Snímky Akiry Kurosawy se dočkají remaku

Vydáno: 03.09.2011 21:03 - Alžběta Fridrichová | foto: Facebook tvůrce

Prodaly se práva hned na šedesát devět z nich
Catherine Cadou a Akira Kurosawa ve filmu <b>Kurosawa, la voie</b>
CNC
Kdyby měl každý jmenovat jednu stěžejní postavu japonské kinematografie, nejspíš by si velká většina vzpomněla na Akiru Kurosawu. Zrežíroval dvaatřicet filmů, desítky jich napsal a produkoval. Otevřel japonskému filmu bránu do Evropy a USA.
Třináct let od jeho smrti se společnost Splendent Media rozhodla prodat práva na šedesát devět jeho filmů: 19 scénářů, které nebyly nikdy realizovány, 24 filmů, které napsal, ale nerežírovoval, a 26 snímků, které sám i režíroval. Této nabídce se vyhnuly čtyři filmy - Sedm samurajů, Žít, Nebe a peklo a Opilý anděl, jejichž opětovná realice je už víceméně v běhu (například remake prvního zmiňovaného, který bude mít premiéru za tři roky).
Hideyoshi Kato, výkonný předseda výboru pro držitele práv stovky projektů Akiry Kurosawy, mluvil o Splendent Media a vedoucí pracovnici Sakiko Yamada: "V posledních letech projevil nespočet amerických i evropských tvůrců intenzivní zájem o předělání Kurosawových filmů. Chceme pomoci zjednodušit tento proces a jsme velmi potěšeni tím, že jsme našli zástupce jako je Sakiko Yamada, který má hlubokou vášeň pro práci Akiry Kurosawy."
Těžko říct, kterých filmů se americký filmový průmysl nakonec zmocní a co z toho vznikne. Můžeme si jen přát, aby si vybrali některé z méně známých nebo úplně nerealizovaných snímků, protože natáčet znovu proslulé kousky s Toshirem Mifunem by určitě nepřineslo nic dobrého.
zdroj: Slashfilm.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY