Kinopremiéry: Thor nastoupil cestu samuraje a všechno řekl psem

Vydáno: 06.07.2022 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Ve svátečním týdnu do kin vstoupí čtvrtý Thor, který má jednoznačné ambice stát se tím největším a nejúspěšnějším letním blockbusterem. Největší konkurenci bude mít v tuzemské romantické komedii Řekni to psem.
Thor: Láska jako hrom (Thor: Love and Thunder) (Falcon)

Český plakát filmu Thor: Láska jako hrom / Thor: Love and Thunder
© Cinemax
Čtvrtý díl úspěšné marvelovky je dalším střípkem do monumentálního univerza a pochopitelně očekávanou komiksovkou. Dá se předpokládat, že se opět ponese v trochu odlehčenějším duchu, protože režisérem a spoluscenáristou je Taika Waititi, který si zahrál i jednu z hlavních rolí. V té titulní se vrátil Chris Hemsworth, záporáka tentokráte ztvárnil Christian Bale, dále se pak objeví Natalie PortmanTessa ThompsonRussell CroweChris PrattDave Bautista nebo Ben Falcone. Ohlasy ani komentáře zatím dostupné nejsou, nelze ale očekávat, že by byly výrazně jiné než u předchozích marvelovek. Jasná premiéra týdne a dost možná celého léta.

Synopse: Thor (Chris Hemsworth) hledá vnitřní mír a ocitá se tak na své nejtěžší životní cestě. Tu ale přeruší galaktický zabiják Gorr (Christian Bale), který usiluje o totální zánik bohů. Thor tedy požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou bývalou přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která k jeho překvapení ovládá mocné kladivo Mjolnir, o pomoc. Společně podniknou vesmírné dobrodružství, při němž se pokusí odhalit tajemství Gorra a zastavit ho dřív, než bude pozdě.

Zajímavost: Thor je vůbec první z celého marvelovského univerza, kdo se dočkal čtyř samostatných filmů.

Oficiální český trailer filmu Thor: Láska jako hrom / Thor: Love and Thunder
Ghost Dog: Cesta samuraje (Ghost Dog: The Way of the Samurai) (Aerofilms)

Český plakát filmu Ghost Dog: Cesta samuraje / Ghost Dog: The Way of the Samurai
© Aerofilms
Po dvaadvaceti letech se do českých kin na omezenou dobu vrací takřka kultovní drama z konce devadesátých let. Režisér a scenárista Jim Jarmusch v něm zkombinoval mafiánský film s východní filozofií a podbarvil to hiphopovým soundtrackem z dílny RZA a natočil svůj divácky asi nejvstřícnější a nejzábavnější počin, který si i po letech udržuje status legendy a snímku, který má co nabídnout dalším diváckým generacím. Kromě příběhové a hudební stránky zaujme i překrásnou kamerou a Forestem Whitakerem, který jako by se pro ústřední roli narodil. Jako bonus je navíc snímek možné vidět v restaurované 4K verzi, což je obrovské lákadlo i pro ty, kteří ho znají nazpaměť.

Synopse: Ghost Dog (Forest Whitaker) je nájemný vrah, který se řídí kodexem japonských samurajů. Po celou kariéru si udržuje odstup a až neuvěřitelný ledový klid. Ten ale ztratí v momentě, kdy mu mafiáni jako varování zahubí jeho milované holuby. A to rozhodně nejde nechat bez pomsty.

Zajímavost: Whitaker kvůli natáčení studoval východní filozofii a dlouho před začátkem každého natáčecího dne meditoval.

Český trailer k obnovené premiéře filmu Ghost Dog: Cesta samuraje / Ghost Dog: The Way of the Samurai
Řekni to psem (CinemArt)

Plakát filmu  / Řekni to psem
© CSFD
Česká romantická komedie už podle názvu a synopse vypadá jako jasný komerční hit, od něhož nelze mít přehnaná očekávání. Režisérem je pro někoho možná překvapivě Robert Sedláček, který většinou mívá trochu vyšší ambice, v tomto případě na ně ale nejspíš rezignoval. Diváky tak láká především přítomnost několika čtyřnohých mazlíčků a solidní obsazení, v němž se sešli Berenika KohoutováHana VagnerováŠtěpán BenoniJiří LábusTaťjana MedveckáIgor Orozovič nebo Veronika Žilková. Ohlasy zatím neexistují, platí ale, že cílová skupina je moc řešit nebude. Útok na vrchol žebříčků návštěvnosti.

Synopse: Místo vytouženého děťátka dostane Dita (Berenika Kohoutová) od svého přítele Filipa (Igor Orozovič) mladou border kolii, ačkoli nikdy žádného psa nechtěla. Psů se ovšem bojí a celá pejskařská komunita, které by se najednou měla stát členem, jí připadá k smíchu. Navíc ji po pár dnech Filip opustí a zradí ji nejlepší kamarádka (Hana Vagnerová), pro kterou zároveň pracuje a dá jí výpověď. A aby toho nebylo málo, při jedné procházce se svým psem šlápne do psího exkrementu, což vyloženě nesnáší. Je ale možné, že od této chvíle se její život zcela změní?

Oficiální trailer filmu Řekni to psem


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY