Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 32. týden

Kinopremiéry: Mordem kocoura Mňouka to končí

Vydáno: 07.08.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lionsgate

Nejvýraznější novinkou tohoto týdne v kinech je adaptace videohry Borderlands, od níž ale nelze z mnoha důvodů mít zásadní očekávání. Do širší distribuce se dostane i chválená česká tragikomedie Mord debutanta Adama Martince.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Borderlands (Borderlands) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Borderlands / Borderlands
© CSFD
Akční dobrodružství je adaptací slavné videohry, které se na světě prodalo přes pětačtyřicet milionů kopií. A její tvůrci budou spoléhat především na hvězdy před i za kamerou, neboť o režii a částečně scénář se postaral Eli Roth a v obsazení se objeví Cate BlanchettKevin HartEdgar RamirezJamie Lee CurtisFlorian Munteanu a v původním znění je slyšet i Jack Black. Ohlasy dosud neexistují, vzhledem k filmografii režiséra a poněkud vlažnějším trailerům by ale očekávání neměla být nějak zásadně velká. Premiéra týdne.

Synopse: Nechvalně proslulá lovkyně lidí Lilith (Cate Blanchett), jejíž minulost je dost záhadná, se jen nerada vrací domů na Pandoru, nejchaotičtější planetu v celé galaxii. Jejím úkolem je najít zmizelou dceru nejmocnějšího zloducha ve vesmíru Atlase (Edgar Ramirez). Lilith tak uzavírá nečekané spojenectví s partou psanců - protřelým žoldákem Rolandem (Kevin Hart), nezvladatelnou předčasně dospívající ničitelkou Tiny Tina (Ariana Greenblatt), jejím nabušeným ochráncem Kriegem (Florian Munteanu), podivínskou vědkyní Tannis (Jamie Lee Curtis) a nesnesitelně přemoudřelým robotem Claptrapem (Jack Black). Společně musí tato nesourodá banda bojovat s mimozemským druhem a nebezpečnými bandity, aby odhalila jedno z nejtřaskavějších tajemství Pandory.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v Maďarsku.

Český trailer filmu Borderlands / Borderlands

Námi to končí (It Ends with Us) (Falcon)

Český plakát filmu Námi to končí / It Ends with Us
© CSFD
Zdá se, že romantické drama podle románu Colleen Hoover bude velmi přímočaré a přesně ví, komu je určeno. To ostatně pochopí kdokoliv po přečtení synopse, z níž je jasný klíčový bod zápletky. A právě na ni bude distributor spoléhat nejvíc, protože za režií stojí dosud málo známý Justin Baldoni, který si také zahrál hlavní mužskou roli, a největší hvězdou obsazení zůstává ústřední Blake Lively, oba pak doplňuje především Brandon Sklenar. I v tomto případě platí, že ohlasy ani hodnocení nejsou zatím dostupné, cílová skupina by ale toto úplně řešit nemusela. Premiéra zejména pro ženské publikum.

Synopse: Lily Bloom (Blake Lively) se vypořádala s traumaty z dětství a začala nový život v Bostonu, kde si chce splnit celoživotní podnikatelský sen. Když zcela náhodou potká okouzlujícího neurochirurga Rylea Kincaida (Justin Baldoni), probudí to v ní silné emoce, které on opětuje. Brzy si na něm ale začne všímat podivných náznaků, které jí připomenou vztah jejích rodičů. Brzy do jejího života navíc vstoupí její první láska Atlas Corrigan (Brandon Sklenar).

Český trailer filmu Námi to končí / It Ends with Us

10 životů kocourka Mňouka (10 Lives) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu 10 životů kocourka Mňouka / 10 Lives
© KZMJ
Britsko-kanadský animák vstupuje do kin bez větší propagace a viditelně bude spoléhat jen a pouze na sílu žánru a ty nejmenší diváky, kteří přemluví rodiče ke koupi vstupenek. Režisérem a spoluscenáristou je Christopher Jenkins, který zřejmě nebude vymýšlet nic originálního, ale bude se držet osvědčeného žánrového schématu a tuctového příběhu s velmi pravděpodobným morálním ponaučením. Také tady je ohlasů naprosté minimum, takže nemá valný smysl se jimi řídit. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Mňouk je trochu rozmazlený a malinko sobecký kocourek, který si absolutně neváží toho, že mu nový domov poskytla hodná výzkumnice Růža Šikovná. To se ale změní ve chvíli, kdy kvůli vlastní nepozornosti přijde o svůj devátý, tedy poslední život. Tváří v tvář nevyhnutelnému tak Mňouk zoufale prosí, aby se mohl polepšit a dostal další šanci. Jeho žádost je nejprve zamítnuta, pak se nad ním ale strážkyně nebeské brány slituje a umožní mu vrátit se na Zemi s dalšími devíti životy. Neřekne mu ale, že každý z nich prožije v podobě jiného zvířete, čímž dostane neocenitelné lekce.

Český trailer filmu 10 životů kocourka Mňouka / 10 Lives

Kos (Scarborn) (Film Europe)

Český plakát filmu Kos / Scarborn
© CSFD
Pod krátkým a dost přehlédnutelným tuzemským názvem se skrývá ambiciózní polské drama, které tuzemskému publiku přiblíží neznámou kapitolu tamní historie. A právě tematika bude tím hlavním diváckým lákadlem, protože režisérem je začínající Pawel Maslona, který nejen do hlavních rolí obsadil českému publiku ne tak známé tváře. Ohlasů je tedy zatím málo, pozitivem ale budiž to, že jsou spíše spokojené, takže se zdá, že ti, kteří si najdou cestu do kina, by neměli být vyloženě zklamaní.

Synopse: Na jaře roku 1794 panuje v Polsku značný neklid. Do země se vrací generál Tadeusz "Kos" Kosciuzsko, který plánuje mobilizovat polskou šlechtu a rolníky, aby vyvolal povstání proti Rusům. Doprovod mu dělá jeho věrný přítel a bývalý otrok Domingo (Jason Mitchell), zároveň ho ale pronásleduje nemilosrdný kapitán ruské kavalerie Dunin (Robert Wieckiewicz), který se ho snaží zajmout dřív, než vyvolá národní povstání.

Český trailer filmu Kos / Scarborn

Mord (CinemArt)

Plakát filmu  / Mord
© CinemArt
Už na festivalu v Karlových Varech si získal značnou pozornost celovečerní režijní a scenáristický debut Adama Martince, který je komediálním dramatem odkazujícím až k Československé nové vlně. S tou má společného obsazení údajně výtečných a autentických neherců a perfektní atmosféru současné české vesnice. Ohlasy a komentáře jsou většinou pozitivní a chválí většinou již zmíněný tvůrčí přístup a dobře vymyšlený příběh, který je v mnohém sžíravou celospolečenskou a silně aktuální satirou. Tvůrce rozhodně nebude mířit na nejvyšší místa žebříčků návštěvnosti, mohl by se ale předvést jako další z mladých nadějí tuzemského filmu.

Synopse: U stařečků na Osoblažsku se každý rok koná zabíjačka. Je to jediný den v roce, kdy se sejde celá rodina, aby si zanadávala, popila, pojedla a prostě jen žila. Letos je ale všechno jinak. Děda od rána přešlapuje, protože neví, jak má zeťákovi Karlovi oznámit, že je to zabíjačka poslední. Karlově dceři Romaně chybí máma a její sestře Lucii se rozpadá manželství. Její syn Dušan zase neví jak se ve srážkách ženského a mužského světa orientovat, strýc Šupina od rána nasává, řezník Tonda tají, že má zvlhlé patrony a problematický soused přemýšlí, jak se má všem pomstít za svůj zpackaný život. Osudy celé rodiny tak nečekaně projdou zatěžkávací zkouškou.

Originální trailer filmu Mord

Hello, Welcome (Aerofilms)

Plakát filmu  / Hello, Welcome
© CSFD
České komediální drama je víceméně autorským filmem Šimona Holého, který krom režie a scénáře obstaral ještě hudbu. Dle synopse se zdá, že půjde o náhled do života tří hereček kamarádek, z nichž se každá ocitá v jiném rozpoložení, společně ale vyráží na festival v Karlových Varech, od něhož má každá rozdílná očekávání. Divácky příjemné je rozhodně obsazení neokoukanými tvářemi, neboť hlavní role si zahrály Eliška SoukupováAlena Doláková a Sára Venclovská. Hodnocení je opět naprosté minimum a nedá se očekávat, že po premiéře se to zásadně změní. Další tuzemská novinka pro trochu náročnější publikum.

Synopse: Tři mladé herečky se společně vydávají do Karlových Varů na festival. Úspěšná Adéla (Alena Doláková) se chystá publiku představit svůj nový film, vyhořelá Ema (Eliška Soukupová) ji jede podpořit a bezstarostná Soňa (Sára Venclovská) si chce zkrátka jen užít filmy a večírky. Dny strávené na festivalu se ale zdaleka nevyvíjejí podle představ kamarádek a jejich přátelství a kariéry rázem prochází zatěžkávací zkouškou.

Originální trailer filmu Hello, Welcome

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 36. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 36. týden
Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši Společně se školním rokem se na začátku září vrátil do kin Beetlejuice, kterému to ovšem trvalo dlouhých třicet šest let. A právě jeho pokračování má v aktuálním týdnu největší divácký potenciál. Dokáže ho využít?... čtěte zde
Vydáno: 04.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 35. týden
Top 20 ČR: Vlny v kinech dominují Českým kinům dominuje dobové drama Vlny režiséra Jiřího Mádla, které z dalších pozic jistí americké letní hity V hlavě 2 a Deadpool & Wolverine. čtěte zde
Vydáno: 03.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 35. víkend
Box office: Deadpool vládne filmovému létu Konec léta je ve znamení marvelovského trháku Deadpool & Wolverine, který nepřestává lákat filmové fanoušky. V patách mu je sci-fi horor Vetřelec: Romulus. čtěte zde
Vydáno: 02.09.2024 07:26 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Vlny se hřejí na výsluní (27.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Deadpool se vrací na vrchol (26.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Kina ovládly Vlny (20.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Novinky se na vrchol nedostaly (13.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Dokonalý cizinec (12.08.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Deadpool se drží v čele (12.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Komedie Mord o vesnické zabijačce a mužské křehkosti těží z české nátury (08.08.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Žena ve vodě hledá čarodějovy hodiny (12.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe