Kinopremiéry: Mrňouskové hledají Yettiho a prokletou ženu

Vydáno: 17.04.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V předavengerovském týdnu nelze v kinech čekat zázraky, proto je tou nejatraktivnější premiérou animák Hledá se Yetti. Zbytek kvarteta pak tvoří nízkorozpočtový horor, dětský film Mrňouskové a francouzské drama Modlitba.
Hledá se Yetti (Missing Link) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Hledá se Yetti / Missing LinkAnimovaná dobrodružná komedie pochází z dílny studia Laika, což těm znalejším prozradí, že by nemuselo jít o úplně zanedbatelnou záležitost. Počiny tohoto studia jsou totiž povětšinou chváleny a oceňují je děti i dospělí. A ani v tomto případě by tomu nemělo být jinak, protože hodnocení jsou poměrně spokojená a opět vyzdvihují animaci a inteligentní humor. O to větší je škoda, že zámořskými kiny snímek v prvním týdnu prošuměl a publikum tolik nezaujal. O jeho režii a scénář se postaral zkušený Chris Butler, který do hlavních rolí získal několik hvězdných hlasů, které ale tuzemský divák kvůli nezbytnému dabingu bohužel neuslyší. Premiéra týdne.

Synopse: Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Nikdo jiný ovšem jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit Yettiho, chybějící vývojový článek mezi člověkem a opicí. Pan Článek, lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je tím jediným, kdo mu může pomoci. Společně tak prožijí mnohá dobrodružství, která směřují k jedinému cíli, kterým je bájné údolí Šangri-La.

Oficiální český trailer filmu Hledá se Yetti / Missing Link
La Llorona: Prokletá žena (The Curse of La Llorona) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu La Llorona: Prokletá žena / The Curse of La LloronaVedle komiksových filmů jsou horory momentálně tím nejúspěšnějším žánrem, proto není divu, že i v tuzemských kinech se jich objevuje stále dost. V tomto týdnu si premiéru odbude další nízkorozpočtová záležitost, která už podle synopse vypadá sice atraktivně, ale zoufale tuctově. O tom, že se toho asi nedá moc čekat, svědčí i to, že jde o celovečerní režijní debut Michaela Chavese. Ten diváky láká jen a pouze na žánr a tematiku, která je inspirována skutečností, protože obsazení, jak už u podobných záležitostí bývá zvykem, sestává z vesměs neznámých tváří. Ohlasů je zatím naprosté minimum, tak uvidíme, zda snímek výrazně překvapí. Premiéra pro milovníky děsu a hrůzy.

Synopse: Celým generacím nahání hrůzu zmínka o jménu La Llorona - Plačící žena. Když ještě žila, v záchvatu zuřivého vzteku utopila své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných vod. Její smrtící slzy jsou věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. V Los Angeles sedmdesátých let se tento přízrak plíží nocí a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné volání utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se sama brzy i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí.

Zajímavost: Legenda o La Lloroně, plačící ženě, pochází z Mexika, kde má také tato bájná postava svou sochu.

Oficiální český trailer filmu La Llorona: Prokletá žena / The Curse of La Llorona
Mrňouskové 2: Daleko od domova (Minuscule - Les mandibules du bout du monde) (Bioscop)

Český plakát filmu Mrňouskové 2: Daleko od domova / Minuscule - Les mandibules du bout du mondeFrancouzský animovaný dobrodružný snímek znovu přivádí na scénu hrdiny krátkých epizod poměrně roztomilého a u dětí oblíbeného seriálu, v němž se skoro nemluví. Na svůj pět let starý celovečerní debut v něm navazuje režijní a scenáristická dvojice Hélène GiraudThomas Szabo, takže se nedá čekat žádná zásadní změna. Ohlasy a komentáře zatím skoro neexistují, což ale tolik nevadí, protože ti, kteří se s těmi nejmenšími do kina vydají, určitě budou dobře vědět, na co jdou. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Během shromažďování zásob na zimu dojde ke katastrofě. Malá beruška nešťastnou náhodou zapadne do balíku, který je odeslán do Karibiku. Ocitá se tak v novém, nádherném prostředí, které ale skrývá mnohé nástrahy. Pro její rodiče existuje jen jediná cesta - dát dohromady starou partu. Beruška, mravenec a pavouk tedy znovu spojí své síly a vydávají se na záchrannou výpravu na druhou stranu zeměkoule.

Český trailer filmu Mrňouskové 2: Daleko od domova / Minuscule - Les mandibules du bout du monde
Modlitba (La priére) (Film Europe)

Český plakát filmu Modlitba / La prièrePoměrně odvážný tah prokázal distributor tím, že do kin v jedné z nejateističtějších zemí Evropy nasadil francouzské drama, které podle synopse vypadá jako křesťanská agitka. Relativně spokojené ohlasy ale snímek chválí a hovoří o tom, že jde o solidní drama s přesahem, takže ona náboženská tematika by asi nemusela být tím jediným, co se v příběhu řeší. O režii se postaral a na scénáři částečně podílel herec Cédric Kahn, který tentokráte zůstal jen za kamerou a hlavní roli přenechal mladému Anthonymu Bajonovi. Bude tedy zajímavé sledovat, co na film řekne český divák.

Synopse: Dvaadvacetiletý Thomas (Anthony Bajon) je závislý na heroinu. Rád by se ale vyléčil a rozhodne se, že se se svou závislostí popere v katolickém rehabilitačním centru ve francouzských Alpách. Tam se z něj pomalu stává svébytná duchovní bytost.

Zajímavost: Celosvětovou premiéru si film odbyl na loňském festivalu v Berlíně.

Český trailer filmu Modlitba / La priére


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY