Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: Influencerky rozsvítily petrolejové lampy a podstoupily hypnózu

Vydáno: 11.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal

Tento týden by měli zbystřit hlavně filmoví fajnšmekři, protože v kinech startují dvě žánrovky, které by náročnější publikum mohly uspokojit. První je zámořský remake severského thrilleru, druhou pak novinka Yorgose Lanthimose.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nepřivolávej nic zlého (Speak No Evil) (CinemArt)

Český plakát filmu Nepřivolávej nic zlého / Speak No Evil
© CSFD
Hororový thriller je dalším z řady zámořských remaků severských filmů. Tento vznikl jen dva roky po stejnojmenném počinu, který ale mimo svou domovinu zas tak známý není a třeba do našich kin se vůbec nedostal. I proto by možná mohlo jít o zdánlivě originálnější podívanou, to se ale zatím můžeme jen domnívat, protože jakékoli ohlasy neexistují. Režie a scénáře se chopil James Watkins, který do hlavní role obsadil Jamese McAvoye, který v podobných žánrovkách exceluje. Uvidíme tedy, jak se mu to povedlo v tomto případě. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Manželé Daltonovi (Mackenzie Davis a Scoot McNairy) se na dovolené v Itálii seznámili s charismatickým lékařem Paddym (James McAvoy), jeho ženou a synem. A pár společných prázdninových prožitků stačilo k tomu, aby Daltonovi přijali pozvání na víkend strávený na Paddyho rozlehlém statku v přírodě, daleko od civilizace. Oba to navíc chápou jako možnost oživit jejich vztah, který se ocitá v lehké krizi. Jenže od příjezdu se vše ubírá zvláštním směrem, protože slibovaný ráj na Zemi má daleko k dokonalosti a z původně okouzlujícího hostitele se klube podivín, jehož chování z normálu dost vybočuje. I proto se Daltonovi rozhodnou pobyt u přátel ukončit. Netuší ale, že jediný, kdo rozhoduje o tom, zda odjedou, nebo ne, je Paddy.

Český trailer filmu Nepřivolávej nic zlého / Speak No Evil

Milé laskavosti (Kinds of Kindness) (Falcon)

Český plakát filmu Milé laskavosti / Kinds of Kindness
© Falcon
Irsko-britsko-americké povídkové komediální drama by nejasnou synopsí zaujalo málokoho, jenomže vzhledem k tomu, že režisérem a spoluscenáristou je poslední dobou vzývaný Yorgos Lanthimos, může přitáhnout i ne tak náročné diváky. A jejich reakce rozhodně bude zajímavé sledovat, protože podle dostupných hodnocení a ohlasů se s ním tvůrce vrací ke svým kořenům a dává vzpomenout na tzv. divnou řeckou vlnu, což znamená, že přijetí budou rozporuplná a divákům se tu nejde moc naproti. Mírně odrazující pak může být i délka atakující tři hodiny. Lákávé je ovšem obsazení, v němž se objeví Jesse PlemonsEmma StoneWillem Dafoe nebo Margaret Qualley. Premiéra pro trochu náročnější publikum.

Synopse: Muž se snaží vymanit z předurčené cesty, policista zpochybňuje jednání své ženy poté, co se nečekaně objeví po svém domnělém utonutí a žena se snaží najít výjimečného člověka, který se podle proroctví má stát uznávaným duchovním vůdcem.

Zajímavost: Sám tvůrce prozradil, že film byl inspirovaný nechvalně proslulým římským vládcem Caligulou.

Český trailer filmu Milé laskavosti / Kinds of Kindness

Hypnóza (Hypnosen) (Artcam)

Český plakát filmu Hypnóza / Hypnosen
© CSFD
Milovníci severských filmů určitě zbystří, protože po delší době do kin míří jeden z nich. Tentokrát jde o švédsko-norsko-francouzské komediální drama, které už podle synopse vypadá poměrně slibně. To částečně potvrzují i ohlasy, které jsou většinou spokojené a mluví o záměrně trapné podívané, která je někdy příjemně absurdní. Režijně a scenáristicky snímkem debutuje Ernst De Geer, který do hlavních rolí obsadil u nás minimálně známé Astu August a Herberta Nordruma. Premiéra do klubových kin.

Synopse: André (Herbert Nordrum) a Vera (Asta August) jsou partneři v soukromí i v podnikání. Všechno podřizují vlastnímu start-upu a jejich uhlazený život přesně splňuje veškeré škatulky vedoucí k úspěchu. Před sebou mají zcela zásadní krok - prestižní soutěž pod vedením uznávaného guru, která otevírá brány velkého byznysu. Prezentaci mají připravenou, projevy vypilované a budoucnost se zdá být jistá. Jenže nespokojenou Veru napadne zajít na hypnoterapii, která odstartuje řetěz událostí odhalujících, jak málo oba dva svůj život ve skutečnosti ovládají.

Český trailer filmu Hypnóza / Hypnosen

Medvídek panda v Africe (Panda Bear in Africa) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Medvídek panda v Africe / Panda Bear in Africa
© Kino Svět Znojmo
O evropských animácích, které v posledních týdnech vstupují do zdejších kin, se vskutku nedá psát nic moc originálního a neobvyklého, protože už ze synopsí a ukázek jde o generické snímky, které těží jen a jen z popularity animovaného žánru. Nejinak je tomu v případě tohoto koprodukčního počinu, který se odlišuje snad jen tím, že jeho hlavním hrdinou je panda. Jména režisérů Richarda Clause a Karstena Kiilericha pochopitelně nikdo nezná a rozhodně nejsou tak důležitá. Hodnocení je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi jakkoli zabývat. Premiéra, která bez dětí postrádá smysl.

Synopse: Kdesi v Číně si bezstarostného života užívají nezbedné pandí mládě Ping a jeho kamarádka dračice Jielong. Jenže právě ona je vzácným druhem draka, kterého chce mít každý padouch doma v kleci a chlubit se jím. Proto není divu, že Jielong jednoho dne unesou pašeráci do Afriky. Ping neváhá ani minutu a vydává se na dlouhou cestu, aby svou kamarádku zachránil. Po cestě potká spoustu nových kamarádů, s jejichž pomocí snad dokáže všem padouchům překazit jejich plány.

Český trailer filmu Medvídek Panda v Africe / Panda Bear in Africe

Influencerky (Dziewczyna influencera) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Influencerky / Dziewczyna influencera
© Město Litoměřice
Silně aktuálním tématem, které překvapivě zatím není moc zpracováváno, se zabývá polské drama, které nahlíží na životní pozlátko populárních influencerů. Už ze synopse je vesměs jasné, jakým směrem se bude děj ubírat, což by ale zase tolik vadit nemělo. Divák nicméně pochopitelně uslyší jen a pouze na příběh a zápletku, protože režisérem je začínající Szymon Gonera, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé tváře. Ohlasy zatím prakticky neexistují, ale těch několik, které jsou dostupné, na snímku nenechávají nit suchou. Premiéra, které je zřejmě lepší se vyhnout.

Synopse: Vycházející internetová hvězdička s profilem Just Sophie (Karina Razner) přistihne svého přítele, jak ji podvádí. To by nebylo nic neobvyklého, kdyby se vším nebavily další statisíce sledujících, které populární youtuber nasbíral. Po takovém zážitku je nejlepší odjet vyčistit si hlavu a nejlépe s kamarádkou Violou (Olga Kalicka), od které nic nehrozí. Jenže ve světě influencerek si nikdo nemůže být ničím jistý.

Český trailer filmu Influencerky / Dziewczyna influencera

Petrolejové lampy (NFA)

Plakát filmu  / Petrolejové lampy
© CSFD
Digitální restaurace se dočkalo i legendární československé drama z počátku sedmdesátých let, v němž režírující Juraj Herz zpracoval neméně slavný román Jaroslava Havlíčka. A svým typickým způsobem v něm dal nahlédnout do života na maloměstě, do psychologie postav, jejichž osud je více, či méně tragický a zamyslel se nad tím, co všechno je člověk ochoten snášet. V hlavních rolích excelují Iva Janžurová a Petr Čepek, vedle kterých nechybí další herecká elita, právě oni dva jsou ale zcela výjimeční a dodávají adaptaci přesně ten tragický rozměr, který předloha má. Unikátní možnost vidět klasiku na velkém plátně.

Synopse: Štěpa (Iva Janžurová) žije na přelomu století v dusném prostředí českého maloměsta a neustále jsou jí matkou (Marie Rosůlková) předhazováni adepti na ženění, kteří ovšem musí pocházet ze stejného okruhu jako ona. Štěpa je však jiná než ostatní dívky, nerada se podřizuje, čímž si vyslouží pověst dívky volnějších mravů, což všechny potenciální nápadníky odrazuje. Než by se ale stala starou pannou, provdá se za bratrance Pavla (Petr Čepek), zkrachovalého důstojníka, kterému její pověst vůbec nevadí. Až příliš pozdě se ale dívka dozví, jak strašlivá nemoc jejího manžela trápí.
 
Zajímavost: Janžurová byla v roce 1972 vážnou adeptkou na ocenění za nejlepší ženský výkon na festivalu v Benátkách.

Trailer restaurované verze filmu Petrolejové lampy

Už tě nemám rád (Continental Film)

Plakát filmu  / Už tě nemám rád
© CSFD
S minimální propagací vstupuje do kin česko-slovensko-rumunské road movie, jehož hrdiny jsou dva školáci, kteří se ocitají na útěku z domova. A to je tak asi to jediné, co se dá potenciálním zájemcům sdělit, protože v obsazení jsou samé neznámé tváře a jméno režiséra a scenáristy Zdeňka Jiráského řekne něco jen fajnšmekrům. Ohlasů je dosud naprosté minimum, tudíž nemá smysl s nimi ztrácet čas. Premiéra, která se v programech kin moc neohřeje.

Synopse: Třináctiletý Marek (Daniel Zeman) natáčí videa se sociální tematikou, což z něj v očích spolužáků dělá outsidera. Doma se přestává cítit dobře, protože matka (Anita Krausová) si našla novou známost, čímž narušila jejich idylický vztah. Do života mu v tomto období vstoupí o rok mladší Tereza (Maisha Romera Kollmann), v níž najde zalíbení, které ona opětuje. Jejich společné teenagerské dobrodružství se ovšem brzy vymkne kontrole a předstíraný únos dívky vrcholí útěkem z domova. Nasedají na vlak, který jede nejdál a zanedlouho se ztratí v labyrintu nekonečné svobody. Dokážou najít cestu zpět?

Originální trailer filmu Už tě nemám rád

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 37. týden
Top 20 ČR: Na Vlny jsou všichni krátcí V Česku se stále do kin chodí nejvíce na domácí snímek Vlny o pohnutých událostech roku 1968 v Československém rozhlase. Dobře si vedou také animáky V hlavě 2 a Já, padouch 4. čtěte zde
Vydáno: 17.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 37. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje dál Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. A nic se nezměnilo ani týden po premiéře. čtěte zde
Vydáno: 16.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 13. 9. 2024 - 19. 9. 2024
TV tipy: Mizerové prochází hedvábnou stezku, účastní se svatby a brání návratu Casanovy Největším tahákem aktuálního televizního týdne, v němž se zdá, že podzim udeřil v plné síle a definitivně převzal vládu, je premiéra třetího dílu akční série Mizerové. Na programu je ovšem také drama Vyšší moc Rubena... čtěte zde
Vydáno: 13.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
3
Top 20 ČR: 36. týden
Top 20 ČR: Beetlejuice na Vlny nestačil Jedinou premiérou, která mohla ohrozit český snímek Vlny, byl komediálně laděný Beetlejuice Beetlejuice. Nakonec ale na úspěšný divácký hit Jiřího Mádla nestačil. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
2
Box office: 36. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
2
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši (04.09.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Saturday Night (09.08.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Substance (20.07.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Gru a Já, padouch se vrací (08.07.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Po nepovedeném večírku se Spider-Man a Liga spravedlnosti ocitají bez domova (05.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Tiché místo má dobré tržby (01.07.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 (29.06.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Nosferatu se předvádí v první ukázce (25.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zámek na předměstí vyvolává úsměv (07.06.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Yorgos Lanthimos nabízí Milé laskavosti (31.05.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Jan Kačer (25.05.2024 07:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Jidáš a černý mesiáš se ocitli v zajetí démonů (10.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická (21.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe