Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 29. týden

Kinopremiéry: V hlavě zahradníka se odehrává zatracená krvavá láska

Vydáno: 17.07.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Disney

V tomto týdnu budou v kinech o diváckou přízeň bojovat především dva výrazné filmy. Zatímco rodiny s dětmi nepochybně zamíří na pokračování zámořského animovaného hitu V hlavě, ti ostatní možná neminou tuzemský Zahradníkův rok.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
V hlavě 2 (Inside Out 2) (Falcon)

Český plakát filmu V hlavě 2 / Inside Out 2
© CSFD
Bez nadsázky se dá napsat, že pokračování úspěšné pixarovky je pro kinaře dar z nebes, protože jde o vůbec první letošní film, který atakuje miliardu dolarů na tržbách a diváky přilákal do kin ve velkém počtu. O to lepší zprávou navíc je, že dle ohlasů se jedná o povedenou záležitost, která není tak geniální jako díl předchozí, ale o moc za ním nezaostává. Režisérem je debutant Kelsey Mann, což je ale v tomto případě pro běžné publikum ta méně důležitá informace. Premiéra týdne a snad i spása pro česká kina.

Synopse: V hlavě čerstvé teenagerky Riley se opět dějí velké věci. Ve velícím centru totiž probíhají nečekané stavební práce, aby se sem vešli noví překvapiví hosté - zbrusu nové emoce. Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, které měly vše dlouho pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, protože jejich společenství se náhle rozrůstá o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která pomalu přebírá nadvládu.

Zajímavost: Ve filmu se vystřídá hned několik animačních technik, například 2D animace, videoanimace nebo dětské kresby, což má být symbol digitálního světa, kterým procházela generace Z, jejíž zástupkyní je hlavní hrdinka.

Český trailer filmu V hlavě 2 / Inside Out 2

Twisters (Twisters) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Twisters / Twisters
© CSFD
Filmy o přírodních katastrofách aktuálně zas tolik v módě nejsou, proto je trochu s podivem, že jeden teď míří do kin. Vysvětlení je ale prosté, protože jeho tvůrci se snaží navázat na devadesátkový thriller, který ve své době patřil k poměrně úspěšným. Nikdo z původního týmu se ale nevrátil, takže návaznost je velmi volná a neznalost předchozího filmu určitě nebude překážkou k návštěvě kina. Diváky budou nejvíc lákat očekávané velkolepé záběry tornád a bouří, neboť režisérem je málo známý Lee Isaac Chung, který do hlavních rolí obsadil podobně neokoukané Daisy Edgar-JonesGlena Powella a Anthonyho Ramose. Dosavadní ohlasy jsou ale překvapivě spokojené a zdá se, že o úplný průšvih, kterým podobné pokusy většinou končí, by se jednat nemělo. Premiéra, která nejspíš bude v kině hodně působivá.

Synopse: Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones) je bývalá lovkyně bouří, která po ničivém tornádu během jejích vysokoškolských studií studuje bouřky už jen na obrazovkách v New Yorku. Zpět na otevřené pláně ji ale vyláká její přítel Javi (Anthony Ramos), který by rád, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Jejich cesty se zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních sítí, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami. Aktuálně se ale nad střední Oklahomou sbíhá několik bouřkových systémů a všichni budou brzy bojovat o holý život.

Český trailer filmu Twisters / Twisters

Zatracená krvavá láska (Love Lies Bleeding) (Aerofilms)

Český plakát filmu Zatracená krvavá láska / Love Lies Bleeding
© CSFD
Už v Karlových Varech byl k vidění romantický thriller, který zaujal diváctvo na Sundance a v Beríně. Jeho režisérkou a spoluscenáristkou je začínající Rose Glass, která láká na jakýsi nádech neonoiru, trochu otřepaný, ale stále fungující příběh a trojici Kristen StewartKaty M. O'Brian a Ed Harris v hlavních rolích. Jak už to u podobných záležitostí bývá, ohlasy jsou dost rozporuplné, ty pozitivnější ale zatím převládají, takže snad nebudou potenciální zájemci zklamaní.

Synopse: Na konci osmdesátých let se samotářská provozní posilovny Lou (Kristen Stewart) bezhlavě zamiluje do nabušené kulturistky Jackie (Katy M. O'Brian), která se chystá vyhrát mistrovství v Las Vegas. Vášnivá láska a pořádná dávka steroidů vlijí oběma do žil obrovskou dávku energie. V nekontrolovaném opojení se vydají za démonickým otcem Lou (Ed Harris) jednou provždy pomstít staré křivdy.
 
Zajímavost: O'Brian bývala taktéž profesioniální kulturistkou.

Český trailer filmu Zatracená krvavá láska / Love Lies Bleeding

Blue Lock: Episode Nagi (Gekijô-ban Blue Lock -Episode Nagi-) (Falcon)

Český plakát filmu Blue Lock: Episode Nagi / Gekijô-ban Blue Lock -Episode Nagi-
© Falcon
Japonské anime sice u nás stále nejsou masově oblíbené, přesto se v relativně krátké době dostává do tuzemských kin už třetí ukázka tohoto subžánru. Opět jde o snímek, který vychází z předchozího seriálu a z přečtení synopse divák pochopí snad jen to, že v centru dění stojí fotbal. Režisérem je Shunsuke Ishikawa, který stojí už za původním seriálem. Hodnocení je dosud naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi moc řídit. O moc víc zjistit nejde. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Středoškoláku Nagimu Seishirovi připadá jeho život strašlivě nudný. To se ale změní ve chvíli, kdy v něm jeho spolužák Mikage Reo, který sní o tom, že zvítězí na mistrovství světa ve fotbale, objeví netušené nadání pro tuto míčovou hru a přiměje ho, aby se jí začal věnovat aktivně. Následně pak Nagi obdrží pozvánku na tajemnou akci Blue Lock, kde se setká s těmi nejlepšími útočníky celé země. Poznává tak svět, o němž doposud neměl nejmenší tušení.

Český trailer filmu Blue Lock: Episode Nagi / Gekijô-ban Blue Lock -Episode Nagi-

Zahradníkův rok (Donart Film)

Plakát filmu  / Zahradníkův rok
© CSFD
České komediální drama je stejnojmenným románem Karla Čapka jen inspirováno a příběh si vymýšlí vlastní. Režii a scénář obstaral Jiří Havelka, který pokračuje ve svém nastoleném trendu počinů, v nichž zkoumá ryze českou povahu a společenské problémy, které s ní přicházejí. Hlavní roli ztvárnil Oldřich Kaiser, který za celou dobu skoro nepromluví, jeho manželku si zahrála jeho skutečná partnerka Dáša Vokatá, dále se objeví Štěpán KozubMichal Isteník nebo Alena Mihulová. Ohlasů je zatím velmi málo, takže nemá smysl se jimi moc zabývat, ti, kteří do kina půjdou, je ale stejně nejspíš moc řešit nebudou. Možný komerční hit.

Synopse: Na úpatí malebného kopečku žije zahradník (Oldřich Kaiser) se svojí ženou (Dáša Vokatá), kteří se starají o své malé zahradnictví. Jejich idylka je ale narušena, když se na nedalekém zámku chystá usídlit nový majitel, který chce krajinu přetvořit dle vlastních představ. Jeho plánům ale brání právě zahradnictví, tudíž se rozbíhá sled bizarních událostí. A i když jejich intenzita narůstá, zahradník se nevzdává a snaží se svůj domov bránit. A když se starostka i policie postupně utápí ve své vlastní byrokracii, rozhodne se zahradník vzít svůj osud do vlastních rukou.

Zajímavost: Snímek se natáčel chronologicky v průběhu jednoho ročního cyklu.

Originální trailer filmu Zahradníkův rok

Kamarádi v ghettu (Tomáš Vynikal)

Plakát filmu  / Kamarádi v ghettu
© CSFD
Tuzemský dokument, který se v přehledu premiér objevil před pár dny, je velkým autorským projektem debutanta Tomáše Vynikala. Ten kromě režie a scénáře obstaral i kameru, podílel se na hudebním doprovodu, střihu a zvuku a snímek si sám distribuuje. Jde tedy o docela odvážný počin, na němž pracoval deset let a diváky zavádí do komunity, o níž se moc nemluví a málokdo s ní má opravdové zkušenosti. Navíc na jejím příběhu ukazuje i značné sociální bolístky státu, který s podobnými komunitami neumí moc pracovat. Ohlasy pochopitelně neexistují, takže je jasné, že jde o sázku na kvalitativní nejistotu.

Synopse: Mladý režisér přichází do romského ghetta, kde chce hledat lidskost. Jelikož je velmi autentický nachází krom opravdového kamarádství i lidskou zkaženost. Město Přerov, kde se celý snímek odehrává, ghetto prodává i s obyvateli soukromé firmě za účelem nové výstavby bytů. Tato společnost ale následně zbourá jen část domů a končí v platební neschopnosti. Místní tak prožívají to co některé další komunity po celé republice.

Zajímavost: Za deset let tvůrce natočil tři sta hodin materiálu.

Trailer není dostupný.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 34. týden
Top 20 ČR: Vlny se hřejí na výsluní Český snímek Vlny se stále hřeje na výsluní diváckého zájmu a bez problémů obhájil vedoucí pozici z minulého týdne. Žádná z novinek pro něj nebyla konkurencí. čtěte zde
Vydáno: 27.08.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 34. víkend
Box office: Deadpool se vrací na vrchol Na čelo žebříčku se po dvou týdnech vrací znovu marvelovský trhák Deadpool & Wolverine, kterému je v patách Vetřelec: Romulus. čtěte zde
Vydáno: 26.08.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Longlegs 7/10
Recenze: Nicolas Cage je sériový vrah Longlegs V hororově laděném thrilleru Longlegs hraje Nicolas Cage úchylného sériového vraha, zatímco Maika Monroe agentku FBI, která ho má chytit. Jde o nové Mlčení jehňátek? čtěte zde
Vydáno: 23.08.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
2
TV tipy: 23. 8. 2024 - 29. 8. 2024
TV tipy: Maverick stojí v cestě žáru velkoměsta Konec prázdnin je vždy v televizích obdobím, které je dost prázdné a vyplňuje čekání na zahájení podzimní programového schématu. Letošní rok není výjimka, ačkoli zařazení premiéry pokračování hitu Top Gun je poměrně... čtěte zde
Vydáno: 23.08.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 34. týden
Kinopremiéry: Kočky v muzeu dávají Mikimu tiché znamení Temný thriller Longlegs, který provázejí nadšené zámořské reakce, se v tomto týdnu konečně objeví v českých kinech, a i když divácké žebříčky nezboří, fajnšmekry by potěšit měl. Konkurencí mu je třeba režijní debut... čtěte zde
Vydáno: 21.08.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Kina ovládly Vlny (20.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Novinky se na vrchol nedostaly (13.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Deadpool se drží v čele (12.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TOP 20 ČR: Deadpool a Wolverine se drží v čele (06.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Deadpool nemá konkurenci (05.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TOP 20 ČR: Deadpool a Wolverine měli raketový start (30.07.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Bezva polda je půlnoční muž k sežrání (26.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Animovaný film V hlavě 2 se hodně opakuje, kvality originálu si však zachovává (24.07.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Animák V hlavě 2 smetl konkurenci (23.07.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   34/2024

Longlegs
7/10

V hororově laděném thrilleru Longlegs hraje Nicolas Cage úchylného sériového vraha, zatímco Maika Monroe agentku FBI, která ho má chytit. Jde o nové Mlčení jehňátek?

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe