Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry:30. týden

Kinopremiéry: Prvok, Šampón, Tečka a Karel čekají, až přijde kocour a podnikají expedici do džungle

Vydáno: 28.07.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Premiérou aktuálního týdne sice je zábavná disneyovka Expedice: Džungle s Dwaynem Johnsonem a Emily Blunt, tuzemští diváci ale stejně budou nejvíce chodit na novinku Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Expedice: Džungle (Jungle Cruise) (Falcon)

Český plakát filmu Expedice: Džungle / Jungle Cruise
© Falcon
Dobrodružná fantasy je inspirována jednou z atrakcí v Disneylandu a tímto způsobem je k ní třeba přistupovat. Režie se chopil Jaume Collet-Serra, který podobně odlehčené žánry netočí, takže vstupuje do nových vod, diváckým lákadlem ale pochopitelně bude obsazení, v němž ústřední duo ztvárnili Dwayne Johnson a Emily Blunt, které doplnili třeba Jesse PlemonsPaul Giamatti nebo Edgar Ramirez. První ohlasy zatím hovoří o poměrně zábavné jízdě, která má spád a navazuje na ty nejlepší žánrovky z let minulých. Vypadá to tedy, že půjde o naprostou sázku na jistotu, u které by celá rodina měla být spokojena. Premiéra týdne.

Synopse: Odvážná průzkumnice Lily (Emily Blunt) se vydává na výpravu do amazonské džungle, která je plná nebezpečných zvířat a plazů a navíc skrývá jakýsi nadpřirozený úkaz. Průvodcem jí má být kapitán lodi Frank (Dwayne Johnson), s nímž si ale do oka úplně nepadne.

Zajímavost: V souvislosti s premiérou snímku otevřel Disneyland znovu tuto atrakci, na kterou už byl přístup nemožný.

Oficiální český trailer filmu Expedice: Džungle / Jungle Cruise 
Slečna bestie (Freaky) (CinemArt)

Český plakát filmu Slečna bestie / Freaky
© CinemArt
Hororová komedie sice neohromí svým námětem, protože tematika výměny těl a identit není nijak nová a originální, pořád se s ní ale dá pracovat nápaditě. Režisér a scenárista Christopher Landon si navíc na podobných nápadech postavil kariéru a jeho dosavadní počiny byly relativně úspěšné. Vždy jim ale bylo vytýkáno, že úvodní premisu úplně nevytěžily a potenciál zůstal nevyužit. To se píše i o tomto snímku, který je hodnocen solidně, i když nepřekročí hranici lehkého nadprůměru. Hlavní role autor svěřil Vinci Vaughnovi a Kathryn Newton. Počítejte tedy se zábavnou, nikoli však výraznou záležitostí, což potvrdí i naše recenze.

Synopse: Obávaný vrah zvaný Řezník (Vince Vaughn) si jako svou další oběť vyhlédne naivní studentku Millie (Kathryn Newton). Jenže místo další oběti si ze setkání s mladou dívkou odnese jednu nepříjemnou životní komplikaci. Vinou jistého magického rituálu si totiž společně prohodili těla. Zatímco on si situaci užívá a díky proměně může prakticky bez problémů vylepšovat svůj seznam o další a další oběti, ona se musí vyrovnat se situací, že najednou je z ní obtloustlý padesátník, po kterém jdou policisti z celých USA.

Zajímavost: Převážná část děje se odehrává v pátek třináctého.

Oficiální český trailer filmu Slečna bestie / Freaky
Voyagers - Vesmírná mise (Voyagers) (Bioscop)

Český plakát filmu Voyagers - Vesmírná mise / Voyagers
© Bioscop
Sci-fi thriller spoléhá na atraktivní premisu, pro kterou znovu platí, že není nijak originální, ale dá se zpracovat do hodně slušných výsledků. Trochu varující je ovšem jméno kdysi nadějného režiséra a scenáristy Neila Burgera, jehož kariéra v posledních letech upadá a dle ohlasů se bohužel nezdá, že by se na tom mělo cokoli změnit. Chválí se prakticky jen vizuální stránka, příběh prý naopak moc smysl nedává a jde spíše o vesmírnou pohádku než o nějaké chytré sci-fi. V obsazení žádná vyložená hvězda nečeká, důvěru nicméně dostali třeba Tye SheridanLily-Rose DeppFionn Whitehead nebo Colin Farrell. Zřejmě zklamání a pokračování úpadku jedné nadějné kariéry.

Synopse: V roce 2063 sužují Zemi nemoci a sucho. Jedinou šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země tak odstartuje raketa se speciální misí. Třicet chlapců a dívek narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravováno na život ve vesmíru. Veškerých emocí a pocitů jsou zbavováni podáváním pravidelné dávky speciálních drog. Když ale někteří z nich odhalí tajemství celé mise a účinky drog, vzepřou se.

Český trailer filmu Voyagers - Vesmírná mise / Voyagers
Nejlepší léta (Gli anni piú belli) (Pilot FIlm)

Plakát filmu Nejlepší léta / Gli anni piú belli
© MyMovies
Italská dramedie je jednou velkou neznámou, neboť ze synopse vypadá jako typicky jižanské vztahové drama, které moc nepřekvapí. Zahraniční ohlasy jsou ale docela solidní a hodnocení se pohybují na lehkém nadprůměru, což by mělo svědčit o tom, že by mělo jít o slušnou žánrovku, která vysloveně nezklame. Nejznámějším jménem je režisér a spoluscenárista Gabriele Muccino, který podobné počiny točí i v Hollywoodu, pravidelně se ale vrací do své vlasti. Titulní čtveřici si zahráli Pierfrancesco FavinoMicaela RamazzottiKim Rossi Stuart a Claudio Santamaria. Premiéra, která by nemusela být jen pro milovníky evropských filmů.

Synopse: Paolo (Kim Rossi Stuart) je absolventem literatury, který velmi těžko hledá učitelské místo. Giulio (Pierfrancesco Favino) se stává úspěšným právníkem a své mladické ideály velmi brzy vymění za peníze a slávu. Riccardo (Claudio Santamaria) střídá jedno zaměstnání za druhým a neví, zda che být hercem, nebo novinářem. Gemma (Micaela Ramazzotti) odchází z Říma do Neapole, kde se jen těžko protlouká, aby se o pár let později vrátila a dala se znovu dohromady s Paulem. Když pak ale za jeho zády začne mít poměr s Giuliem, zdá se, že se skupina nenávratně rozpadla.

Český trailer filmu Nejlepší léta / Gli anni piú belli
Lux Æterna (Lux Æterna) (Film Europe)

Plakát filmu Lux Æterna / Lux Æterna
© Film Europe
Francouzské experimentální drama je určeno pouze fajnšmekrům a trochu více znalým divákům. Jednak má pouze padesát minut a druhak je jeho režisérem a scenáristou svérázný a dost často kontroverzní Gaspar Noé, který tentokráte natočil hodně osobitou esej o kinematografii, lásce k filmu i filmařině jako takové. Hodnocení jsou, jak už to tak v podobných případech bývá, hodně rozdílná, ale souhrně se pohybují někde mezi lehkým nadprůměrem a solidním počinem a tato hranice není tentokrát tak tenká. Samy sebe tu ztvárnily Charlotte Gainsbourg a Béatrice Dalle, které jsou jedinými slavnějšími jmény, která se objeví. Premiéra pro filmové teoretiky.

Synopse: Herečky Béatrice Dalle a Charlotte Gainsbourg vypráví příběhy o čarodějnicích. To ale není všechno, protože tenhle snímek je také esejí o kinematografii, lásce k filmu a hysterii filmového natáčení.

Zajímavost: Premiéra filmu proběhla na MFF v Cannes roku 2019, přičemž byl dokončen těsně před festivalem.

Originální trailer filmu Lux ÆternaLux Æterna
Prvok, Šampón, Tečka a Karel (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Prvok, Šampón, Tečka a Karel
© CSFD
Tuzemská komedie je jasným diváckým filmem, o němž nemá cenu se sáhodlouze rozepisovat, protože jde o jednoznačný útok na první příčky žebříčků návštěvnosti. Podle své vlastní knihy scénář napsal a režii obstaral Patrik Hartl, který spoléhá na vděčné téma krize středního věku a hvězdné obsazení, v němž ústřední role ztvárnili Martin PechlátDavid ŠvehlíkHynek Čermák a Martin Hofmann, ty vedlejší pak třeba Daniela KolářováKristýna BokováBarbora PolákováSabina Remundová nebo Jitka Schneiderová. Ohlasů zatím moc není, nedá se ale předpokládat, že by se jimi diváci nějak zásadně řídili. Jasný divácký hit.

Synopse: Čtyři kamarádi ve středním věku si přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. Svou krizi se rozhodnou vyřešit provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, že je opravdový chlap? Jak zabrání rozpadu ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok (Martin Pechlát), Šampón (David Švehlík), Tečka (Hynek Čermák) a Karel (Martin Hofmann) se pokusí v sobě najít zbytky odvahy udělat nějakou pořádnou ptákovinu jako zamlada.

Zajímavost: Celý projekt byl původně zamýšlen jako scénář, následně byl ale převeden do knižní podoby a nyní zase přepsán do scénáře.

Originální trailer filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Až přijde kocour (NFA)

Plakát filmu  / Až přijde kocour
© eea.nfa.cz
Legendární alegorie Vojtěcha Jasného sice zůstává ve stínu mnoha snímků z období Československé nové vlny a pořád ji nezná tolik diváků, kolik by bylo záhodno, dáno je to ale jen tím, že oproti ostatním počinům je tento trochu umělečtější, preciznější a nejde publiku úplně na ruku. Je proto dobře, že zrovna tento snímek se dočkal digitální restaurace a je znovu uváděn do kin a můžou ho tak vidět nové divácké generace. V hlavní roli se krom kocoura objeví Jan Werich a Emília Vášáryová, dále pak třeba Vlastimil BrodskýVladimír MenšíkJiří Sovák nebo Jiřina Bohdalová. Krom toho, že jde o trochu náročnější záležitost, která asi nesedne úplně všem, asi netřeba víc psát.

Synopse: Do malebného českého městečka, v němž se skrývá pár hříšníků, přijede kouzelník (Jan Werich) s krasavicí Dianou (Emília Vášáryová) a kocourem schopným odhalit skryté vlastnosti lidí. Co se stane, když lidé zjistí pravdu o kocourovi?

Zajímavost: Na filmu se podílelo čtrnáct vycvičených koček.

Originální trailer restaurované verze filmu Až přijde kocour

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická (21.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: V USA vypukla Občanská válka (15.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu