Kinopremiéry: Konec roku je srdeční záležitost

Vydáno: 28.12.2022 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Vodafone

Končící rok uzavře v kinech jedna jediná premiéra, kterou je trochu nedůvěryhodně vypadající německá komedie Srdeční záležitost. Ta velké ambice viditelně nemá a startuje spíše z povinnosti.
Srdeční záležitost (Liebesdings) (CinemArt)

Český plakát filmu Srdeční záležitost / Liebesdings
© CSFD
Německé komedie jsou v tuzemsku stále ještě relativně oblíbené, proto se dostávají i do kin. Rok 2022 tak zakončí jedna z nich, konkrétně počin režisérky a scenáristky Aniky Decker, o kterém se toho moc psát nedá. Synopse nevypadá nikterak originálně a ani dostupné ohlasy, kterých je ale naprosté minimum, nejsou moc nadšené a zmiňují, že text distributora tak trochu klame tělem. Jedinou známější tváří v obsazení je Elyas M'Barek, na jehož jméno možná pár diváků uslyší. Osamocená a nejspíš dost pochybná poslední premiéra týdne v roce 2022.

Synopse: Při příležitosti premiéry nového filmu všichni čekají na jeho největší hvězdu Marvina Bosche (Elyas M'Barek). Ta ale nepřichází, protože rozhovor s bulvární novinářkou Bettinou Bamberger (Alexandra Maria Lara) vysílaný živě se hrubě nepovedl a Marvin teď raději prchá ulicemi města, než aby se ukázal na veřejnosti. Jeho zoufalý útek končí v alternativním divadelním stand-up klubu Theatre 3000, kde potkává svéráznou šéfovou Friedu (Lucie Heinze), která ho v pomalu krachujícím klubu ukryje. Frieda se navíc od jeho fanynek dost liší, protože jím spíše opovrhuje, což Marvin dosud nezažil. A právě díky ní zjistí, jak je sláva pomíjivá a křehká a že štěstí se dá najít tam, kde to nejméně čeká.

Oficiální český trailer filmu Srdeční záležitost / Liebesdings


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY