V Praze odstartoval osmý Fresh Film Fest

Vydáno: 24.08.2011 21:45 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Festival zahájila projekce snímku Blue Valentine
Michelle Williams a Ryan Gosling ve filmu <b>Blue Valentine</b>
2010 Hunting Lane Films
Ve středu 24. srpna v 19 hodin večer byl v pražském kině Světozor projekcí na Oscara nominovaného snímku Blue Valentine režiséra Dereka Cianfranceho oficiálně zahájen 8. ročník Fresh Film Festu.
Mezinárodní filmový festival studentské a debutové tvorby uvede na sedmi místech v Praze do neděle 28. srpna na 120 snímků, mezi nimi rovněž na Oscara nominovaný a v Sundance a na Berlinale oceněný nezávislák Winter's Bone režisérky Debry Granik, letos v Cannes uvedenou road movie Akáty argentinského režiséra Pabla Giorgelliho nebo celovečerní dokument Bobby Fischer proti celému světu, mapující tragickou a bizarní životní dráhu šachového velmistra Bobbyho Fischera, které se organizátorům podařilo získat do programu na poslední chvíli.
Výjimečné místo v programu má rovněž snímek Autobus 174 brazilského režiséra José Padillhy, který mapuje únos autobusu v Rio de Janeiru včetně životního osudu únosce a jenž doplní dvojici jeho filmů Elitní jednotka a Elitní jednotka 2.
Vstupenky a akreditace jsou v prodeji od 24. srpna. Vstup na řadu akcí je i zdarma, například na projekce do Letního kina v Riegrových sadech, koncerty v Paláci Akropolis nebo workshopy.
Více informací naleznete na webových stránkách festivalu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY