Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 2. 12. 2022 - 8. 12. 2022

TV tipy: Rebel v žitě dosáhl na mistrovskou úroveň a píše přání Ježíškovi

Vydáno: 02.12.2022 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Ultimate Action Movie Club

Po roce znovu nastalo adventní období, čemuž také odpovídá televizní nabídka. Prim v ní totiž hrají předvídatelné snímky se sváteční tematikou. Tipy týdne jsou nicméně nová verze Jumanji a akční thriller Mistrovská úroveň.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Přání Ježíškovi (pátek 2. 12., Nova, 20.20 - 22.45)

Plakát filmu  / Přání Ježíškovi
© Bioscop
Před rokem měla premiéru česká sváteční komedie, která aktuálně míří do televizí. Režírující Marta Ferencová v ní rozhodně nepředvádí nic originálního, ale v záplavě současných tuzemských počinů odvádí solidní práci. Daří se jí vytvářet pohodovou vánoční atmosféru a udržuje potřebný nadhled, překvapivě ale funguje slepenec několika příběhů, které mají hlavu a patu a některé z nich jsou dokonce slušně vypointované. Postavy navíc nejsou úplně nesympatické a divák si k nim dokáže najít cestu, taktéž humor není úplně prvoplánový. V hlavních rolích se sešli Richard KrajčoElizaveta MaximováJiří LangmajerAnna Polívková nebo Matěj Hádek. Nebýt několika v kontextu zdejších reálií málo uvěřitelných momentů, nepřirozených scén a ne úplně dobrých výkonů dětských herců, mohl být dojem ještě lepší. Nenáročný a divácky vděčný tip. 

Zajímavost: Při natáčení bylo použito zhruba padesát vánočních stromků.

Oficiální trailer filmu Přání Ježíškovi
Věčný neklid (Restless) (pátek 2. 12., Nova Lady, 20.15 - 22.50 / neděle 4. 12., 17.35 - 20.15)

Plakát filmu Věčný neklid / Restless
© IMDb
Dekádu starý britský televizní thriller je v našich končinách známý naprosto minimálně, což je svým způsobem škoda. Celovečerně debutující režisér Edward Hall v něm sice musel pracovat s omezenými možnostmi, což ale moc nevadilo, protože dokázal vytvořit stísněnou a parádní dobovou atmosféru a rozehrál hodně zajímavou špionážní zápletku, která je navíc poměrně chytrá a udržuje diváka v pozornosti po celou dobu. Tempo je sice pomalejší, to ale není zásadní problém, protože je alespoň prostor pro seznámení s postavami, navíc zní povedená hudba Lorna Balfeho a vše zabírá krásná kamera. V titulní roli se objeví velmi dobrá Hayley Atwell, které zdatně sekundují Michelle DockeryCharlotte RamplingJames Norton nebo Rufus Sewell. Linie ze sedmdesátých let tedy není tak poutavá jako ta válečná, není to ale nic, co by mělo výrazně zkazit divácký zážitek. Neznámý tip.

Zajímavost: Snímek původně vznikl jako dvoudílný, následně byl i sestříhán do podoby jednoho filmu.

Oficiální trailer filmu Věčný neklid / Restless
Vánoce v ohrožení (Northpole) (sobota 3. 12., Televize Seznam, 20.15 - 21.55 / úterý 6. 12., 12.00 - 13.50 / středa 7. 12., 22.55 - 00.45)

Plakát filmu Vánoce v ohrožení / Northpole
© Blu-ray.com
Kanadská televizní záležitost je v zahraničí hodnocena poměrně solidně, u nás ji však nikdo nezná. A není se co divit, neboť jde o typickou produkci stanice Hallmark, navíc se sváteční tematikou, což znamená, že je jen víc kýčovitá, ačkoli trochu snesitelněji. Režírující Douglas Barr v ní toho moc neřešil a spolehl se na otřepaný a předvídatelný příběh plný klišé, v němž je dominantní vánoční atmosféra, v níž nechybí elfové a slušná, leč znovu dost naivní a kýčovitá romance. Stopáž je naštěstí střídmá a je v ní prostor jen na to nejnutnější a tempo je dost svižné na to, aby se divák nenudil. K pozitivním dojmům přispívá i sympatické a nikterak známé obsazení, které dodá určitý pocit autenticity. Při nižších očekáváních ale snímek svůj účel splní. Tip, který je v současné sváteční náladě ideální.

Zajímavost: Představitelé Santy Clause a jeho manželky Robert Wagner a Jill St. John jsou manželé i ve skutečnosti.

Televizní spot filmu Vánoce v ohrožení / Northpole
Jumanji: Vítejte v džungli! (Jumanji: Welcome to the Jungle) (sobota 3. 12., Nova, 20.20 - 22.45 / středa 7. 12., Nova Cinema, 20.00 - 22.25)

Český plakát filmu Jumanji: Vítejte v džungli! / Jumanji: Welcome to the Jungle
© Facebook tvůrce
Pět let starý dobrodružný blockbuster vzbuzoval ve své době značné obavy, ve výsledku ale nedopadl až tak špatně. Režírující Jake Kasdan pochopil, že se nemůže brát úplně vážně a důraz tedy kladl na značně odlehčenou a pohodovou atmosféru a velký nadhled, který je znát z každé scény. Příběh pochopitelně nedává moc smysl a je spíše sledem různě zábavných momentů, které někdy fungují více a někdy méně, nikdy ale nejsou vysloveně trapné. Vše je navíc natočeno ve velmi svižném tempu, v němž není prostor na přílišné přemýšlení, potěší i to, že stopáž není nikterak zbytečně protahovaná. Titulní roli ztvárnil zábavný a tradičně charismatický Dwayne Johnson, jehož doplňují výborný Jack BlackKaren Gillan nebo Kevin Hart, který tu není až tolik, takže nestačí být typický otravný. Jen škoda viditelně digitálních efektů, které opravdu nevypadají hezky. Ve slabší nabídce zřejmě tip týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Natáčení probíhalo na Havaji.

Český trailer filmu Jumanji: Vítejte v džungli! / Jumanji: Welcome to the Jungle
Mé potrhlé já (Kristin’s Christmas Past) (sobota 3. 12., Televize Seznam, 21.55 - 23.45 / úterý 6. 12., 23.50 - 01.40 / středa 7. 12., 12.00 - 13.50)

Plakát filmu Mé potrhlé já / Kristin's Christmas Past
© IMDb
Skoro deset let stará komedie je televizní záležitostí, u níž opět platí, že na zahraničních databázích je mnohem známější a lépe hodnocená než na těch zdejších. Režírující Jim Fall v ní musel pracovat s menším rozpočtem a v komornějších podmínkách, což se mu relativně podařilo. K dispozici dostal trochu otřepaný příběh se stále atraktivní linií cestování v čase, pochopitelně ale nelze čekat originalita a zmíněný motiv je využitý jen jako záminka k různě vtipným situacím. Ty poměrně fungují, ačkoli někdy je při nich potřeba velká divácká tolerance, k té nicméně přispívá i solidní sváteční atmosféra, která je sice kýčovitá, opět ale platí, že snesitelná. Hlavní roli si zahrála velmi dobrá a zábavná Shiri Appleby. Další málo známý vánoční tip.  

Zajímavost: Ve své domovině měl snímek televizní premiéru 23. listopadu 2013.

Originální trailer filmu Mé potrhlé já / Kristin’s Christmas Past
Bez konce (Bez konca) (sobota 3. 12., ČT art, 22.15 - 00.00)

Plakát filmu Bez konce / Bez konca
© Posteritati
Polské drama z první poloviny osmdesátých let v našich končinách není tak známé a oficiální cestou se dnes prakticky nedá sehnat, protože limitované DVD už bude vyprodané. Režisér a spoluscenárista Krzysztof Kieślowski v něm upoutá především dost temnou, depresivní a bezvýchodnou atmosférou Polska své doby, která je unikátní v tom, že zcela pomíjí pro tamní kinematografii důležitý náboženský motiv a svým smutným hrdinům bere veškerou naději. V pomalejším tempu vypráví dost silný příběh se zajímavým morálním přesahem, který nenechá nikoho chladným. Vše navíc dotváří vynikající hudební doprovod a excelentní herecké výkony, jimž dominuje skvělá Grażyna Szapołowska. Jediné, co tak trochu nevychází, je střídání politické linie, která výborně funguje a působí autenticky, a té mystické, která je naopak dost rozpačitá a malinko kýčovitá. V náloži svátečních filmů dost náročný a těžký tip, který není úplně veselý.

Zajímavost: Na DVD u nás film vyšel v roce 2007.

Originální trailer filmu Bez konce / Bez konca
Mistrovská úroveň (Boss Level) (sobota 3. 12., Nova, 22.45 - 00.40 / neděle 4. 12., Nova Cinema, 23.30 - 01.30)

Plakát filmu Mistrovská úroveň / Boss Level
© Teaser Trailer
Dva roky starý akční thriller by před vznikem VOD služeb mířil rovnou na video. Režisér a spoluscenárista Joe Carnahan se v něm totiž soutředil převážně na akci, která je v jeho podání stylová, relativně brutální a nechybí jí adrenalin. Hodně nápaditá a zábavná je i stylizace do podoby staré videohry, která si pohrává i s různými pohledy na jednu situaci. Horší už to je s příběhem, který je sice nesmyslný a přepálený, i přesto v něm je několik logických děr, a ačkoli v něm nechybí ani pár nečekaných zvratů, je hodně jednoduchý a předvídatelný. Moc nefunguje ani rodinná linie, která je vesměs nezajímavá a zbytečná, dojem kazí i lacinější vizuální stránka, z níž je znát přehnané využití digitálních efektů. Nad vodou tak snímek drží hláškující a potřebně drsný Frank Grillo, který si ho krade pro sebe, protože ani Naomi Watts a záporák v podání Mela Gibsona nejsou plně využiti. Tip, u kterého mrzí, že se tvůrce rozhodl pro nevýraznou a nejasnou pointu.

Zajímavost: Gibson při natáčení vykloubil Grillovi čelist.

Oficiální trailer filmu Mistrovská úroveň / Boss Level
Vánoce pod jednou střechou (Christmas Getaway) (neděle 4. 12., Nova Cinema, 14.40 - 16.30 / středa 7. 12., 09.40 - 11.30 / čtvrtek 8. 12., 06.00 - 07.50)

Plakát filmu Vánoce pod jednou střechou / Christmas Getaway
© Pinterest
Další z televizních vánočních snímků, které se s přimhouřením oka dají v tomto týdnu doporučit, a které mají o dost lepší hodnocení v zahraničí než u nás, kde jsou také mnohem známější, je pět let staré romantické drama, které nikoho nepřekvapí. Režírující Mel Damski v něm vsadil na naprostou jistotu v podobě lehce přeslazené sváteční atmosféry, zoufale předvídatelného příběhu, pomalejšího tempa a úplné idylky. Chybět nesmí ani kýčovité a toporné dialogy a naštěstí ani střídmá stopáž, v níž není prostor pro nic moc navíc, přesto je jen tak tak snesitelná. Titulní role dostali na starost solidní Bridget Regan a Travis Van Winkle, mezi nimiž probíhá potřebná chemie. Další tip, který se dá doporučit jen v adventním období a spíše ženskému publiku. 

Zajímavost: Regan byla v době natáčení těhotná.

Televizní spot filmu Vánoce pod jednou střechou / Christmas Getaway
Fesťák (The Festival) (pondělí 5. 12., Nova Cinema, 22.05 - 00.00 / středa 7. 12., 02.30 - 04.20)

Plakát filmu Fesťák / The Festival
© CSFD
Britská komedie je v tuzemsku známá velmi málo a oficiální cestou se nedá sehnat. Režírující Iain Morris se v ní vydává stejnou cestou jako ve svém slavném seriálu Inbetweeners, což znamená, že spoléhá na podobný humor, který je chvíli vtipný, chvílemi ale zoufale trapný a uchyluje se i k tomu fekálnímu, který je zase zbytečně infantilní. O příběhu nemá smysl se moc rozepisovat, protože ten tu prakticky neexistuje a děj je pouze sledem několika epizod, které moc nikam nevedou a nemají žádný vývoj a příliš u něj nefunguje ani elementární logika. Dojem ale o něco vylepšují svižné tempo, atmosféra hudebních festivalů a s tím související elektronický hudební doprovod. V hlavní roli se objeví Joe Thomas, kterého doplňují podobně málo známé tváře, takže minimálně určitý pocit autenticity by se měl dostavit. Oddechový tip pro tolerantnější publikum.

Zajímavost: Některé části se natáčely na hudebním festivalu v Leedsu.

Oficiální trailer filmu Fesťák / The Festival
Rebel v žitě (Rebel in the Rye) (čtvrtek 8. 12., ČT art, 20.15 - 22.00)

Plakát filmu Rebel v žitě / Rebel in the Rye
© IMDb
Životopisné drama přibližuje divákům osudy spisovatele J.D. Salingera, který je mnohem uznávanější v anglosaských zemích. Debutující režisér a ostřílený scenárista Danny Strong se musel popasovat s tím, že literát oproti svým vrstevníkům a dalším kolegům neprožil ničím výjimečný život a všechna jeho trápení působí jako filmová klišé. I proto stojí za pozornost, jak dokázal všechno natočit ve svižném tempu, relativně s přehledem a zajímavě natolik, aniž by přes předvídatelnost začal nudit. Na tom má velký podíl i parádní dobová atmosféra, velmi slušně napsané dialogy a pochopitelně i herecké obsazení. V něm hraje prim výborný Nicholas Hoult, jemuž zdatně sekunduje především Kevin Spacey, oba pak doplňují kupříkladu Hope DavisZoey Deutch nebo Victor Garber. Potěší i na žánr střídmá stopáž, v níž na druhou stranu není čas na hlubší motivace postav. Být to celé trochu odvážnější a originálnější, asi by dojmy byly ještě lepší.  

Zajímavost: Hoult kvůli roli nosil hnědé kontaktní čočky.

Oficiální trailer filmu Rebel v žitě / Rebel in the Rye

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Rozhovor dekády (19.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu