Kinopremiéry: The Doors a sněhová královna jsou znovu ve hře

Vydáno: 26.12.2018 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední čtveřice premiér letošního roku mezi sebou nemá žádnou zásadní událost, takže je čas dohánět resty. Tím nejlepším z novinek je paradoxně záznam koncertu kapely The Doors, který v kinech startuje poslední den v roce.
Znovu ve hře (Second Act) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Znovu ve hře / Second ActRomantická komedie si už podle synopse vůbec na nic nehraje a pojede přímo na tzv. první signální. O tom svědčí i fakt, že o režii se postaral žánrově velezkušený Peter Segal a v hlavní roli se objeví Jennifer Lopez. V těch dalších pak dostali důvěru třeba Treat Williams, Vanessa Hudgens, Leah Remini nebo Milo Ventimiglia. Tuzemské ohlasy zatím neexistují, těch zahraničních také mnoho není, hodnocení jsou nicméně ryze průměrná, takže snímek nejspíš opravdu ničím nepřekvapí. Velmi slabá premiéra týdne.

Synopse: Maya (Jennifer Lopez) pracuje v supermarketu a ráda by byla konečně povýšena. Jelikož jí ale chybí vysokoškolský diplom, je její čekání marné. Vše se rozhodnou vyřešit její přátelé, kteří pro ni vytvoří novou identitu a Maya tak získá pozici, o které vždy snila. Tím ale její nesnáze ani zdaleka nekončí.

Zajímavost: Hlavní roli měla původně hrát Julia Roberts.

Oficiální český trailer filmu Znovu ve hře / Second Act
Utop se, nebo plav (Le grand bain) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Utop se, nebo plav / Le grand bainFrancouzská komedie podle synopse vypadá, že se přesně hodí k vánočním svátkům, neboť její téma je o hledání nových nadějí, chutě do života i navazování nových přátelství. Jejím režisérem a spoluscenáristou je Gilles Lellouche, který je zatím znám spíše jako herec, tentokrát ale zůstal jen za kamerou. V hlavní roli se objeví Mathieu Amalric, jehož mimo jiné doplňují Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade nebo Virginie Efira. Hodnocení a komentáře jsou zatím vesměs spokojené a hovoří o nijak výjimečném, ale příjemném filmu, který zvedne náladu a nikoho neurazí. Uvidíme, jak si povede v tuzemských kinech.

Synopse: Depresivní Bertrand (Mathieu Amalric) trpí krizí středního věku a ze zoufalství odpoví na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání, čili mužských akvabel. Netuší, že mu inzerát změní život, neboť v amatérském družstvu najde nejen nové přátele, ale také zcela novou chuť do života.

Zajímavost: Před natáčením trénovali herci synchronizované plavání sedm měsíců.

Oficiální český trailer filmu Utop se, nebo plav / Le grand bain
Sněhová královna v zemi zrcadel (Snezhnaya koroleva. Zazerkale) (CinemArt)

Český plakát filmu Sněhová královna v zemi zrcadel / Snezhnaya koroleva. Zazerkale.Čtrvtý díl ruské animované pohádkové ságy pravděpodobně nepřinese žádné změny, protože jeho tvůrčí tým zůstal vesměs stejný. O režii se znovu postaral Aleksey Tsitsilin, jemuž tentokráte vypomohl debutant Robert Lence, který už ale napsal scénář k předchozímu pokračování. Je tedy jasné, že ti, kteří sérii znají, asi budou přesně vědět, co dostanou, ti ostatní se do kin zřejmě tolik nepohrnou, takže je asi vše v pořádku. Nevadí ani přítomnost českého dabingu, protože v původním znění není slyšet žádná hvězda. Premiéra, která bez dětí nemá valný smysl.

Synopse: Mocný král Harald ztratil kvůli kouzlům Sněhové královny skoro celou rodinu. Proto přemýšlí, jak na celém světě kouzla zrušit. Pomocí lsti se mu nakonec podaří všechny kouzelníky uvěznit v zemi zrcadel. Jediným, kdo ho může zastavit, osvobodit zajatce a udržet pohádková kouzla v našem světě, je Gerda. Její největší silou totiž není magie, ale víra v sílu přátelství.

Oficiální český trailer filmu Sněhová královna v zemi zrcadel / Snezhnaya koroleva. Zazerkale
The Doors: Live at the Bowl '68 (The Doors: Live at the Bowl '68) (Beverly Matous Distribution)

Český plakát filmu The Doors: Live at the Bowl '68 / The Doors: Live at the Bowl '68Poslední den letošního roku můžete zakončit stylově, neboť právě na silvestra vstupuje do vybraných kin záznam koncertu legendární kapely The Doors, který se v roce 1968 konal v Hollywood Bowl v Los Angeles a byl unikátní tím, že jde o jediný koncert, který skupina nechala zaznamenat celý. K padesátiletému výročí se navíc celého filmu, pod nímž je režijně podepsán Ray Manzarek, tedy jeden z oficiálních členů kapely, chopil dvorní zvukař skupiny Bruce Botnick, jenž ho nově smíchal a remasteroval, aby byla kvalita zvuku co nejlepší a odpovídala současným standardům. Pokud chcete zahájit poslední večer roku trochu jinak, tohle je asi ideální příležitost, ačkoli oproti jiným vystoupením The Doors toto proběhlo v poklidu a bez skandálu. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: V Hollywood Bowl proběhl v roce 1968 naprosto unikátní koncert legendární kapely The Doors. Jeho unikum spočívalo v tom, že šlo o vůbec jediné celé vystoupení, které skupina dovolila zaznamenat. Všichni ze sebe vydali naprosté maximum, nicméně záznam koncertu byl poprvé vydán až v roce 1987. Po padesáti letech si jej vzal do rukou dvorní zvukař kapely Bruce Botnick, který jej znovu smíchal a remasteroval pro potřeby těch nejnáročnějších zvukových aparatur současnosti.

Zajímavost: Koncert se odehrál 4. července 1968.

Oficiální český trailer filmu The Doors: Live at the Bowl '68 / The Doors: Live at the Bowl '68


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY