvané Pod jednou střechou (lépe znějící jistě jako Life As We Know It) se ziskem 14,5 milionu. Film o podnikavé dodavatelce potravin Katherine Heigl a šéfovi sportovní sítě, kterého hraje Josh Duhamel, tak zjevně také láká a snad konečně přichází do kin komedie, která bude stát za to.
A další novinkou, která se ještě vešla na stupně vítězů, je snímek Secretariat. Příběh je to jistě zajímavý. Matka čtyř dětí se rozhodne převzít chov koní po svém otci. A přestože o něm neví téměř nic, podaří se jí vychovat nejslavnějšího koně všech dob - Secretariata. Drama ze života, kde hlavní role ztvárnili Diane Lane a John Malkovich, získalo 12,7 milionu dolarů.
Až na čtvrté místo se propadla Legenda o sovích strážcích a tomu odpovídá i ztráta finanční, tentokrát je to sedm milionů a celkový zisk je necelých 40 milionů dolarů. Hned za ní následuje třetí novinka týdne - horor My Soul To Take o sériovém vrahovi, který se vrací do svého rodného města s odhodláním dál zabíjet. Režisér Wes Craven se po čtyřech letech vrací s hororem, což je po úspěšném a poetickém filmu Paříži, miluji tě, možná trochu odvaha. Ale zisk prvního víkendu je necelých sedm milionů, tak smutný být nemusí.
Na šestém místě se udržel Ben Affleck se svým Městem, které už dosáhlo téměř na 74 milionů. Až za něj se propadává Wall Street: Peníze nikdy nespí, tentokrát přibylo jen 4,6 milionů. A v první desítce se ještě postupně udržely snímky Easy A, Případ číslo 39 a You Again.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 8. 10.
  1. The Social Network 15,5 mil.
  2. Pod jednou střechou 14,5 mil. (novinka)
  3. Secretariat 12,7 mil. (novinka)
  4. Legenda o sovích strážcích 6,9 mil.
  5. My Soul To Take 6,8 mil. (novinka)
  6. Město 6,4 mil.
  7. Wall Street: Peníze nikdy nespí 4,6 mil.
  8. Easy A 4,3 mil.
  9. Případ číslo 39 2,7 mil.
  10. You Again 2,5 mil.
Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY