Box Office: Kevin Hart sesadil Aquamana

Vydáno: 14.01.2019 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Komediální drama Nedotknutelní sesadilo Aquamana a ovládlo žebříček zámořských tržeb. Naproti tomu sci-fi Replicas s Keanu Reevesem se nedostalo ani do první desítky.
Bryan Cranston, Kevin Hart ve filmu Nedotknutelní / The UpsidePo třech týdnech kralování DC komiksovky Aquaman ji v čele žebříčku Box Office vystřídalo komediální drama Nedotknutelní. Remake francouzského filmu otevřel za 19,6 milionu, což stačilo na první místo. Aquaman je druhý s 17,2 miliony a překonal už celosvětově hranici jedné miliardy, což se v roce 2018 povedlo jen dalším čtyřem filmům.

Na třetím místě za 11,3 mil. otevřelo drama Psí domov, které navazuje na předloňský snímek Psí poslání, který otevřel za 18,2 mil. v lednu 2017. Čtvrtý je animovaný film Spider-Man: Paralelní světy, který celosvětově utržil 302 milionů. 

Fotografie z filmu Bumblebee / BumblebeeNa pětce je horor Úniková hra, který za týden utržil 32 milionů, což je mnohem více než jeho devítimilionový rozpočet. Na šestce je Mary Poppins se vrací. Její celosvětové tržby nyní činí cca 288 milionů. Následuje Bumblebee, který sice v Americe za Mary Poppins zaostává, ale celosvětově je na tom s cca 365 miliony o dost lépe. 

Na osmiččce je drama On the Basis of Sex, které v omezeném počtu mělo premiéru ještě na konci minulého roku. Deváté je krimi Pašerák, které zatím utržilo 90 milionů. Desítku uzavírá drama Vice. Mimo nejlepší desítku zůstalo sci-fi Replicas, které je s otvírákem 2,5 milionu nejhorším Reevesovým otvírákem vůbec (v kategorii nad 2000 kinosálů).

Příští víkend otevře thriller Skleněný.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 11. LEDNA 2019

 1. Nedotknutelní 19,6 mil.  (novinka)
 2. Aquaman 17,2 mil.
 3. Psí domov 11,3 mil.  (novinka)
 4. Spider-Man: Paralelní světy 9 mil.
 5. Úniková hra 8,9 mil.
 6. Mary Poppins se vrací 7,2 mil.
 7. Bumblebee 6,7 mil.
 8. On the Basis of Sex 6,2 mil.
 9. Pašerák 5,5 mil.
10. Vice 3,2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY