Remake Hříšného tance má zelenou?

Vydáno: 17.08.2011 17:27 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

...a Baby ani tentokrát nebude sedět v koutě
Patrick Swayze a Jennifer Grey ve filmu <b>Hříšný tanec</b>
Vestron Pictures
O remaku Hříšného tance se šušká už delší dobu, ale teprve v několika posledních týdnech se zdá, že se studio Lionsgate konečně odhodlalo k jednomu z nejzásadnějších kroků na téhle dlouhé trati - volbě režiséra.
Původní film z roku 1987 s Jennifer Grey a Patrickem Swayzem v hlavních rolích se stal kultovní klasikou. A pokud se nějaký snímek stane kultovní klasikou, stává se zároveň velice choulostivou záležitostí a skalní fanoušky tak není radno dráždit remaky či sequely - stačí si připomenout ohlasy, které sklidila "dvojka" Hříšný tanec 2.
Možná ve snaze zachovat alespoň částečnou návaznost na původní snímek posadilo vedení studia do režisérského křesla Kennyho Ortegu, který se na originále podílel coby choreograf. "Nabídka režírovat remake Hříšného tance je pro mě jakýmsi návratem domů, ke kořenům," svěřil se režisér v jednom z rozhovorů.
"To, že jsem v šedesátých letech vyrůstal prakticky na tanečním parketu, mi pomohlo najít sebe sama - jako osobnost i jako umělce. Těším se na sestavování celého toho velkého tvůrčího týmu, na formování hereckého obsazení a na společné úsilí, vynaložené k tomu, abychom vrátili tuto romantickou klasiku zpět na stříbrné plátno a přiblížili ji dalším generacím," pokračuje Ortega a dodává, že Patrick Swayze svým tehdejším tanečním výkonem posadil případným následovníkům laťku pěkně vysoko, podobně jako před ním Fred Astaire či Gene Kelly.
Ohledně hlavních hereckých představitelů zatím nepadlo ani slovo. Patrick Swayze zemřel v roce 2009 na rakovinu ve věku sedmapadesáti let, Jennifer Grey loni zvítězila v televizní taneční soutěži Dancing With The Stars.
zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY