Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Ve stínu nejslavnější role: Jennifer Grey (bejby z Hříšného tance)

Téma: Ve stínu nejslavnější role: Jennifer Grey (bejby z Hříšného tance)

Vydáno: 12.02.2022 10:30 v sekci Články | Publicistika - Lukáš Frank | foto: OnlyU

Oblíbený Hříšný tanec oslaví v letošním roce své 35. narozeniny. Před lety vynesl herečku Jennifer Grey ke hvězdám. Dokázala se vymanit z role naivní bejby, nebo zůstala dodnes sedět v koutě?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Herečka Jennifer Grey
© prozeny.cz
Jennifer Grey se narodila v New Yorku dvěma slavným rodičům – Jo Wilder a Joelu Greyovi. Oba byli herci. Joel dokonce získal Oscara za Nejlepšího herce ve vedlejší roli ve filmu Kabaret v roce 1973. Naposledy jsme ho mohli vidět v minulém roce ve filmu tick, tick...Boom!Jennifer Grey se obávala, že ji budou chtít agenti obsazovat do filmů jen proto, že má slavného otce, proto její první větší rolí byla až právě Frances Houseman v Hříšném tanci v roce 1987, za kterou byla také nominována na Zlatý Glóbus. Ač ve filmu tvořila s Patrickem Swayzem zamilovaný pár, proslýchá se, že Patrick Jennifer příliš nemusel, protože se na natáčení tanečního hitu chovala neprofesionálně. Další velký úspěch se po Hříšném tanci nedostavil, ale ve filmech a seriálech se herečka objevuje dodnes. Mihla se v seriálu Přátelé, Jak jsem poznal vaši matkuDr. House a v několika dílech Chirurgů. V roce 2010 vyhrála taneční soutěž Dancing with the Stars.

Rudý úsvit (1984)

Jennifer Grey ve filmu Rudý úsvit / Red Dawn
© ČSFD.cz
Režisér kultovního Barbara Conana John Milius natočil v roce 1984 akční válečný film, který se dokonce v roce 2012 dočkal svého pokračování s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli. V prvním dílu se blýsknul mladý Charlie Sheen a poprvé se před kamerou setkala Jennifer Grey s Patrickem Swayzem. Snímek ve své době zase takovým hitem nebyl, ale postupem času jeho jméno sílilo. Příběh je postavený na hypotéze, co by se stalo, kdyby Rusové podnikli invazi na USA a obsadili část území. Na počátku třetí světové války se studenti střední školy v USA formují do partizánských oddílů, aby odrazili útok sovětské armády.

Originální trailer filmu Rudý úsvit
Volný den Ferrise Buellera (1986)

Jennifer Grey, Charlie Sheen ve filmu Volný den Ferrise Buellera / Ferris Bueller's Day Off
© Diply.com
Opravdovým hitem se rok před premiérou Hříšného tance stala komedie, která při šestimilionovém rozpočtu vydělala milionů sedmdesát. Režisér a scenárista John Hughes (Snídaňový klub, scénář k Sám doma) natočil úspěšné komediální drama, ve kterém se objevili Matthew BroderickCharlie Sheen a právě Jennifer Grey, která sice vypadá úplně stejně jako v Hříšném tanci, ale drsnější charakter postavy Jeanie je oproti bejby diametrálně odlišný. Ferris Bueller je na své střední škole velmi oblíbený a dokáže vybruslit z každé situace. Před maturitou se společně s kamarády ulijí ze školy a vyrazí do města ve Ferrari otce jednoho z přátel. Ředitel jejich plán odhalí a chce jim ho překazit. Snímek zkoumá nevšedním způsobem zcela všední problémy, jako jsou společenské postavení, přátelství nebo nedbalost rodičů.

Originální trailer filmu Volný den Ferrise Buellera
Vražda na Broadwayi (1989)

Madonna, Jennifer Grey ve filmu  / Bloodhounds of Broadway
© IMDb.com
Povídka Damona Runyona byla zfilmována v roce 1952 jako muzikál a o několik let později v roce 1989 jako komedie. Novější verzi režíroval Howard Brookner, pro nějž šlo v podstatě o jediný výraznější počin, protože pár týdnů po dotočení ve svých 34 letech zemřel. I přes hvězdné obsazení, kterému „vévodili“ Madonna, Josef SommerJennifer Grey a Matt Dillon, je možné, že jste o tomhle filmu nikdy neslyšeli. Nominace slavné zpěvačky na Zlatou malinu jen dokresluje podivnost kolem celého snímku. Ten se odehrává na Silvestra roku 1928 a na Broadwayi se slaví. Schází se spousta postav, které za svítání zjistí, že během uplynulé noci se toho hodně změnilo.

Originální trailer filmu Vražda na Broadwayi
Vítr (1992)

Matthew Modine, Jennifer Grey ve filmu Vítr / Wind
© IMDb.com
Zapomenuté sportovní drama sledovalo americký šampionát v jachtingu. Kapitán Will s přítelkyní Kate i přes velkou snahu závod prohrávají. Rozhodnou se tedy postavit si vlastní jachtu, na které si myslí, že příští závod vyhrají. Vedle Jennifer Grey se ve snímku objevili Matthew ModineCliff Robertson nebo Stellan Skarsgård. Režie se ujal Carroll Ballard, který má na svém kontě třeba Černého hřebceVolání vlků nebo Louskáčka.

Originální trailer filmu Vítr
Nahoru, dolů (2000)

Ben Affleck, Jennifer Grey ve filmu Nahoru, dolů / Bounce
© ČSFD.cz
Podprůměrná romantická komedie si na sebe ani nedokázala vydělat, a to i přesto, že lákala na jména jako Ben Affleck a Gwyneth Paltrow. Affleckovi kritici přiživili ještě více své názory, že herec nemá ani špetku talentu a diváci se nudili u dalšího kýčovitého ubrečeného čehosi, co mělo připomínat film. Don Ross, který film napsal i natočil, si o několik let později vylepšil reputaci scénářem k neméně slzopudnému, ale ve svém žánru povedenému filmu Marley a já s Owenem Wilsonem a Jennifer Aniston.

Originální trailer filmu Nahoru, dolů
Rituál (2002)

Jennifer Grey ve filmu Rituál / Ritual
© IMDb.com
Každý herec by si měl do svého seznamu zapsat alespoň jeden horor. O snímku z roku 2002 asi ale čtete poprvé. Už plakáty vypadaly jako laciné béčko, které nikoho do kina nenatáhne. Hodnocení na různých databázích se drží hodně nízko. Jennifer Grey i přes svůj roztomilý kukuč nemůže prostě hrát v čemkoliv. Onkoložka Alice se vydává na exotický ostrov, aby tam vyléčila bratra jednoho milionáře. Setkává se tam s mystickou kulturou a z každého rohu slyší povídačky o zombie. Alice léčí pacienta vědecky, ale postupně zjišťuje, že je ovlivněn jakousi magií. Že to zní jako slátanina? Ono to tak je!

Originální trailer filmu Rituál
Cesta za Vánocemi (2006)

Jennifer Grey, Clark Gregg, Megan Park ve filmu  / The Road to Christmas
© IMDb.com
Pokud by měl každý herec mít ve svém portfoliu horor, tak totéž platí o vánočních filmech. Ten z druhé poloviny nového miléna se do kin ani nedostal, což režiséra Marka Jeana asi nemrzelo, protože v jeho filmografii jiný než televizní film nenajdete. Jennifer Grey se chystá do Aspenu na svoji vánoční svatbu. Uvízne ale někde úplně jinde a samozřejmě není jiná možnost než si pronajmout auto. Sveze ji bývalý učitel se svou dcerou. Jak tohle asi dopadne? Možností je spousta, ale počítejte zřejmě s tou nejvíce pravděpodobnou. Pro překvapení a originalitu totiž není prostor.

Ukázka z filmu Cesta za Vánocemi
In Your Eyes (2014)

Fotografie z filmu  / In Your Eyes
© Facebook tvůrce
Rebecca a Dylan se nikdy nepotkali, ale něco je spojovalo. Cítili bolest toho druhého, prožívali důležité okamžiky svých životů. Společně. Celé to vypadalo jako sny a halucinace. Brzy ale zjistí, že na druhé straně napojení je reálný člověk. Snímek má zajímavý námět a dá se říct, že se povedlo i zpracování. Scénář napsal Joss Whedon, který stojí za spoustou Marvelovek, Toy Story - Příběh hraček nebo povedeným hororem Chata v horách. Povedená romantika s prvky sci-fi?! Proč ne!

Originální trailer filmu In Your Eyes
Untogether (2018)

Jamie Dornan, Jemima Kirke ve filmu  / tt6043072
© IMDb.com
Režijní a scenáristický debut Emmy Forrest se nesetkal s větším zájmem a ve většině případů se objevuje názor, že je snímek zcela zbytečný. Možná proto jeho autorka už nic nenatočila ani nenapsala. A vlastně si svůj osud sama předepsala do scénáře. Andrea je spisovatelka, která abstinuje. Před několika lety vydala svůj debutový román a poté se její kariéra zastavila. V hlavních rolí Jamie DornanAlice Eve a Jennifer Grey.

Originální trailer filmu Untogether

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Veselé Vánoce přeje Filmserver (24.12.2023 07:30 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Matthew Perry (29.10.2023 10:26 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu