Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci

Vydáno: 08.01.2024 09:00 - Václav Limberk | foto: GeekTyrant

V Los Angeles se předávaly Zlaté glóby. Vítězem se stal životopisný snímek Oppenheimer, který získal pět ocenění. Dalším vítězným snímkem bylo sci-fi Chudáčci.
Zlatý glóbus 2023
© Deadline
V kategorii drama se stal vítězem večera 81. ročníku Zlatých glóbu snímek Oppenheimer s pěti cenami: nejlepší film, režie (Christopher Nolan), hlavní herecký výkon (Cillian Murphy), vedlejší herecký výkon (Robert Downey Jr.) a hudba (Ludwig Göransson). V kategorii komedie/muzikál zvítězil snímek Chudáčci, který přinesl Zlatý glóbus i herečce Emmě Stone za hlavní herecký výkon. Dalším oceněným byl snímek The Holdovers, za který byli oceněni herci Paul Giamatti a Da'Vine Joy RandolphBarbie získala ceny za nejlepší píseň a v nové kategorii jako nejlepší "komerční hit roku".

Jako nejlepší neanglicky mluvený snímek bylo oceněno drama Anatomie pádu a cenu pro nejlepší animovaný film získal Chlapec a volavka. Jeden Zlatý glóbus pro film Zabijáci rozkvetlého měsíce získala herečka Lily Gladstone. V televizních kategoriích byly oceněny seriály Boj o mocBeef a The Bear.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY