Do kin zamíří Assassin's Creed a Splinter Cell

Vydáno: 25.05.2011 09:29 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Ubisoft zfilmuje hned trojici her z vlastní produkce
Fotografie ze hry <i>Splinter Cell: Conviction</i>
Ubisoft
Francouzská herní vydavatelská společnost Ubisoft, lépe řečeno její filmová divize Ubisoft Motion Pictures, připravuje několik svých her k uvedení na plátna kin. A jak jinak než ve 3D. Půjde o tituly Splinter Cell, Assassin's Creed a vojenskou taktickou střílečku Ghost Recon.
Rozhodnutí vydat hru Splinter Cell padlo již před několika lety, režisérským kandidátem byl Peter Berg. Kdo by se měl objevit v roli Sama Fishera, hlavního hrdiny původní pětidílné herní série (potažmo novel, které pod pseudonymem David Michaels napsal Tom Clancy), zatím nebylo oznámeno.
Další plánovaný snímek má být natočen na základě hry Assassin's Creed. Její hlavní hrdina Desmond Miles se pod dohledem dvou specialistů za pomoci stroje Animus musí ve vzpomínkách jednoho ze svých předků dopracovat k podrobnostem o pokladu ukrytém před stovkami let Templáři. Celá herní série se odehrává napříč dějinami, děj první části je zasazen do prostředí Jeruzaléma.
Ačkoliv filmové studio Ubisoft Motion Pictures zahájilo svou činnost teprve v lednu, nedá se rozhodně říci, že by společnost Ubisoft neměla s filmovými adaptacemi her nulové zkušenosti - významně se podílela například na vzniku snímku Princ z Persie: Písky času. Ten však nedopadl podle jejích představ.
Založení vlastní filmové společnosti je pro Ubisoft lepším řešením, než "pouze" poskytovat ostatním studiím autorská práva: "Chceme plně zachovat vlastnictví, mít naprostou kontrolu nad obsahem filmu, ale zároveň jsme nakloněni spolupráci s jinými filmovými společnostmi," vyjádřil se Jean-Julian Baronnet, ředitel Ubisoft Motion Pictures, v rozhovoru pro magazín Variety.
Splinter Cell coby bourneovský thriller, Assassin's Creed vyprávějící o boji mezi templáři a asasíny nebo válečný Ghost Recon, ve kterém se to jistě bude jen hemžit hypermoderními zbraněmi... to vše zní slibně. Ale vzhledem k tomu, že filmové adaptace her zatím neslavily veliké úspěchy, jsou filmoví diváci i příznivci herních předloh spíše skeptičtí.
zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY