Dokument Osvoboďte Britney Spears v českém jazyce exkluzivně na Voyo

Vydáno: 30.06.2021 08:00 - Redakce | foto: Voyo

Dokument Framing Britney Spears, který šokoval světovou veřejnost, média i celebrity, je od 12. března pod českým názvem Osvoboďte Britney Spears k dispozici na videoportálu Voyo, a to s českým dabingem.
Fotografie z filmu Osvoboďte Britney Spears
© Voyo
Dokument, který připravil slavný deník The New York Times, mapuje kariéru popové ikony Britney Spears od jejích začátků v kostelním sboru a The Mickey Mouse Clubu až po soudní spory s otcem o opatrovnictví. Ukazuje Britney nejen jako neuvěřitelný talent a holku z malého amerického městečka, která se vydala za slávou, ale také jako idol mladých lidí, dříče, diskutovanou morální autoritu, matku nebo objekt nekonečného zájmu médií a paparazzi. Režisérka Samantha Starková poskládala mozaiku z výpovědí lidí, kteří se se zpěvačkou v určitých částech jejího života znali nejlépe, fanoušků bojujících o ukončení opatrovnictví, novinářů, bulvárních fotografů, právníků a dalších. Film obsahuje nejen záznamy z reportáží bulváru, televizních rozhovorů, které mnohdy dohnaly Britney až k pláči, ale také rodinné fotografie, videa či ukázky z koncertů.

Britney Spears se narodila v roce 1981 v americkém státě Mississippi, přičemž její sólová kariéra zpěvačky se rozjela v roce 1997, kdy jako teprve patnáctiletá podepsala smlouvu se společností Jive Records. Už tehdy se jí říkalo „popová princezna“ a její první dvě alba, Baby One More Time (1999) a Oops! …I Did It Again (2000) z ní následně udělala teenage idol a nejprodávanějšího náctiletého umělce v historii. Obě alba se stala jedněmi z nejprodávanějších hudebních alb vůbec. V letech 2001-2016 pak Britney vydala dalších sedm alb, přičemž celkově jich prodala více než 100 milionů, z toho 70 milionů jen v USA. Dočkala se řady ocenění včetně Grammy, Billboard Music Awards a MTV Video Music Awards a také své vlastní hvězdy na chodníku slávy v Hollywoodu.

Fotografie z filmu Osvoboďte Britney Spears
© Voyo
Její kariéru i soukromý život však doprovází krom úspěchů i nejrůznější kontroverze a soudní spory – prošla si rozvodem, hospitalizacemi i odvykacím řízením kvůli drogám, během nichž se její dvě děti ocitly v péči svého otce. V roce 2008 byl opatrovnictvím samotné Britney Spears pověřen její otec Jamie Spears. Po jeho onemocnění v roce 2019 se začaly před Britney rojit zvěsti o tom, že otec škodil její kariéře, neb rušil její vystoupení a násilně ji držel v léčebně, přestože jeho opatrovnictví mělo údajně trvat jen do roku 2009. Hnutí #freebritney, bojující za „osvobození“ Britney Spears, se v USA objevilo nedlouho poté, na podporu zpěvačky ve složitém sporu se v něm připojily krom zpěvaččiných fanoušků i některé celebrity. Právě tomuto tématu se částečně věnuje i dokument Osvoboďte Britney Spears, jenž nastolil celospolečenskou diskuzi o nastavení instituce opatrovnictví a jejího využívání.

„Příběh Britney Spears je velice nestandardní. Ne nadarmo vyvolal tento dokument takový poprask nejen v médiích, ale i na sociálních sítích, protože odhaluje to, co zůstalo do té doby většině lidí skryto, hlavně v souvislosti se soudním sporem Britney s vlastním otcem,“ říká Silvia Majeská, ředitelka programu TV Nova. „Máme velkou radost, že se nám povedlo tento dokument získat, rychle a kvalitně ho nadabovat a poskytnout ho českým divákům na našem videoportálu Voyo. Jedná se aktuální a výjimečný obsah, což je něco, co chceme na Voyo poskytovat, “ dodává Majeská.

Více na voyo.cz.

(Placená inzerce.)



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY