Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Vstupenka do ráje

Recenze: Vstupenka do ráje je jen nablýskanější verzí devadesátkových romantických komedií

Vydáno: 31.10.2022 12:30 v sekci Recenze | Premiéry - Lukáš Frank | foto: Wallpaper Abyss - Alpha Coders

Už nějakou chvíli brázdí kina po celém světě romantická komedie s Julií Roberts a Georgem Clooneym Vstupenka do ráje. Budete se i vy při sledování tohoto filmu cítit jako v ráji? Možná jen na chvíli.

Ticket to ParadiseRecenzoval/a Lukáš Frank dne 31.10.2022 12:30. Už nějakou chvíli brázdí kina po celém světě romantická komedie s Julií Roberts a Georgem Clooneym Vstupenka do ráje. Budete se i vy při sledování tohoto filmu cítit jako v ráji? Možná jen na chvíli. Hodnocení: 2.5

Ticket to Paradise

Ticket to Paradise
Komedie / Romantický
United States, 2022 , 104 min.

Režie: Ol Parker
Scénář: Ol Parker, Daniel Pipski
Kamera: Ole Bratt Birkeland
Hudba: Lorne Balfe
Herci: George Clooney, Sean Lynch, Julia Roberts, Arielle Carver-O'Neill, Ling Hsueh Tang, Billie Lourd, Kaitlyn Dever, Charles Allen, Maxime Bouttier, Francis McMahon, Genevieve Lemon, Romy Poulier, Lucas Bravo, Dorian Djoudi, Ilma Nurfauziah

Česká premiéra: 15.09.2022

Distributor: CinemArt

Ticket to Paradise hodnocení na Kinobox.cz: 63.52 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
V dnešní době je Vstupenka do ráje jakýmsi zjevením mezi filmy, které jsou distribuovány do kin. V posledních letech bychom našli opravdu jen málo snímků podobných tomuto, takové filmy jsou posílány rovnou na streamovací služby, protože se u nich prostě dobře žehlí, vaří, skládá nábytek nebo zapomíná na starosti všedních dní. Nemyslete si ale, že jde o nějaký neobvyklý, neotřelý zážitek, který korunuje originální zápletka. Vůbec!

Kaitlyn Dever, Billie Lourd, Maxime Bouttier ve filmu Vstupenka do ráje / Ticket to Paradise
© Universal
Sledujeme příběh, který v jistých obměnách dominoval stříbrnému plátnu před čtvrtstoletím (a vlastně ještě dříve) a vynesl tak hlavně herečku Julii Roberts mezi hvězdy první velikosti. Pretty Woman, Svatba mého nejlepšího přítele, Nevěsta na útěku, Notting Hill. Clooneyho tehdy milovaly divačky po celém světě v seriálu Pohotovost, a tak se na přelomu století objevil v několika diváckých hitech (Dannyho parťáci), které jeho statut hollywoodské hvězdy potvrdily (a možná i trošku pošramotily – myslím, že nejen Clooney by raději na snímek Batman a Robin nejraději zapomněl, ač je na něj ve Vstupence do ráje odkaz).

Debutový scénář Daniela Pipskiho se ani nesnaží přijít s něčím novým a šablonovitě za sebe sází jednu situaci za druhou. Mladá a krásná Lily (Kaitlyn Dever) úspěšně dokončí právnickou fakultu, odpromuje a se svou nejlepší kamarádkou Wren (Billie Lourd) se vydává na trip na Bali, kde poznává domorodce Gedeho (Maxime Bouttier), prodejce mořských řas, s kterým se během několika týdnů zasnoubí. Na scénu tak přichází Georgia (Julia Roberts) a David (George Clooney), rodiče Lily, kteří spolu posledních dvacet let příliš nevycházeli a spojují se spolu, aby zabránili nerozvážnému kroku vlastní dcery. Sami podobnou chybu už jednou udělali.

George Clooney, Julia Roberts ve filmu Vstupenka do ráje / Ticket to Paradise
© Universal
Režisér Ol Parker využil své zkušenosti ze svého předchozího filmu Mamma Mia! Here We Go Again a dechberoucím způsobem (za pomoci kameramana Oleho Bratta Birkelanda) snímá do detailu všechny krásy tropického ráje, a to i přesto, že zmiňované indonéské Bali hrály australské lokace, konkrétně Queensland. Bambusové domky na pláži, tyrkysově modrá voda a bílý písek dává divákům tip na tu nejlepší dovolenou. Za zmínku také stojí povedeně zobrazené kulturní tradice obyvatel Bali, a to jak před svatebním obřadem, tak při něm. Samotná Gedeova práce, pěstování a distribuce mořských řas, patří k tomu zajímavějšímu, méně obvyklému a nevídanějšímu, co film nabízí.

Streamovací služba Netflix je zaplavena obrovským množstvím často podprůměrných romantických komedií, které fungují na podobném principu jako Vstupenka do ráje, a přesto za tímto snímkem zaostávají. Jde hlavně o obrovské charisma obou představitelů hlavních rolí. Julia Roberts jako by nezestárla. Její osobitý úsměv dá vzpomenout na dobu její největší slávy a její projev je tak přirozený, že jí uvěříte každou větu, kterou jí scénář předepisuje. 

Georgi Clooneymu byste stěží tipovali, že už má po šedesátce. Stejně jako Roberts, i on neztratil nic ze svého charismatu a je tak jejím vyrovnaným soupeřem při vzájemných šarvátkách. Jejich společné scény patří k tomu nejlepšímu, co film divákům nabízí. Ostatní postavy jsou víceméně sympatické, ale stojí v pozadí těchto dvou osobností. Plusem je určitě to, že nikdo zbytečně nepřehrává a nepitvoří se jen proto, aby byla některá ze scén „ještě zábavnější“. Větší prostor by možná zasloužila Billie Lourd, které komediální talent nechybí, a ač má za sebou spousty rolí, tak na tu svoji ikonickou stále čeká.

George Clooney, Julia Roberts ve filmu Vstupenka do ráje / Ticket to Paradise
© The Streamable
Zpočátku má film spád, a to hlavně díky několika povedeným hláškám, které sice asi nezlidoví jako „Svině klouzavý.“ z Pretty Woman, a ani nevyvolají dlouhé a hlasité záchvaty smíchu, ale pobaví. Posupně se ale vytrácí a nahrazuje je zbytečné rozebírání rodinných hodnot, vytahování starých křivd, patos a snímek směřuje k naprosto očekávatelnému finále, které jsme viděli už tisíckrát. Romantická duše možná zapláče, ale u většiny diváků se spíše objeví myšlenka: „Už zase?!“

Vstupenka do ráje má jedno velké plus. Vlastně dvě. Julii Roberts a George Clooneyho. Bez nich by šlo o další netflixovou slaďárnu, na kterou při závěrečných svatebních zvonech zapomenete. Jejich charisma a herecký talent je to, co táhne film kupředu. Snímek ale nepřinese vůbec nic nového, jen nechá zavzpomínat na dobu, kdy romantické komedie tohoto typu vládly kinům a do kapes distributorů sypaly obrovské sumy peněz. Koho bude nudit příběh, ať se zaměří na kránou přírodu. Kdo z vás po zhlédnutí filmu už koukal na letenky na Bali? Nebo spíš do Austrálie?

Český trailer filmu Vstupenka do ráje

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 25. týden
Kinopremiéry: Motorkáři a Lassie prožívají nová dobrodružství Návštěvnost v českých kinech je dost bídná a ani tento týden na tom nejspíš nic moc nezmění. Nejatraktivnější premiérou je totiž poměrně hvězdně obsazené drama Motorkáři, jehož komerční potenciál ale není nikterak velký.... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 24. týden
Top 20 ČR: Mizerové se drží na špici Na prvním místě domácího žebříčku se drží čtvrtý díl akční komedie Mizerové a druhé místo si pojistil Garfield ve filmu. Návštěvnost v kinech je i nadále podprůměrná. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 24. víkend
Box office: V hlavě 2 má obrovský úspěch Kina ožila s premiérou pixarovky V hlavě 2, která oficiálně zahajuje letní sezónu obrovským komerčním úspěchem, který je dokonce ještě větší než v případě jedničky před devíti lety. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 14. 6. 2024 - 20. 6. 2024
TV tipy: Vřískající Arvéd se ocitá v podezření Blíží se začátek prázdnin a televizní programy se plní očekávanými letními lákadly. I proto je těžké sestavit reprezentativní výběr z neokoukaných počinů. V naší chudé nabídce tak tento týden vyčnívá premiéra pátého... čtěte zde
Vydáno: 14.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 24. týden
Kinopremiéry: Velmistr má prachy ve jménu cti Ani tento týden kina zásadním způsobem nevytrhne, protože premiérová nadílka je hodně slabá a velký divácký potenciál rozhodně neskrývá. Vedle další minipřehlídky japonského anime odstartuje třeba chválené drama Ve jménu... čtěte zde
Vydáno: 12.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Osamělí vlci (29.05.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Nejlepší filmy z prostředí casin (13.02.2023 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Black Panther znovu vítězí (05.12.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Den díkuvzdání ve znamení Black Panthera (28.11.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Black Panther zůstal první (22.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box offixe: Black Panther bez konkurence (21.11.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Black Panther triumfoval (15.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Black Panther se vrací (14.11.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Mamánek sesadil Adama (01.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Black Adam zůstává první (31.10.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Black Adam vítězem (25.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Black Adam skóruje (24.10.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Halloween přemohl Úsměv (18.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Avatar se přetahuje s Janem Žižkou (11.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Nejvíce hazardní herci a tvůrci seriálů v Hollywoodu (08.10.2022 10:35 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Jan Žižka si bere zpět prvenství (04.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Avatar se vrací na trůn (27.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   23/2024

Mizerové: Na život a na smrt
8/10

Čtvrtí Mizerové se vrací do kin po čtyřech letech od minulého dílu, opět bez režijní účasti Michaela Baye, ale znovu s producentem Jerrym Bruckheimerem a hvězdnou dvojicí Will Smith a Martin Lawrence.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe