Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 2. 8. 2024 - 8. 8. 2024

TV tipy: Louis Wain a DC liga supermazlíčků odhalují hřích a strachy v nás

Vydáno: 02.08.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Glam Adelaide

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a nabídka televizí překvapivě zůstává poměrně příjemná. I v tomto týdnu tak platí, že na žádnou zásadní premiéru se nedostane, kompenzuje to ale několik málo známých až raritních počinů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Quackbusters kačera Daffyho (Daffy Duck’s Quackbusters) (sobota 3. 8., ČT :D, 09.20 - 10.35)

Plakát filmu Quackbusters kačera Daffyho / Daffy Duck's Quackbusters
© Amazon.com
Pod o něco srozumitelnějším českým alternativním názvem Sen kačera Daffyho najdete u nás nepříliš známý animák z konce osmdesátých let. A ocení ho především milovníci Looney Tunes, neboť sestává z několika krátkých epizod seriálu, které jsou ale umně a plynule nastříhány za sebou a navíc proloženy novým příběhem, takže i nějaké to překvapení se objeví. O režii se pochopitelně podělilo více tvůrců, konkrétně Greg FordFriz FrelengChuck JonesTerry LennonRobert McKimson a Maurice Noble, jejichž styl je ale jednotný a přístupy se vskutku nikterak zásadně neliší. Všichni pak spoléhají možná překvapivě na trochu dospělejší zápletky, které nejsou úplně pro ty nejmenší, velké množství hlášek a neprvoplánového humoru, nechybí ale ani několik temnějších a pro dětské vnímání až hororových okamžiků, které mohou skutečně vyděsit. Z dnešního pohledu pak potěší i poctivá ruční animace, samozřejmostí jsou svižné tempo a střídmá stopáž. Přes trochu kolísavou kvalitu jednotlivých epizod nepochybně jeden ze zapomenutých klenotů pro celou rodinu.

Zajímavost: Jde o vůbec poslední celovečerní film Looney Tunes, který byl sestaven z jednotlivých epizod seriálu.

Originální trailer filmu Quackbusters kačera Duffyho / Duffy Duck’s Quackbusters

DC Liga supermazlíčků (DC League of Super-Pets) (sobota 3. 8., Nova, 16.40 - 18.50 / pondělí 5. 8., Nova Cinema, 16.25 - 18.30 / středa 7. 8., 13.55 - 15.55)

Český plakát filmu DC Liga supermazlíčků / DC League of Super-Pets
© Městys Liteň
Dva roky staré animované dobrodružství přišlo s poměrně originálním námětem, v němž jsou hlavními hrdiny zvířecí mazlíčci superhrdinů. Režírující duo Sam Levine a Jared Stern, který se navíc podílel i na scénáři, ale potenciál úplně vytěžit nedokázalo a drželo se možná zbytečně při zemi. Doplatilo především na celkovou nevyrovnanost, protože příběh je plný originálních vtipů, které jsou nápadité, ironické a lehce parodují kompletní DC univerzum, zároveň ale děsivě předvídatelných momentů a klišé, kterých je místy až moc. Animace je ale takřka dokonalá a většina vizuálních fórků funguje, tempo je dostatečně svižné na to, aby si dospělí všechny nedostatky uvědomili až zpětně, jen možná stopáž mohla být o chloupek kratší. Poměrně snesitelné je i nutné morální poučení, takže v tomto ohledu si není nač stěžovat. Další tip pro celou rodinu, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Na snímku se podílelo zhruba sedmdesát animátorů.

Oficiální český trailer filmu DC Liga supermazlíčků / DC League of Super-Pets

To nic, drahá (Don’t Worry Darling) (neděle 4. 8., Nova Cinema, 22.10 - 00.30 / úterý 6. 8., 00.05 - 05.35 / středa 7. 8., 01.50 - 03.45 / čtvrtek 8. 8., 02.40 - 04.50)

Český plakát filmu To nic, drahá / Don't Worry Darling
© CSFD
Mysteriózní drama je druhým režijním počinem herečky Olivie Wilde. Ta v něm prokázala velké řemeslné sebevědomí, neboť se dokázala obklopit slavnými jmény a dát dohromady poměrně zajímavou, leč trochu problematickou podívanou. Doplácí zejména na příběh, který by rád byl chytřejší, než ve výsledku je, protože v první třetině rozehrává atraktivní zápletku, jenže vrší další a další otázky, na které mnohdy vůbec neodpoví, nebo jen značně neuspokojivě. I proto závěrečný zvrat nefunguje tak, jak se možná zdálo na papíře. Technicky jí ale nelze vytknout vůbec nic, protože dobová atmosféra a výprava jsou parádní, hudební doprovod Johna Powella je jedním z jeho nejlepších v posledních letech a kamera Matthewa Libatiquea je kouzelná. Titulní roli si zahrála výtečná Florence Pugh, za níž moc nezaostávají ani Harry StylesChris Pine nebo Gemma Chan. Jen to mohlo být o něco kratší a ne tak emočně odtažité. Tip, který ne každý ocení.

Zajímavost: Sama režisérka plánovala, že se obsadí do hlavní role, nakonec ji ale zcela okouzlila Pugh.

Český trailer filmu To nic, drahá / Don’t Worry Darling

Strachy v nás (Wszytkie nasze strachy) (pondělí 5. 8., ČT art, 22.45 - 00.15 / pátek 9. 8., 00.05 - 01.35)

Český plakát filmu Strachy v nás / Wszystkie nasze strachy
© CSFD
Před dvěma lety se polské drama mihlo i v našich klubových kinech, dle očekávání v nich ale větší diváckou stopu nezanechalo. Režírující duo debutanta Lukasze Gutta a spoluscenáristy Lukasze Rondudy v něm spoléhá na hodně silný příběh, který je zároveň kritikou pokrytectví a jemnou alegorií. Je velmi dobře napsaný a postupně graduje k možná trochu očekávanému závěru, který ale stejně nenechá diváka chladným. Výbornou atmosféru polského venkova vytváří především nádherná kamera, která zabírá každý kout skoro autenticky a na publikum přenáší specifickou náladu konzervativnosti a klidu. Ústřední roli skvěle sehrál Dawid Ogrodnik, z jehož výkonu chvílemi mrazí, ale i ostatní méně známé tváře jsou obsazeny zcela přesně. Poměrně překvapivě tu nechybí ani decentní humor, který už tak závažné téma příjemně odlehčuje. Nevýrazný tip, který se ale nevyplatí propásnout.  

Zajímavost: Titul snímku odkazuje na název výstavy Daniel Rycharski: Strachy v Muzeu moderního umění ve Varšavě.

Český trailer filmu Strachy v nás / Wszytkie nasze strachy

Vášeň muže (Pasión de hombre) (pondělí 5. 8., ČT2, 23.40 - 01.10)

Plakát filmu Vášeň muže / Pasión de hombre
© FilmAffinity
Španělské drama z konce osmdesátých let je nejen v našich končinách prakticky neznámé a jeho zařazení do programu je dost raritní. Režírující José Antonio de la Loma v něm tedy nikterak nepřekvapí příběhem, který je další variací na klasické téma sbližování členů rodiny, nicméně poměrně funguje. Diváky tak uchvátí zejména nádhernými a pro mnohé možná exotickými španělskými lokacemi, které vytváří kouzelnou a zvláštní nostalgickou atmosféru, která se k rozehrané zápletce zcela hodí. Jeho největším trumfem je nicméně excelentní a tradičně živelný Anthony Quinn v titulní roli, který na sebe strhává veškerou pozornost a drží snímek nad vodou v několika slabších chvílích. A i když se v dalších úlohách objeví třeba Maud AdamsRamón Estévez nebo Elizabeth Ashley, nikdo z nich už tak neuchvátí. I vzhledem ke krátké stopáži je pak výsledek snesitelný i přes občasnou kýčovitost a rozpačitost. Zcela zapomenutá záležitost.   

Zajímavost: Španělská herečka Victoria Vera, která si ve filmu také zahrála, se později chlubila, že v pauzách natáčení hrála s Quinnem šachy.

Trailer k filmu není dostupný.

Ušák Chicky a Zlokřeček (Hopper et le hamster des ténébres) (úterý 6. 8., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / středa 7. 8., 11.50 - 13.35 / pátek 8. 8., 04.35 - 06.00)

Český plakát filmu Ušák Chicky a Zlokřeček / Chickenhare and the Hamster of Darkness
© DK Teplice
Francouzsko-belgický animák není nikterak výrazný a do puntíku splní to, co do něj divák po přečtení synopse a zhlédnutí traileru očekává. Režírující Ben Stassen se v něm o nic zásadního nepokouší a přiznaně se inspiruje slavnými hollywoodskými filmy, které parafrázuje, záměrně vychází z jejich zápletek, které pochopitelně uzpůsobuje žánru, takže veškerá dobrodružství jsou naprosto bláznivá a nemusí moc řešit logiku a návaznost. Animace sice nedosahuje takové úrovně jako u kolegů v zámoří, což je ale logické a je pořád na vysoké úrovni. Odrostlé publikum nejspíš potěší i několik vysloveně dospělých vtípků a narážek, které ale nijak neruší a dětské publikum rozhodně neodradí. To se bude bavit nejvíc, protože zápletka je velmi jednoduchá, hrdinové sympatičtí, stopáž střídmá, tempo svižné a neustále se v něm něco děje. Další prázdninový tip pro celou rodinu.  

Zajímavost: Strýc Chickyho se jmenuje Lapin, což je francouzský výraz pro králíka.

Český trailer filmu Ušák Chicky a Zlokřeček / Hopper et le hamster des ténébres

Elektrizující život Louise Waina (The Electrical Life of Louis Wain) (čtvrtek 8. 8., Televize Seznam, 11.55 - 14.10)

Plakát filmu Elektrizující život Louise Waina / The Electrical Life of Louis Wain
© Impawards
Tři roky staré britské životopisné drama se tuzemským kinům zcela vyhnulo a oficiálně se shání poměrně těžko. A je to logické, protože malíře, o němž snímek vypráví, mimo Británii zná jen málokdo. Režisér a spoluscenárista Will Sharpe ale jako by si toho byl vědom a zvolil hodně originální vizuální stránku, která je psychedelická a výrazně barevná a opravdu připomíná obrazy hlavního hrdiny. Navíc se rozhodl využít archaický obrazový formát 4:3, který onu psychedelii posouvá ještě na trochu jinou úroveň a je dost působivý. Neopomněl ani precizní výpravu a dobovou atmosféru společně s kostýmy, které fungují na výbornou. Titulní roli si zahrál jako tradičně skvělý a charismatický Benedict Cumberbatch, jemuž zdatně sekunduje především Claire Foy, dále se pak objeví ještě Andrea RiseboroughToby JonesRichard Ayoade a v menších úlohách i Taika Waititi a Nick Cave. Jediným zádrhelem tak je samotný příběh, z něhož je znát, jak moc má autor o hlavní postavě zjištěno a chce odvyprávět co nejvíc, což je mnohdy ku škodě věci a trochu prostříhat a pár pasáží vynechat by asi ničemu neuškodilo. Tip, který by rozhodně zasloužil lepší vysílací čas.  

Zajímavost: V soundtracku je velmi často použit teremin.

Oficiální trailer filmu Elektrizující život Louise Waina / The Electrical Life of Louis Wain

Hřích (Il peccato) (čtvrtek 8. 8., ČT art, 20.15 - 22.25)

Plakát filmu Hřích / Il peccato
© IMDb
Rusko-italské životopisné drama je v našich vodách absolutně neznámé a oficiální cestou nesehnatelné. A ono se není co divit, protože ačkoli ho natočil legendární režisér a scenárista Andrej Končalovskij a zachytil v něm život neméně slavného umělce Michelangela Buonarrotiho, divákovi v něm nešel nijak naproti a naopak paradoxně dělá co nejvíc proto, aby ho zcela odradil. Zvolil totiž hodně zvláštní přístup, v němž v extrémně pomalém tempu zkouší být co nejautentičtější, což znamená, že dobu umělcova života znázorňuje tak, jak bývá všeobecně popisována. To tedy znamená, že střídá výjevy špíny, bídy, hnusu a drsných podmínek tehdejší Florencie a vytváří notně temnou a syrovou atmosféru, kterou ne každý zvládne. Navíc dost často filozofuje a nedává moc odpovědí. Titulní roli s bravurou ztvárnil oslňující Alberto Testone, který je zcela přesný. Náročný tip. 

Zajímavost: Většina natáčení skutečně probíhala v Itálii.

Originální trailer filmu Hřích / Il peccato

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 36. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 36. týden
Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši Společně se školním rokem se na začátku září vrátil do kin Beetlejuice, kterému to ovšem trvalo dlouhých třicet šest let. A právě jeho pokračování má v aktuálním týdnu největší divácký potenciál. Dokáže ho využít?... čtěte zde
Vydáno: 04.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 35. týden
Top 20 ČR: Vlny v kinech dominují Českým kinům dominuje dobové drama Vlny režiséra Jiřího Mádla, které z dalších pozic jistí americké letní hity V hlavě 2 a Deadpool & Wolverine. čtěte zde
Vydáno: 03.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 35. víkend
Box office: Deadpool vládne filmovému létu Konec léta je ve znamení marvelovského trháku Deadpool & Wolverine, který nepřestává lákat filmové fanoušky. V patách mu je sci-fi horor Vetřelec: Romulus. čtěte zde
Vydáno: 02.09.2024 07:26 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Bezva polda je půlnoční muž k sežrání (26.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Po nepovedeném večírku se Spider-Man a Liga spravedlnosti ocitají bez domova (05.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Spasí Levy Marvel? (05.06.2024 18:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou (03.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe