Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Příručka pro přežití: Teenager v hledáčku masových vrahů

Příručka pro přežití: Teenager v hledáčku masových vrahů

Vydáno: 12.04.2011 13:45 v sekci Články | Publicistika - Zbyněk Kubín | foto: Dimension Films

Jste mladí, krásní a sexuálně aktivní lidé? Nebo jste alespoň mladí? Pak je pro vás následující příručka povinnou četbou. Patrně si totiž neuvědomujete, kolik masových vrahů a jiných krvelačných bestií se záluskem na vaše vnitřnosti číhá za každým rohem.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Být teenager není vůbec jednoduché. Cloumají s vámi hormony, rodiče vás nechápou, škola je opruz a v hlavě nemáte nic jiného než myšlenky na sex a divoké mejdany. A jako by to samo o sobě nestačilo, náctiletí jsou také vyhledávanou kořistí masových vrahů. Jak přijít o panictví nebo jak sbalit toho nejhezčího kluka, vám neporadíme, stejně jako vám nepomůžeme s akné nebo nadváhou, ale v následující příručce přinášíme souhrn nejdůležitějších rad, jak předcházet útoku sériového zabijáka, popřípadě jak si zachránit kůži, pokud již k němu dojde.
JAK SE VYHNOUT PROBLÉMŮM
Mozek průměrného teenagera je stejný jako hard disk jeho počítače. Veškerou kapacitu zabírají tuny porna, hororů a nechuťáren, díky kterým je celý systém značně nestabilní a nefunkční. Zároveň ani na jediném bajtu nenaleznete něco jako antivir, neboli náznak pudu sebezáchovy. Proto se mladí lidé tak často stávají cílem útoků šílených maniaků, neboť díky svému zkreslenému uvažování jim sami přímo nabíhají na smrtící lopatu. Nechcete-li se dostat do problémů, držte se následujících rad:
1) Nejezděte na odlehlá a strašidelná místa
Opuštěné chatky na březích jezer, domy postavené na pradávných pohřebištích, ruiny dětských domovů či odlehlá městečka v Texasu, to vše představuje nejvyšší riziko bolestivé smrti. Pokud už pojedete s přáteli pod stan, vždy si ohlídejte, abyste nocovali v kempech plných lidí, pokud možno nonstop osvětlených, s policejní stanicí uprostřed a v centru velkého města, a hlavně si z archivních materiálů a pověr místních prověřte, zda na vybraném místě v historii nedošlo k něčemu otřesnému. Jestliže například zjistíte, že v dané oblasti v roce 1556 místní sedlák spadl do studny, okamžitě vezměte nohy na ramena, neboť nebožtíkův šílený mokvající duch už si na vás brousí kosu.
2) Chovejte se slušně a neštvěte druhé
Masoví vrahouni nejsou vždy jen tupá monstra jdoucí bezdůvodně po všem živém a prsatém, ale občas mají k likvidování skupinek teenagerů docela rozumné důvody. Někteří se mstí těm, co je loni v létě přejeli autem, jiní si zase rovnají účty za léta školního šikanování. Nechcete-li se tedy dostat do problémů, nedělejte je druhým. Pomsta za způsobená příkoří je pro vyšinuté jedince přímo ukázkový důvod, proč vám rozseknout hlavu rezavou bruslí.
3) Nezahrávejte si s nadpřirozenem
Je těžko pochopitelné, proč náctiletí s takovou chutí vyvolávají duchy, probouzejí dávné kletby a vůbec se pletou do nadpřirozených záležitostí. Slyšel snad někdy někdo, že by teenager zapletený se záhrobím něco získal? Peníze, lásku, zdraví? Ne, nikdy. Přesto se mladiství dál a dál za svitu svíček oddávají rituálům ve snaze vyvolat ducha zemřelé pratety a pak se diví, že stará dáma jim raději párá bříška, než aby jim povídala, kde že má schované svoje poklady. Nadpřirozeno je pro teenagera ekvivalent skoku z pětipatrové budovy - chvíli to příjemně mrazí a pak se vaše vnitřnosti podívají do světa. Když už chcete věřit na zázraky, tak návštěva kostela každou neděli vás nezabije, nejspíš.

JAK NEPŘIJÍT O KEJHÁK
Dodrželi jste všechny předchozí rady, a přesto vás po baráku/škole/lese nahání maskovaná bestie? Bohužel, i takové situace nastávají, někdy už zkrátka zabijákovu volbu neovlivníte. Jak uniknout vrahounovi z mačety, vám vysvětlíme v následující části naší příručky.
4) Nesouložte!
Zdá se vám divné, proč začínáme radou, která zdánlivě nemá se záchranou před smrtí nic společného? Jak jsem psal již v úvodu, teenagerská mysl je přeplněna touhou po sexu a ta je často silnější než touha po životě. Teenageři jsou totiž schopni zcela bez servítků souložit i v době, kdy jim takřka na dveře buší smrtka s kudlou v ruce. Po městě řádí zabijácký šílenec a většina mladistvých si vesele kopuluje ve svých pokojících a v půjčených autech od svých otců. To se pak nesmějí divit, že vrahouna pořádně vytočí, když je místo strachu z něj zajímá jen to, kam a kde zasunout. Proto mají tihle maskovaní rozparovači na souložící páry tak spadeno a sex v době zabijácké sezony se bez výjimky trestá jejich krutou smrtí.
5) Utíkejte bez zastávek
Takový standardní vrahoun se sice často plouží jako opilý ponocný, přesto mu nikdy nikdo neuteče. Můžete ho nechat daleko za sebou, jen co se zastavíte a otočíte, stojí zase před vámi. Trůní vám před domem nadupaná kára? Zapomeňte na ni, když se vám vůbec povede k ní doběhnout, dokonce ji zvládnete i odemknout (poté, co vám asi tak třicetiklíčový svazek desetkrát upadne), stejně nenastartujete. I kdybyste snad měli toho nejmodernějšího lexuse, bude vám při otáčení klíčkem (nebo mačkání startéru) jen naprázdno škytat a ne a ne chytnout. A když se motor konečně rozběhne, než stačíte zařadit jedničku, vrahoun vás propíchne mačetou ze zadních sedaček, kde už půl hodiny vyčkává. Zkrátka, abyste měli alespoň minimální šanci, musíte po svých, rovně a bez zdržování.
6) Nebuďte frajírek nebo namyšlená blondýna
Někdo rád holky, jinej zase vdolky. A masový vrah má nejraději namachrované svalouše a přitroublé silikonové bloncky. Jednak proto, že patří mezi ty nejčastěji souložící (viz rada č. 5), a také proto, že jsou nejsnadnější kořistí. Frajírek je sice silák, ale v hlavě toho moc nemá, takže jde pěstmi proti zabijákově noži nebo sekyře. Tato konfrontace zpravidla končí chlapcem nabodnutým na háku nebo jeho hlavou oddělenou od těla. Podobně dopadají i nafoukané hloupoučké blondýnky, které před krvelačnými bestiemi chytře prchají do sklepů či na půdu, kde se samy chytí do pasti. A pokud se najde bloncka s vyšším IQ, která zdrhá správným směrem, při své vrozené nemotornosti si zlomí nohu na rovné silnici nebo se rovnou napíchne na plot. Chcete-li přežít, musíte být obyčejný, hodný a chytrý teenager nenápadného, ale hezkého vzhledu nebo naopak totální třídní otloukánek a vysmívaná zrůdička (jenže to hrozí, že se stanete zabijákem, viz pravidlo č. 2).

7) Nikdy se pro nic a pro nikoho nevracejte
Povedlo se vám uniknout z vrahových spárů, nebo si to alespoň myslíte? Tak na nic nečekejte a mazejte. On si vás nezvratný osud stejně asi nakonec najde, ale každá minuta života navíc se hodí. Jestli jste si v oblasti postižené řáděním sériového vraha něco zapomněli, tak se s tím rozlučte. Kdo se vrátí, zemře. Takové je pravidlo. Chcete-li se vrátit pro svou holku / kluka / kámoše, musíte si nejdřív zhodnotit, co pro vás znamenají. Vy se totiž stoprocentně už zpět živý/á nedostanete, ale šance zachránit danou osobu tu je. Nezapomínejte však na to, že pokud necháte svou holku v náručí zabijáka, na to, aby vám to vyčítala dalších padesát let manželství, už bude moc mrtvá.
8) Neprozkoumávejte temná zákoutí
Skříně, almary, sklepy, skladiště pod schody, sprchové kouty, půdy, to všechno jsou oblíbená místa, kde se masoví likvidátoři rádi ukrývají, aby vám mohli zasadit smrtící úder ve chvíli, kdy je v jejich skrýši objevíte. Zajímavé je, že dokud do daného prostoru přímo nenakouknete, vrahoun jej sám od sebe málokdy opustí. Proto máte-li podezření, že se ve vaší blízkosti někdo nachází, tak ho v žádném případě nehledejte. Až vrah bude chtít vaši krev, najde si vás sám.
9) Držte se stáda
Je to zákon přírody, jakmile se jedinec vzdálí od tlupy, vrhnou se na něj predátoři. A stejně se chová i sériový zabiják číhající v povzdálí, až se odpojí slabší kusy na porážku. Proto nikdy, ale opravdu nikdy neopouštějte skupinku ostatních teenagerů. Chce se vám na záchod nebo se potřebujete vykoupat? Je-li vám život drahý, udělejte to před ostatními. No a co, stejně už z vaší party každý souložil s každým, tudíž je zbytečné riskovat podříznutý krk kvůli předstíranému ostychu. A sex? Bezpečný je jedině skupinový.
10) Nevolejte policii
U nás to sice všichni vědí, ale američtí teenageři si stále neuvědomují, že přivoláním policie si zadělají jen na ještě větší problémy. Buď je polda, který vás přijede "zachránit", pouze další zdegenerovaný pošuk, spřáhnutý s úchylným zabijáckým gangem, jenž vás ohrožuje, nebo skončí bradou k zemi dřív, než se vůbec stačí pořádně rozkoukat. Pakliže tedy na policejní účasti trváte, vždy si vyžádejte celý sbor, ten ale se stoprocentní jistotou dorazí až ve chvíli, kdy vraha jako poslední přeživší vlastnoručně zlikvidujete sami (nebo někdo jiný z vaší party, záleží na tom, jaká jste postava).
11) Rozsekejte ho na kousíčky
Povedlo se vám vraha přemoci? Omráčili jste ho baseballovou pálkou, shodili ho ze střechy nebo mu zapíchli nůž do zad a teď sedíte ve vedlejší místnosti a čekáte na příjezd policejního sboru (viz předchozí pravidlo)? Právě děláte jednu z nejčastějších chyb obětí zabijáckých maniaků. Vrahouni mají tuhý kořínek a je přímo pravidlem žánru, že dokud nejsou úplně napadrť, neustále ožívají a zabíjejí. Takže ve chvíli, kdy vám bestie leží na podlaze v obýváku v kaluži krve, rozhodně ještě nemáte vyhráno. Popadněte nejbližší těžký ostrý předmět (aniž byste zabijákovo tělo spustili z očí) a dejte se do díla. Dokud se vám po koberci nebudou povalovat malé krvavé kousíčky a třísky z kostí, nepřestávejte. Až skončíte (a váš maniak není z tekutého kovu), máte naději na přežití (minimálně do dalšího dílu). U soudu sice budete podobnou sebeobranu vysvětlovat těžko, ale lepší být zavřený než mrtvý.

Nyní již zběžně víte, jak se během teenagerského masakru chovat. Doufáme, že si naše rady vezmete k srdci a přežijete i Vřískot 4.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Kde už jsem to jenom četl... (Krabat, 15.04.2011 21:52) Reagovat

    Pěkný článek. Škoda jen, že je to přeformulovaný plagiát textu Darka Šmída 10 přikázání hororového teenagera z časopisu Premiere 3/2004.

    • Re: Kde už jsem to jenom četl... (Boogeyman, 15.04.2011 22:42) Reagovat

      O tom článku vím a než jsem tohle psal, prolezl jsem staré Premiéry a našel si ho. Uznávám, že jsem se nechal do jisté míry inspirovat, ale zároveň jsem si důrazně hlídal, aby to v tomhle ohledu bylo nenapadnutelné z nějakého plagiátorství. Některé rady se samozřejmě opakují v obou článcích (když budou dva lidi psát manuál k sestavení stejné skříně, prostě se nemůžou úplně lišit), ale samotná formulace každého bodu je moje vlastní a výrazně jiná než textu Darka Šmída a to bez debat. Příště s takovými soudy opratrně.

  • (Michal Šebek, 21.03.2013 17:10) Reagovat

    No myslím si, že autor toho článku je sám dost nevyváženou osobností. Kdyby raději propagoval něco užitečného, jako třeba jak se chovat aby člověk nebyl v téhle čertem divoké době terčem úchyláků a zvrhlíků.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tajemství loňského léta bude mít sequel (07.02.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Anne Heche (12.08.2022 20:41 v Novinky | Zprávy)
- Téma: filmová série Pátek 13. seřazená od nejhorší po nejlepší (19.03.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Vřískot přeskakuje Spider-Mana (17.01.2022 11:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Trochu nostalgický Vřískot je přes všechny snahy nastavovanou kaší (15.01.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Vřískot Salvadora Dalího (12.01.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- V říjnu na streamovacích službách: Nálož hororů s blížícím se Halloweenem! (07.10.2021 07:30 v Radar)
- Zemřel kameraman Dan Kneece (11.08.2021 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Vřískot 5 odhaluje plakát a datum premiéry (17.01.2021 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Pátý Vřískot dorazí v lednu 2022 (31.08.2020 12:09 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Všechny filmy Sylvestera Stallona od nejhoršího k nejlepšímu (04.07.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: nejslavnější horory let 2000-2009 (25.04.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Na plátna se vrátí Vřískot (13.03.2020 10:45 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější horory 90. let (29.02.2020 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu