Vřískot 5 odhaluje plakát a datum premiéry

Vydáno: 17.01.2021 10:30 - Lukáš Frank | foto: The Weinstein Company

Od posledního dílu hororové série Vříškot, ve které vraždí maskovaný zabiják Ghostface, uplynulo už deset let. Ideální doba pro uvedení dalšího pokračování. Koho ve filmu uvidíme a kdo se ujme režie po zesnulém Wesi Cravenovi?
Plakát filmu  / Scream
© Twitter tvůrce
V roce 1996 vtrhl na plátna kin první Vřískot, který v tu dobu způsobil velký rozruch v hororovém žánru. Nízký rozpočet a vysoké výdělky přinesly filmu další dvě pokračování, která byla v roce 2011, tedy po jedenácti letech od třetího dílu, doplněna o díl čtvrtý. Ten reagoval na trend tehdejší doby, zapojil do příběhu moderní technologie a přinesl velice příjemné osvěžení žánru, ve kterém se mísila komedie s hororem.

Po deseti letech přichází oznámení o připravovaném pátém dílu, který by měl do kin dorazit přesně za rok. Konkrétně tedy 14. ledna 2022. Milovníci čísel si mohou spočítat, že je to opět po jedenácti letech od dílu čtvrtého.

Režie se ujme dvojice Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, která se v roce 2019 blýskla povedenou hororovou komedií Krvavá nevěsta. Mohli by tak dobře vystihnout ducha této série, která bude poprvé natočena bez režiséra Wese Cravena, který zemřel v roce 2015.

Fotografie z filmu Vřískot / Scream
© Facebook tvůrce
Podrobnosti kolem příběhu jsou zatím zahaleny tajemstvím, ale co je jisté, tak že do Woodsboro se opět vrátí původní herecké obsazení, a to konkrétně Neve CampbellCourteney Cox a David Arquette. K těm se přidá Marley Shelton, která si zopakuje svoji roli z Vřískotu 4. Z nováčků je potvrzen Jack Quaid (Hunger Games), Dylan Minnette (13 Reasons Why), Jasmin Savoy Brown (Pozůstalí), Jenna Ortega (Insidious 2) a Mikey Madison (Tenkrát v Hollywoodu). Uvidíme, kdo z nich přežije krvavé vraždění maskovaného zabijáka, a kdo odhalí, kdo se pod maskou skrývá.

Plakát filmu pátého Scream si můžete prohlédnout u článku.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY