Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Godzilla II Král monster

Recenze: Godzilla II Král monster je mírně chaotickou přehlídkou oblud

Vydáno: 04.06.2019 12:30 v sekci Recenze | Premiéry - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Godzilla II Král monster je dalším příspěvkem do takzvaného Monstrverza, které vyvrcholí příští rok setkáním dvou monstr králů - Godzilly a King Konga. Jak se povedla jeho předzvěst?

Godzilla II Král monsterRecenzoval/a Václav Limberk dne 04.06.2019 12:30. Godzilla II Král monster je dalším příspěvkem do takzvaného Monstrverza, které vyvrcholí příští rok setkáním dvou monstr králů - Godzilly a King Konga. Jak se povedla jeho předzvěst? Hodnocení: 3

Godzilla II Král monster

Godzilla: King of the Monsters
Sci-Fi / Fantazie / Akční / Dobrodružný
USA, 2019 , 132 min.

Režie: Michael Dougherty
Scénář: Michael Dougherty, Zach Shields, Max Borenstein
Kamera: Lawrence Sher
Hudba: Bear McCreary
Herci: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Ken Watanabe, Zhang Ziyi, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, Aisha Hinds, O'Shea Jackson Jr., David Strathairn, Anthony Ramos, Elizabeth Ludlow, Jonathan Howard

Česká premiéra: 30.05.2019

Godzilla II Král monster hodnocení na Kinobox.cz: 59.24 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Studia Warner Bros. a Legendary se před pěti lety rozhodla, že oživí staré japonské monstrum Godzillu, a tak vznikl japonský originál ctící remake, který byl zároveň moderní aktualizací přizpůsobenou pro americké publikum. Šlo však jen o první krok budoucího jednotného univerza, v němž by se křížila rozličná monstra včetně opičí nestvůry King Konga. Ten se představil tři roky po Godzille ve svém sólo výstupu Kong: Ostrov lebek.

Kyle Chandler ve filmu Godzilla II Král monster / Godzilla: King of the MonstersNyní tedy přichází "trojka" nazvaná Godzilla II Král monster. Godzilla II je zároveň samostatným filmem a zároveň "mostem" k pomyslnému vrcholu Monstrverza, kterým by mělo být za rok setkání dvou králů - Godzilly a Konga ve snímku nazvaném jednoduše Godzilla vs. Kong.

Film se odvíjí po dvou liniích. V té první sledujeme "lidskou" zápletku kolem postavy paleontoložky doktorky Emmy Russell (Vera Farmiga) pracující pro kryptozoologickou agenturu Monarch. Doktorka chce s pomocí své pravé ruky plukovníka Jonaha (Charles Dance) nastolit životní rovnováhu skutečně nebývalým způsobem, a to tím, že na svět vypustí starodávná monstra, která obývala svět dlouho před lidmi. 

Millie Bobby Brown, Vera Farmiga ve filmu Godzilla II Král monster / Godzilla: King of the MonstersDoktorka si po vzoru Thanose z Avengers: Infinity War představuje, že naší nemocné planetě pomůže menší "očista", kterou mají provést právě tyto pravěké příšery. Jenže ouha, stará dobrá monstra "nečekaně" zdivočí a plány doktorky Russellové změní k svému. Naštěstí je tu "rozumná" Godzilla, která "vše chápe" a přesně ví, co je potřeba. A tu se dostáváme k oné druhé linii, která se s tou lidskou nicméně proplétá v jednu.

V té lidské tak tvůrci rozehráli konflikt mezi doktorkou a jejím bývalým manželem, specialistou na chování zvířat Markem Russellem (Kyle Chandler), a jejich dcerou Madison (Millie Bobby Brown), která zoufale touží po obou rodičích. Na pozadí řádění pravěkých monster zkrátka máme menší rodinné drama o rozvrácené rodině, kvůli kterému ale na Godzillu do kina diváci nejdou. Ti chtějí vidět spektakulární scény bitev mezi monstry a těch se dočkají měrou vrchovatou.

Millie Bobby Brown, Vera Farmiga ve filmu Godzilla II Král monster / Godzilla: King of the MonstersÚvodní rozehřívací scéna s larvou Mothry (v podstatě obří pestrobarevná můra) postupně přejde v další scény, na které jsme všichni čekali. Ze sopky vylétá obří pterodaktyl Rodan a vrcholem všeho je pak trojhlavá obří saň King Ghidorah, které, když useknete hlavu, tak jí, jako v pohádce, doroste nová. A všichni samozřejmě chrlí oheň a síru. Godzilla se nenechá zahanbit a po krátkém atomovém updatu se vrátí v plné parádě a v modré.

Koukat se na tu přehlídku oblud je sice nejdříve zajímavé, ale po chvíli se ten digitální mumraj slije v jednu nepřehlednou podívanou, která po čase začne trochu nudit. I s výhradami ale film svůj účel splní: poskytne působivou přehlídku monster, která před padesáti šedesáti lety bavila v předpotopních filmových dobách v japonských kaiju kouscích, které vznikaly v krátkém sledu jako na běžícím pásu. Zde máme všechno v typicky hollywoodsky bombastickém balení, i když v malinko nepřehledné kaši, kterou režíroval Michael Dougherty, a v tmavě modrém ladění nasnímal Lawrence Sher, jehož působištěm byly dosud hlavně komedie.

Fotografie z filmu Godzilla II Král monster / Godzilla: King of the MonstersGodzilla II ale i přes přítomnost skvělých oblud nepřekonává v působivosti "první" Godzillu z roku 2014 a je tak zhruba na úrovni Konga, i když mě osobně i Kong bavil více. Godzilla II je jen lehce nadprůměrným blockbusterem, který bohužel po komerční stránce ukazuje předčasný úpadek monstrverza, které se snad vyšvihne za rok v onom očekáváném setkání obou megapotvor: Godzilly a Konga.

Co se týče zbytku hereckého osazenstva z první Godzilly, tak v sequelu přítomné postavy admirála Stenze (David Strathairn), doktorky Grahamové (Sally Hawkins) a doktora Serizawy (Ken Watanabe), jehož postava jen neustále dokola opakuje magické slovo "Gojira", hrají logicky jen druhé housle. Ty první patří jednoznačně příšerám, které se snaží, seč jim to trochu chaotická režie a střih dovolí.

Český trailer filmu Godzilla II Král monster  

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Jurský svět má nového režiséra (21.02.2024 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Mladá dáma (14.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Mladá dáma (12.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Godzilla vs. Kong 2 (20.04.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Box Office: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob (13.04.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Zemřel herec Lance Reddick (17.03.2023 21:18 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hobbs a Shaw vyprávějí Pinocchiovi legendu o Zorrovi (28.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Enola Holmesová 2 má nový trailer (12.10.2022 07:15 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Enola Holmesová 2 (25.09.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Snivokraj (25.08.2022 17:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu