Nominace na Ceny české filmové kritiky za rok 2018

Vydáno: 03.01.2019 21:09 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Dnes byly oznámeny nominace na Ceny české filmové kritiky. V devátém ročníku bylo vybráno čtrnáct filmů, dokumentů a audiovizuálních počinů. Nejvíce nominací obdržel film Jan Palach.
Jiří Konvalinka ve filmu  / DomestikNominace na Ceny české filmové kritiky za rok 2018 vede historické drama Jan Palach se šesti nominacemi. Následuje drama Domestik se čtyřmi nominacemi. Třetím nominovaným filmem v hlavní kategorii je snímek Všechno bude. Za režii výše zmíněných jsou nominováni Robert SedláčekAdam Sedlák a Olmo Omerzu

Nejlepším hercem se může stát Karel Dobrý (Hastrman), Martin Huba (Hovory s TGM) nebo Viktor Zavadil (Jan Palach). Na nejlepší herečku jsou nominovány Tereza Hofová (Domestik), Jenovéfa Boková (Chvilky) a Zuzana Bydžovská (Jan Palach). Na nejlepší dokument jsou nominovány filmy Až přijde válkaKing Skate a Nic jako dřív. Ceny budou předány 2. února v Divadle Archa v Praze. Přímý přenos bude od 20:20 vysílat ČT Art. Moderátory večera budou Jana Plodková a Jiří Havelka. Kompletní přehled nominací najdete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY