Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 31. týden

Kinopremiéry: Prokletí tygři bojují na planetě Praha o střídavku

Vydáno: 03.08.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Srpen začíná v kinech pěti novinkami, z nichž tou nejatraktivnější a nejzajímavější je rozhodně akční thriller Bullet Train. O diváckou přízeň bude bojovat i další tuzemská komedie, tentokráte Střídavka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bullet Train (Bullet Train) (Falcon)

Český plakát filmu Bullet Train / Bullet Train
© CineStar
Akční thriller podle trailerů vypadá na první pohled jako poctivá žánrovka, kterých není nikdy dost. O tom, že by tomu tak mohlo být, hovoří i jméno režiséra Davida Leitche, který má akci v malíku a umí ji zkloubit i s poměrně dobrou zábavou. Tentokrát láká na docela zajímavou zápletku, orientální prostředí Japonska a solidní obsazení, jehož hlavní hvězdou je Brad Pitt, kterému dělají společnost Sandra BullockAaron Taylor-JohnsonZazie BeetzMichael Shannon nebo Logan Lerman. Ohlasů je zatím naprosté minimum, ty dostupné jsou ale relativně spokojené. Tak uvidíme, jak se zadaří. Premiéra týdne.

Synopse: Nájemný zabiják Beruška (Brad Pitt) je už odhodlán svou práci vykonávat mírumilovně, neboť spousta předchozích kšeftů se mu vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Jenže osud pro něj nachystal úplně něco jiného, protože při své nejnovější misi se Beruška dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, zároveň ale protichůdné. Tahle cesta napříč Japonskem bude ještě hodně divoká.

Zajímavost: Leitch dělal Pittovi dubléra a kaskadéra ve čtyřech filmech.

Oficiální český trailer filmu Bullet Train / Bullet Train
Arthur: Prokletí (Arthur, malédiction) (Bioscop)

Český plakát filmu Arthur: Prokletí / Arthur, malédiction
© CSFD
Ačkoliv název francouzského snímku evokuje další pokračování dětské animované taškařice od Luca Bessona, není tomu tak, ačkoli s ní má něco společného. A to především scenáristu, jímž je právě legendární tvůrce a také to, že hlavní hrdina je velkým fanouškem prvního dílu trilogie Arthur a Minimojové. Jinak jde o horor, jehož zápletka vypadá tuctově a bizarně zároveň a kromě účasti slavného autora není nač lákat, protože režisérem je začínající Barthélémy Grossmann a ani v obsazení se neobjeví nikdo extra povědomý. Ohlasy zatím neexistují, ale očekávání by neměla být nikterak vysoká. Hodně nevyzpytatelná premiéra.

Synopse: Alex (Mathieu Berger) je už od dětství fanouškem filmu Arthur a Minimojové. Na jeho narozeniny ho jeho nejlepší přátelé překvapí a vezmou do domu, kde se film natáčel. Ani jeden z nich ale netuší, že jde o zlověstnou a smrtelnou past a z dětské hry se tak velmi brzy stane hrůzná noční můra.

Český trailer filmu Arthur: Prokletí / Arthur, malédiction
Tygři (Tigers) (Film Europe)

Český plakát filmu Tygři / Tigers
© CSFD
Švédsko-italsko-dánské drama je sice dva roky staré, vzhledem k tématu mu to ale vůbec neubírá. Režisérem a scenáristou je Ronnie Sandahl, který v něm vsadil na silnou tematiku života sportovce v cizí zemi a s tím související sportovní psychologii, navíc vše narouboval na extrémně populární fotbal. V titulní roli se objeví málo známý Erik Enge a ani v dalších úlohách to se známými tvářemi není nijak žhavé. Důležitější je, že dostupné ohlasy jsou mírně optimistické, a i když prý film lehce klouže po povrchu, určité světlo do problematiky vnese. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Martin (Erik Enge) je jedním z největších fotbalových talentů, jaké kdy Švédsko mělo. V šestnácti se mu splní dlouholetý sen, když ho koupí jeden z nejprestižnějších italských klubů. Chvíle euforie ale brzy vystřídají pocity tlaku, oběti, oddanosti, především ale trýznivé samoty. Martin se tak velmi brzy začíná ptát, zda právě tohle je ten život, po kterém vždy toužil.

Český trailer filmu Tygři / Tigers
Planeta Praha (Aerofilms)

Plakát filmu  / Planeta Praha
© CSFD
O tom, že Praha není jen velkoměsto plné aut, smogu, uspěchaných lidí a korporátních čtvrtí, se bude snažit diváky přesvědčit dokument, který je zavede do mnohdy neprobádaných míst, kde žije dost nečekaná zvířena. O režii se postaral Jan Hošek, který má s podobnými záležitostmi bohaté zkušenosti, komentář mu namluvil Jiří Macháček. Ohlasy zatím neexistují, dá se ale čekat plno nádherných obrazů a malebných záběrů různých zákoutíček. Dost možná příjemná premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Ačkoliv se to nemusí zdát, vedle mnoha obyvatel naší metropole žije i velké množství zvířat. Kde se v Praze vzali majestátní mufloni? Co si počne slípka zelenonohá, které nutrie bere možnost ke hnízdění? Do jaké zimní skrýše na Petříně se schová roztomilý plch? A najde roháč partnerku v nočním reji zahradní restaurace?

Originální trailer filmu Planeta Praha
Střídavka (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Střídavka
© CSFD
Ačkoliv tuzemských komedií je v kinech dost a dost, další se vydává do boje o diváky. A opět se opírá o rodinné a partnerské vztahy, které se pokouší různě propojovat a těžit z toho vtipné situace. Režisérem je zkušený, ale povětšinou rutinní Petr Nikolaev, který publikum láká především na hvězdné obsazení, v němž se sešli Jitka Čadek ČvančarováMartin HofmannAnna PolívkováEva HolubováJiří Vyorálek nebo Halka Třešňáková. Ohlasy ani komentáře zatím dostupné nejsou, ty ale cílová skupina stejně moc neřeší. Potenciální divácký hit, který to ale bude mít v záplavě rovnocenné konkurence dost těžké.

Synopse: Když se ze tří rodin stane jedna velká, je potřeba pořádný plán. Plán, jak přežít minulé i současné partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich, nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce a hlavně, co nečekáte.

Originální teaser trailer filmu Střídavka

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tarantino ruší svůj poslední film (18.04.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: DogMan (06.09.2023 08:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu